Rămâi conectat

Cultură Educație

Oraşul Câmpeni are o nouă sală de sport polivalentă şi teren de sport cu gazon sintetic

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În Capitala Culturală a Ţării Moţilor – Câmpeni au fost inaugurate în urmă cu câteva zile două noi obiective sportive, Sala de sport polivalentă şi terenul de sport cu gazon sintetic, care vin să completeze baza sportivă a oraşului.
Noua sală de sport este gândită pentru competiţii de fotbal, handbal, volei etc. şi are 150 de locuri la tribune. A fost finalizată într-un timp record, un an, iar  valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la 4.123.325 lei, din care 3.875.474 lei au provenit de la Compania Naţională de Investiţii. Contribuţia locală a Primăriei oraşului Câmpeni care a însemnat lucrări  de deviere a liniei electrice aeriane, a magistralei de alimentare cu apă, utilităţi, canal termic, plasă protecţie tavan, branşament electric etc. şi a fost de 247.851 lei.
Terenul de sport cu gazon sintetic a costat 250.000 lei, bani proveniţi  de la bugetul local. Cele două investiţii se numără printre promisiunile onorate de către edilul din Câmpeni în mandatul 2008-2012, investiţii aprobate şi bugetate de către guvernul Tăriceanu.
Primarul Ioan Călin Andreş a mulţumit locuitorilor oraşului, sponsorilor şi consilierilor locali care i-au sprijinit iniţiativa. Primarul oraşului şi-a asumat “vina” construirii celei de a doua săli de sport în oraş, motivându-şi iniţiativa prin faptul că ,,acei copiii şi adulţi care iubesc sportul, iubesc şi viaţa”, calculatoarele şi viaţa sedentară nefăcând din noi oameni sănătoşi şi viguroşi.
La festivitatea de inaugurare a celor două obiective cultural-sportive a fost prezent un sobor de preoţi care au oficiat o slujbă religioasă, sfiinţind cele două obiective sportive, oficialităţi locale şi judeţene, directori de instituţii, cadre didactice, elevi şi parlamentari.
lIoan Călin Andreş – primar Câmpeni: „Mă bucur că am reuşit să finalizez sala de sport şi terenul cu gazon sintetic. Aş dori să fac şi mai multe pentru oraşul Câmpeni. Sunt multe lucruri pe care le voi face, pentru unele am obţinut finanţare doar de anul viitor, avem în plan o reţea de alimentare cu apă şi canalizare nouă, vom asflata străzile din oraş, vom face trotuarele. Sper să reuşesc să fac şi bazine de înot, un ştrand şi multe alte lucruri pentru locuitorii din Câmpeni. Sper că mă vor sprijini şi îmi vor acorda încrederea lor şi în mandatul viitor pentru a putea finaliza tot ce mi-am propus”.
lIoan Dumitrel – preşedintele Consiliului Judeţean Alba: „Investiţiile în cultură şi sport, dau o şansă tinerilor la sănătate, la dezvoltare fizică. Cred că  de acum înainte manifestările sportive din Munţii Apuseni îşi vor găsi aici locul, la Câmpeni, de fapt în Capitala Culturală a Ţării Moţilor. Dacă acum un an vedeam la televizor ,,lupte” împotriva construirii de săli de sport, astăzi aici la Câmpeni mă bucur când văd atâţia locuitori prezenţi, locuitori pe faţa cărora se poate citi o satisfacţie, o bucurie, fapt ce denotă importanţa acestei investiţii”.
lCălin Potor – deputat de Alba: „Ţin să-l felicit pe acest primar pe care-l consider un om vrednic. Astăzi într-adevăr putem spune că acest oraş din inima Apusenilor este o adevărată Capitală Culturală. Aceste obiective nu sunt destinate doar tinerilor, aici văd şi foarte mulţi vârstnici,  care se vor bucura şi ei  de această bază sportivă alături de nepoţi şi strănepoţi”.
lMarius Lazea – consilier local: „Am fost de acord cu iniţiativa domnului primar în ceea ce priveşte această investiţie. Astăzi sincer să fiu mă bucur că asist la inaugurarea acestui obiectiv sportiv, însă aş fi fost şi mai bucuros dacă astăzi aş fi asistat şi  la inaugurarea unui obiectiv de investiţii care să creeze noi locuri de muncă pentru tinerii din oraş. Dar sperăm că pe viitor vom avea parte şi de acest lucru”.
Nu doar aceste două obiective s-au aflat pe lista investiţiilor. În acest an se vor reabilita sediului Primăriei oraşului Câmpeni, clădirea Bibliotecii şi Muzeului “Avram Iancu”. Administraţia locală mai are în plan amenajare platformă sală de sport nr.2, amenajare rigole pe străzile Catedralei, Turzii şi Mihoieşti, modernizarea străzilor Cucului şi Mesteacănului, reţea de canalizare şi staţie de epurare şi modernizarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Orăşenesc Câmpeni, totalul acestor investiţii din bugetul local ridicându-se la suma de 1.500.000 lei.                     Ioan RADU


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare