Orban, mesaj de ULTIMĂ ORĂ pentru românii care vor să meargă la moaștele Sf Dimitrie cel Nou

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Orban, mesaj de ULTIMĂ ORĂ pentru românii care vor să meargă la moaștele Sf Dimitrie cel Nou

Ludovic Orban a transmis un mesaj pelernilor care vor participa la pelerinajul de Sfântul Dumitru, la Bucureşti, el i-a sfătuit să poarte mască şi să evite interacţiunea de aproape. Premierul a precizat că toate măsurile necesare trebuie luate de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), conform Mediafax.

Citește și: MESAJE de SFANTUL Dumitru: Felicitări de Sfântul Dumitru  și urări de Sf Dumitru, pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

„Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să ia toate măsurile care se impun, astfel încât să prevenim orice situaţie care să crească riscul de răspândire a virusului. Mesajul este să evite orice deplasare nenecesară, să evite orice zonă aglomerata, să evite să interacţioneze cu orice persoană de aproape, să poarte mască în permanenţă, să respecte normele de igienă, pentru că asta este cea mai sigură formă de stopare a creşterii numărului de infectări”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă la Timişoara.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În urmă cu o zi, Orban a declarat întrebat despre regulile anunţate de Patriarhia Română privind pelerinajul de Sfântul Dumitru că apreciază faptul că există dorinţă de a respecta regulile. Şeful Executivului a mai spus că specialiştii vor formula un punct de vedere şi acesta va fi prezentat public, precizând că speră să se ajungă la o formă de acord.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

„Sigur că apreciez dorinţa de a respecta regulile de protecţie sanitară. Specialiştii vor face o evaluare şi vor fomula propriul punct de vedere şi sper să se ajungă la o formă de înţelegere, o formă de acord. Sigur pelerinajul de Sfântul Dimitrie e legat de Bucureşti, nu este un pelerinaj similiar cu pelerinajul de la Sfânta Parascheva, în care 85% din pelerini sunt veniţi din ţară la Sfânta Parascheva. La Sfântul Dimitrie două treimi din cei care participă la slujbă sunt bucureşteni. Vom face o analiză şi când specialiştii vor prezenta un punct de vedere îl vom anunţa”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat ce opinie are că Patriarhia Română a anunţat deja regulile de protecţie sanitară pentru cele 3 zile la pelerinajul de Sfântul Dumitru.

Facebook Twitter Google+ YouTube