Rămâi conectat

Cultură Educație

Oraşul Câmpeni are o nouă sală de sport polivalentă şi teren de sport cu gazon sintetic

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În Capitala Culturală a Ţării Moţilor – Câmpeni au fost inaugurate în urmă cu câteva zile două noi obiective sportive, Sala de sport polivalentă şi terenul de sport cu gazon sintetic, care vin să completeze baza sportivă a oraşului.
Noua sală de sport este gândită pentru competiţii de fotbal, handbal, volei etc. şi are 150 de locuri la tribune. A fost finalizată într-un timp record, un an, iar  valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la 4.123.325 lei, din care 3.875.474 lei au provenit de la Compania Naţională de Investiţii. Contribuţia locală a Primăriei oraşului Câmpeni care a însemnat lucrări  de deviere a liniei electrice aeriane, a magistralei de alimentare cu apă, utilităţi, canal termic, plasă protecţie tavan, branşament electric etc. şi a fost de 247.851 lei.
Terenul de sport cu gazon sintetic a costat 250.000 lei, bani proveniţi  de la bugetul local. Cele două investiţii se numără printre promisiunile onorate de către edilul din Câmpeni în mandatul 2008-2012, investiţii aprobate şi bugetate de către guvernul Tăriceanu.
Primarul Ioan Călin Andreş a mulţumit locuitorilor oraşului, sponsorilor şi consilierilor locali care i-au sprijinit iniţiativa. Primarul oraşului şi-a asumat “vina” construirii celei de a doua săli de sport în oraş, motivându-şi iniţiativa prin faptul că ,,acei copiii şi adulţi care iubesc sportul, iubesc şi viaţa”, calculatoarele şi viaţa sedentară nefăcând din noi oameni sănătoşi şi viguroşi.
La festivitatea de inaugurare a celor două obiective cultural-sportive a fost prezent un sobor de preoţi care au oficiat o slujbă religioasă, sfiinţind cele două obiective sportive, oficialităţi locale şi judeţene, directori de instituţii, cadre didactice, elevi şi parlamentari.
lIoan Călin Andreş – primar Câmpeni: „Mă bucur că am reuşit să finalizez sala de sport şi terenul cu gazon sintetic. Aş dori să fac şi mai multe pentru oraşul Câmpeni. Sunt multe lucruri pe care le voi face, pentru unele am obţinut finanţare doar de anul viitor, avem în plan o reţea de alimentare cu apă şi canalizare nouă, vom asflata străzile din oraş, vom face trotuarele. Sper să reuşesc să fac şi bazine de înot, un ştrand şi multe alte lucruri pentru locuitorii din Câmpeni. Sper că mă vor sprijini şi îmi vor acorda încrederea lor şi în mandatul viitor pentru a putea finaliza tot ce mi-am propus”.
lIoan Dumitrel – preşedintele Consiliului Judeţean Alba: „Investiţiile în cultură şi sport, dau o şansă tinerilor la sănătate, la dezvoltare fizică. Cred că  de acum înainte manifestările sportive din Munţii Apuseni îşi vor găsi aici locul, la Câmpeni, de fapt în Capitala Culturală a Ţării Moţilor. Dacă acum un an vedeam la televizor ,,lupte” împotriva construirii de săli de sport, astăzi aici la Câmpeni mă bucur când văd atâţia locuitori prezenţi, locuitori pe faţa cărora se poate citi o satisfacţie, o bucurie, fapt ce denotă importanţa acestei investiţii”.
lCălin Potor – deputat de Alba: „Ţin să-l felicit pe acest primar pe care-l consider un om vrednic. Astăzi într-adevăr putem spune că acest oraş din inima Apusenilor este o adevărată Capitală Culturală. Aceste obiective nu sunt destinate doar tinerilor, aici văd şi foarte mulţi vârstnici,  care se vor bucura şi ei  de această bază sportivă alături de nepoţi şi strănepoţi”.
lMarius Lazea – consilier local: „Am fost de acord cu iniţiativa domnului primar în ceea ce priveşte această investiţie. Astăzi sincer să fiu mă bucur că asist la inaugurarea acestui obiectiv sportiv, însă aş fi fost şi mai bucuros dacă astăzi aş fi asistat şi  la inaugurarea unui obiectiv de investiţii care să creeze noi locuri de muncă pentru tinerii din oraş. Dar sperăm că pe viitor vom avea parte şi de acest lucru”.
Nu doar aceste două obiective s-au aflat pe lista investiţiilor. În acest an se vor reabilita sediului Primăriei oraşului Câmpeni, clădirea Bibliotecii şi Muzeului “Avram Iancu”. Administraţia locală mai are în plan amenajare platformă sală de sport nr.2, amenajare rigole pe străzile Catedralei, Turzii şi Mihoieşti, modernizarea străzilor Cucului şi Mesteacănului, reţea de canalizare şi staţie de epurare şi modernizarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Orăşenesc Câmpeni, totalul acestor investiţii din bugetul local ridicându-se la suma de 1.500.000 lei.                     Ioan RADU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea