Rămâi conectat

Actualitate

Ora de lectură în şcoli, obligatorie din toamnă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând din toamnă, învăţătorii şi profesorii îi vor învăţa pe elevi cum să înţeleagă ceea ce citesc din manuale şi nu numai. În clasele I-IV va exista o oră specială de lectură, iar în V-VIII vor fi secvenţe de lectură pentru fiecare materie în parte. Aceste „secvenţe” înseamnă, de fapt, câteva minute din timpul unei ore în care tot ceea ce trebuie să facă elevii este să înţeleagă informaţia citită, fie că este vorba de ora de limba engleză, biologie, matematică etc. Pentru disciplina „limba şi literatura română”, va exista o oră întreagă de lectură.
lOrele de lectură nu vor încărca orarul elevilor
Un reprezentant al Ministerului Educaţiei precizează că programul elevilor nu va fi prelungit prin introducerea orei şi a secvenţelor de lectură, programul alocat studiului la şcoală rămânând acelaşi. Profesorii vor primi noile instrucţiuni printr-o scrisoare metodică, la începutul noului an şcolar.
Prezentă la Suceava cu ocazia întrunirii de lucru a ministrului Educaţiei cu inspectorii şcolari generali din ţară, Oana Badea, secretar de stat în cadrul Ministerului, a declarat că noul an şcolar va aduce o schimbare la faţă a întregului sistem de învăţământ preuniversitar. Conform Oanei Badea, introducerea obligativităţii lecturii va duce la rezultate mai bune la examenele naţionale.
l Măsură de combatere a analfabetismului funcţional
Demersul Ministerului Educaţiei are la bază rezultatele obţinute de elevii români la testările internaţionale şi la cele europene, care îi plasează în coada clasamentelor privind capacitatea de înţelegere a textelor citite. Acest lucru arată că elevii români se încadrează în categoria analfabetismului funcţional, adică pot citi informaţia, dar nu o pot înţelege. Cauzele sunt multiple, iar una evidentă este încurajarea memorării, ca metodă principală de învăţare în şcolile româneşti.(E.Z.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea