Rămâi conectat

Politică Administrație

Ovidiu Jidveian, consilier local PSD: Acordarea de facilităţi pentru elevii din municipiu cu privire la transportul în comun este un act de normalitate, nu un favor bugetar făcut STP

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ovidiu Jidveian– Domnule Ovidiu Jidveian, în cadrul celei mai recente şedinţe de consiliu aţi reuşit să adoptaţi cu o largă majoritate de voturi o hotărâre care prevede acordarea de facilităţi la transportul public local de persoane pentru elevii din Alba Iulia. Despre ce este vorba mai exact?
– În primul rând aş vrea să vă spun că iniţiatorii acestui proiect au fost colegii mei din PSD, consilierii Horaţiu Clepan, Vasile Crişan şi Bogdan Medrea. Apoi hotărârea adoptată se referă la facilitatea normală ca elevii cu domiciliul în Alba Iulia să beneficieze pe perioada şcolii de transport gratuit. Este un principiu la care ţin şi o facilitate care priveşte un număr considerabil de elevi, mai precis 8950, care din 16 septembrie vor merge la şcoală în mod gratuit pe liniile asigurate de către STP. Efortul bugetar despre care vorbim şi pe care municipiul Alba Iulia şi-l permite în acest moment este estimat la 1.799.955 lei. Mai exact, vă pot spune că costul unui abonament pentru un elev este de 67 lei şi că aceştia oricum beneficiau de o reducere de 50% din costul abonamentului acordată de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Acest tip de facilitate cred că reprezintă dovada faptului că înţelegem clar că pentru foarte multe dintre familiile din Alba Iulia costurile legate de transportul copiilor la şcoală reprezintă un efort de care municipalitatea îi poate scuti. Am avut în vedere aceste aspecte şi am procedat în consecinţă.
– Domnule Ovidiu Jidveian, au fost voci care au afirmat că acest proiect este de fapt o nouă mână întinsă STP ca urmare a unei tendinţe de împăcare între o anumită parte a PSD Alba Iulia şi domnul Stelian Nicola. Ce părere aveţi?
– Ei bine, mulţi oameni spun multe lucruri, aşa e construită lumea bazată pe libertatea de expresie. Ceea ce vreau eu să vă spun şi aş vrea să transmiteţi corect acest punct de vedere, este că facilităţile acordate elevilor reprezintă un act de normalitate şi nu un favor bugetar făcut unei societăţi comerciale, indiferent de numele ei. Apoi, să nu uităm că atâta vreme cât noi ne-am angajat să respectăm banul public şi cheltuirea lui, mi se pare normal ca unii dintre colegii mei, în speţă Horaţiu Clepan, să solicite explicaţii cu privire la chestiuni care se leagă de alocaţiile bugetare privitoare la serviciul de transport în cadrul municipiului. Trebuie să înţelegem odată pentru totdeauna că aici nu vorbim despre Hava, Nicola, Clepan sau Jidveian, ci despre un principiu în numele căruia nişte cetăţeni ne-au acordat încredere şi voturi. Pentru aceasta cred că atât STP cât şi CL au obligaţia de a răspunde în faţa cetăţenilor. Noi am intrat în CL Alba Iulia să facem ceva, nu să asistăm la ceva. Dacă unii vor să înţeleagă asta bine, dacă nu, la fel de bine, vom continua să vorbim despre modul în care se cheltuiesc banii albaiulienilor.
– Domnule consilier, pe finalul acestui scurt interviu, aş vrea să îmi spuneţi ce v-a învăţat experienţa unui an de când sunteţi membru al CL Alba Iulia?
– Că unele metehne trebuie să dispară, că o anume tendinţă de gâlceavă se păstrează, că cetăţenii oraşului ar trebui să fie ceva mai interesaţi de activitatea consiliului şi că împreună putem schimba multe lucruri în acest oraş.
– Vă mulţumesc pentru timpul acordat.
– Oricând…

A consemnat
Adriana DURIGĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea