Rămâi conectat

Cultură Educație

Ouăle şi brânzeturile, interzise în piaţa volantă din Cetate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Consiliul Judeţean şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba au interzis comercializarea ouălor, laptelui şi a brânzeturilor în piaţa volantă din Cetate, din cauza caniculei neputând fi asigurată securitatea alimentară a consumatorilor. Astfel, comercianţii de ouă, lapte, telemea şi caş fie au fost anunţaţi să nu mai vină până la Alba Iulia, fie au fost întorşi din drum, spre nemulţumirea unor producători agricoli şi a unor potenţiali cumpărători, care s-au legat de faptul că autorităţile se iau doar de micii comercianţi, în timp ce marile magazine sunt lăsate în pace.
„Există pericol de îmbolnăvire pentru cei care consumă brânză care a stat câteva ore în soare, la 35 – 40 de grade Celsius şi pentru că nu există posibilitatea asigurării condiţiilor de păstrare a ouălor şi lactatelor în frigidere, am considerat că este în sprijinul cetăţenilor să nu permitem comercializarea acestor produse în această perioadă”, ne-a declarat unul din medicii veterinari prezenţi în piaţa volantă.
La rândul său, Vasile Zaharie, responsabil din partea CJ Alba, ne-a declarat că nu este exclusă posibilitatea ca măsura interzicerii vânzării ouălor, laptelui şi brânzeturilor în piaţa volantă să fie menţinută şi vinerea viitoare, dacă vremea va fi caniculară.
În schimb, au putut fi comercializate roşii, vinete, castraveţi, varză, cartofi, fasole boabe şi fasole verde, ţelină şi zarzavaturi, verdeţuri, porumb, ceapă, ardei gras, toate la preţuri mai mari decât în Piaţa Cetate, dar şi pâine sau produse de panificaţie tradiţionale.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea