Rămâi conectat

Actualitate

ORA DE VARĂ 2024: Când dau românii ceasurile cu o oră înainte

Ziarul Unirea

Publicat

în

ORA DE VARĂ 2024: Când dau românii ceasurile cu o oră înainte

Schimbarea orei „de iarnă” cu cea „de vara” aduce cu sine multe beneficii, dar și sentimente mai puțin plăcute pentru români, iar această tranziție din primăvara anului 2024 nu va face excepție.

Citește și: Echinocțiul de primăvară 2024: Când are loc anul acesta și când începe primăvara astronomică

Deși schimbarea este doar cu o oră, impactul poate fi resimțit puternic, afectând aspecte precum somnul, stresul, metabolismul și ritmul biologic.

În acest an, ora de vară revine pe 31 martie 2024, în ultima zi de duminică a lunii martie. Astfel, la ora 03:00, ceasurile vor fi înaintate cu o oră, devenind ora 04:00.

Beneficiile orei de vară, ce vor fi în vigoare aproximativ șapte luni, sunt evidente. Consumul de curent electric este redus, datorită exploatării mai eficiente a luminii naturale, iar studiile arată o scădere a numărului de accidente de circulație pe timpul zilei.

Pe 27 octombrie 2024, ora de vară va lua sfârșit, revenindu-se la ora de iarnă, când ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, de la 04:00 la 03:00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

CODUL CIVIL 2024: Ce nume de copii sunt interzise în România

Nicolae Valentin

Publicat

în

CODUL CIVIL 2024: Ce nume de copii sunt interzise în România În România, permisivitatea legislației oferă părinților opțiunea alegerii numelui unui nou-născut, dintr-o varietate largă de prenume. Cu toate astea, Codul Civil stabilește niște limite care să protejeze interesele copilului. Ba chiar există un articol care prevede limite clare. Numele care sunt interzise în România […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea