Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ore de curs mai multe pentru elevii școlilor de șoferi: Conducătorilor cu vârsta de până la 21 de ani, dar și debutanților, le este interzis să conducă vehicule care depăşesc 100 CP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ore de curs mai multe pentru elevii școlilor de șoferi: Conducătorilor cu vârsta de până la 21 de ani, dar și debutanților, le este interzis să conducă vehicule care depăşesc 100 CP

Orele de curs pentru elevii școlilor de șoferi vor fi mai numeroase, astfel încât cei care vor permis auto să învețe cât mai bine legislația rutieră. Instructorii spun că măsura era necesară, iar costurile nu se vor modifica foarte mult.

Citește și: Șoferii cu vârsta de până la 21 de ani și cei cu experiență sub un an, nu vor mai putea conduce mașini puternice, chiar dacă dețin permis categoria B

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Proiectul, inițiat de parlamentarii UDMR, prevede creșterea numărului de ore de pregătire teoretică și practică, dar și de limitare a cailor putere pe care le pot avea automobilele conduse de șoferii debutanți, cu vârste până în 21 de ani.

Proiect de lege

1. Conducătorilor cu vârsta de până la 21 de ani, precum şi cei care au o experienţă de conducere mai mică de un an pentru categoria de vehicule B, le este interzis să condueă vehicule care depăşesc 100 CP, respectiv 75 de kw în cazul vehiculelor electrice.

2. Numărul minim de ore de pregătire teoretică este de 25, iar cel de pregătire practică este de 45. (sursa: Senatul României)

Benedek Zacharie, iniţiator proiect, deputat UDMR: Am avut discuții inclusiv cu părinți ai căror copii au murit în accidente și cu un părinte al cărui fiu a fost de vină și au mai murit alți doi tineri în acea mașină, pe lângă fiu. Trebuie să se înțeleagă că am dorit să introducem acest articol ca să protejăm tinerii, nu contra lor.

Mulţi şoferi începători spun că nu îşi doresc, în primii ani, un automobil cu o motorizare puternică.

Mai mult de o treime dintre tinerii până în 21 de ani sunt posesori de permis de conducere.

În 2021, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani au fost vinovați pentru producerea a peste 1.100 de accidente rutiere grave, ceea ce reprezintă aproape 23% din total.

Sursa: stiri.tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pacienții asigurați în sistemul de sănătate ar putea beneficia de un nou drept: Ce presupune terapia durerii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pacienții asigurați în sistemul de sănătate ar putea beneficia de un nou drept: Ce presupune terapia durerii Pacienții asigurați în sistemul de sănătate se vor bucura de un nou drept – terapia durerii, potrivit unui proiect de lege aflat la Senat. Deși extrem de supărător, simptomul a fost neglijat până acum pentru că tratamentul bolii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea