Ovidiu Jidveian: Este important ca românii să îşi exprime punctul de vedere votând

Există în acest moment o frenezie extraordinară legată de sondajele de opinie, interpretate în funcţie de moment, interese, strategie de campanie şi lista ar putea continua. De această dată însă aş vrea să vorbim despre ideea de democraţie şi despre puterea unui vot într-o societate deschisă către o schimbare, în acest an. Clasa politică a reuşit, după evenimentele din 1989, să trimită o parte importantă a electoratului în nepăsare faţă de ideea de vot şi implicit de importanţa exercitării acestui drept fundamental în orice democraţie. În acest moment, votul şi alegerile în general par a fi o acţiune organizată pentru că aşa trebuie, acţiune care nu mai are demult aerul unui proces prin care voinţa comunităţilor se transformă într-o reprezentare politică legitimă şi responsabilă. Procentul de nehotărâţi a crescut exponenţial în România ultimilor ani dintr-un motiv simplu, niciodată politicienii nu au fost mai departe de oameni ca acum. O parte importantă a societăţii ignoră mediul politic şi manifestările sale ca răspuns la minciuna şi lipsa de viziune devenită politică de stat. Uneori tind să le dau dreptate, însă ştiu că între noi există oameni de bună credinţă care înţeleg corect conceptul de bună administrare a avutului public. Pentru aceştia dreptul de vot nu trebuie să rămână neexercitat.
Ştiu că în prezent aproape jumătate din cetăţenii majori ai României ar părăsi această ţară dacă ar avea ocazia, ştiu că politicienii aflaţi la guvernare conduc această ţară însă nu mai sunt legitimi, dar mai ştiu că dacă nu vom exprima prin vot ceea ce credem despre clasa politică nu facem decât să perpetuăm o stare de fapt care dăunează în mod vizibil întregii societăţi. România are posibilitatea de a se exprima şi e vital să o facă începând cu 10 iunie, altfel schimbarea pe care o aşteptăm şi pe care sunt convins că o putem produce nu e altceva decât un nou subiect de discurs politic. Metoda fină de manipulare conform căreia toţi suntem la fel, nimic nu se poate schimba, lucrurile sunt definitive şi alţii aleg în locul nostru, toate acestea sunt doar încercări de a-i convinge pe oameni că puterea nu mai e demult a lor, că deciziile se iau în altă parte şi că noi suntem obligaţi să suportăm la nesfârşit experimentele sinistre la care ne supun tot felul de aventurieri. Sunt convins că ziua de 10 iunie va reprezenta simbolul determinării întregii societăţi de a schimba o stare de fapt care ne afectează în mod evident pe toţi. Aici nu e vorba doar de speranţa că oamenii vor înţelege că nu mai putem continua aşa, ci despre necesitatea transmiterii unui mesaj din partea societăţii civile către o clasă politică ce prea multă vreme s-a bazat pe nehotărârea şi pe lipsa de reacţie a societăţii româneşti. Schimbarea începe prin exprimarea unui vot şi astfel decidem cum vrem să arate comunităţile noastre în următorii patru ani.
Se vorbeşte acum despre dezvoltarea durabilă, despre capacitatea de a atrage investitori în zonă, despre impunerea unor proiecte care să pună în valoare specificul local, dar foarte rar vorbim despre capitalul uman, despre resursa umană care va determina schimbarea despre care vorbim deja de atâta vreme şi care trebuie să se exprime prin vot. Ieşirea din casă, implicarea în acest proces electoral trebuie să devină o prioritate a fiecăruia dintre noi! Prea multă vreme ni s-a spus că nu putem schimba lucrurile, folosindu-se această mare minciună pentru conservarea privilegiilor câtorva oameni politici. E important ca în iunie să demonstrăm că nu suntem doar o masă de manevră, ci un organism social care decide pentru sine.

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

ANI 20 aprilie 2012 at 21:23

Intradevar, aveti perfecta dreptate sper ca acest popor sa se fi desteptat si nu lasa ca altii sa-i hotarasca soarta, DRAGI ROMANI PE 10 IUNIE PREZENTATI-VA LA VOT , VOTATI IN CUNOSTINTA DE CAUZA.

Aurelian 21 aprilie 2012 at 20:47

Si pe cine sa alegem pe acest tinerel frumos ca un Q7, oare Potor e mai bun, sigur pentru ca baga moartul in casa USL, domnul Potor nu isi uita originea, primeste inapoi spitalul si apoi totul va fi in ordine. Haideti PDL-isti la vot!

Costel* 21 aprilie 2012 at 21:30

@ Aurelian-e iar ai luato razna ce sa-i faci educatia Securist-PDL-ista functioneaza asta e te poti pune cu pr…omul.

Aurelian 22 aprilie 2012 at 13:27

Vad ca Piticul Atomic are nevoie de mine ca sa-ai expuna ineptiile, ca de data asta el suteaza si tot el da cu capul!

Aurelian 22 aprilie 2012 at 18:50

Reactia din ultima vreme a celor din PDL, nu-i decat “cantecul de lebada” al “cacaniilor” e “horcaitul” ala morbid “rostit” inainte de a-si “da obstescul sfarsit” aceasta “putoare” portocalie aflata in stare de metastaza avansata la “bibilica”… Avortonul portocaliu a trecut la starea de ORANJgutan si acum behaie a paguba, alaturi de 2-3 “psihocucu” sustinatori, doar doar mai prind un os de lins de la hoitul portocaliu in descompunere. Din fericire mai avem putin si scapam de putregaiul asta puturos… Degeaba se agita “un parligar” nenorocit pe aici pe forum, disperat ca-si va pierde portia de “rahat” portocaliu, fiindca pana acum s-a obisnuit sa traiasca “ca puiu-n buda”, sa ciuguleasca in dreapta si-n stanga, parazitar, constata ca i se cam ia “mau” si schelalaie schizofrenic, doar doar mai salveaza ceva din “vidanjera” portocalie, plina doldora…

Comentariile sunt oprite