Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Ioan Dîrzu: ”Criza lemnului de foc pentru populație – cauzată exclusiv de Guvernul Cioloș!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

dirzuUna dintre ”performanțele” Guvernului Cioloș este aceea că a reușit să-i îngenuncheze pe locuitorii județului care au nevoie de lemn de foc pentru încălzirea gospodăriilor. Cum a reușit această ispravă? Prin patru măsuri ”demne” de un guvern tehnocrat!

Deși guvernul a fost avertizat de nenumărate ori de proprietarii de păduri și de cei care lucrează în acest domeniu că deciziile luate vor genera o criză a lemnului de foc pentru populație, premierul Dacian Cioloș nu a luat nicio măsură care să schimbe ceva în bine, să corecteze greșelile făcute.

*Anunțul triumfător al premierului Cioloș: aproape 1.000 de români riscă pușcăria

Din luna august, prin scrisori deschise și memorii adresate premierului Dacian Cioloș, reprezentanții Federaţiei Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România (FPPPR) atenționau guvernul, susținând că Ordonanța 51, care modifică Legea contravențiilor silvice, dă posibilitatea instituțiilor statului să recurgă la controale abuzive. Mai mult, reprezentanții FPPPR îi atrăgeau atenția prim-ministrului că măsurile luate vor bloca activitatea din exploatările forestiere și vor genera o criză a lemnului de foc pentru populație.

Din păcate, nu s-a întâmplat absolut nimic. Premierul Dacian Cioloș a rămas indiferent față de problemele românilor, față de cererile și memoriile înaintate de cei care se confruntau cu astfel de necazuri. În schimb, așa-zisul tehnocrat nu a ratat ocazia să anunțe triumfător că în numai cinci luni, aproximativ 1.000 de români s-au ales cu dosare penale și a solicitat continuarea acestui mod de lucru, din partea instituțiilor statului. Din punctul meu de vedere, o astfel de atitudine și abordare din partea premierului Dacian Cioloș este total aberantă. Practic, îi pune pe cei care își încălzesc gospodăriile cu lemne în fața unei situații fără precedent. Ei sunt nevoiți să aleagă între două rele: dosar penal sau frigul din casă.

*Ipocrizia liberalilor – la cote maxime

În urmă cu aproape două săptămâni, în Parlamentul României, Partidul Social Democrat a propus o dezbatere pe această temă, pentru a repara greșelile Guvernului Cioloș. Din păcate, lipsa parlamentarilor liberali de la această ședință a anulat aceste dezbateri, pentru că nu a existat cvorumul necesar! În aceste condiții, să vii acum, ca reprezentant al PNL, și să mimezi grija față de locuitorii județului Alba care sunt în această situație nu înseamnă altceva decât o ipocrizie fără margini.

La ea trebuie să adăugăm și slugărnicia parlamentarilor PNL, care nu au curajul de a-i spune premierului Dacian Cioloș că ordonanțele date de guvernul său sunt aberante, iar oamenii îngheață de frig în case. Este grav că slugărnicia liberalilor, afișată față de un premier comandat de Bruxelles și de companii străine se răsfrânge asupra omului de rând, care este umilit și batjocorit! Aceasta nu este politică, domnilor liberali! Sau, dacă susțineți că ar fi politică, atunci ea e îndreptată împotriva propriului popor! Vă atrag atenția, domnilor liberali, că inițiativele premierului Cioloș în această privință afectează 3,5 milioane de români și sunteți părtași la acest genocid!

Acesta este încă un motiv pentru a fi convins că data de 11 decembrie va consemna  sfârșitul acestui guvern, iar locuitorii județului Alba vor vota Partidul Social Democrat, singurul partid care a demonstrat că îi pasă de România și de români!

Ioan DÎRZU, deputat PSD de Alba

Comandat de PSD Alba/Executat de SC Unirea Pres SRL/Cod unic mandatar financiar: 11160007

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi

Bogdan Ilea

Publicat

în

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi Consiliul Local Alba Iulia este convocat în ședință ordinară, pe data de 29 aprilie 2024. Între proiectele de hotărâre de pe Ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea