Rămâi conectat

Actualitate

Șoferii cu vârsta de până la 21 de ani și cei cu experiență sub un an, nu vor mai putea conduce mașini puternice, chiar dacă dețin permis categoria B

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferii cu vârsta de până la 21 de ani și cei cu experiență sub un an, nu vor mai putea conduce mașini puternice, chiar dacă dețin permis categoria B. O nouă propunere legislativă care vizează modificări ale Codului Rutier se află, în acest moment, în lucru la Parlament.

Iar una dintre schimbări se referă la relațiile dintre Poliția Rutieră și șoferi: ”În vederea stabilirii unor relații civilizate, calme și deschise, autoritatea competentă stabilește reguli de comportament specifice polițistului rutier în relația cu participanții la trafic și le supune Guvernului spre aprobare prin hotărâre”.

Totodată, proiectul vizează și restricții în ceea ce privește mașinile cu motor puternic.

Șoferii ”cu vârsta de până la 21 de ani, precum şi cei care au o experiență de conducere mai mică de un an pentru categoria de vehicule B, le este interzis să conducă vehicule care depășesc 100 CP, respectiv 75 de kw în cazul vehiculelor electrice”.

O altă schimbare se referă la școala de șoferi. Aici, numărul minim de ore de pregătire teoretică va fi de 25, iar cel de pregătire practică va fi de 45.

Cum se va obține permisul de conducere

Potrivit proiectului, examinarea pentru obținerea permisului de conducere se poate realiza şi de către examinatori persoane fizice atestate de către autoritatea competentă potrivit normelor de aplicare a prezentei legi, adică examinatorii nu vor fi neapărat doar polițiști. ”Desemnarea examinatorului, angajat al autorităţii competente prevăzute la alin. (1) sau persoană fizică atestată, se realizează prin tragere la sorți”.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vouchere pentru alimente 2023: LISTA actualizată a magazinelor în care pot fi folosite cardurile sociale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vouchere pentru alimente 2023: LISTA actualizată a locurilor în care pot fi folosite cardurile sociale O nouă listă a magazinelor în care pot fi folosite voucherele sociale a fost publicată de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. MIPE urmează a vira, în prima jumătate a lunii decembrie 2023, ultima tranşă de bani din acest an […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare