Rămâi conectat

Ştirea zilei

Operațiile s-au reluat la Spitalul din Alba Iulia, unde au fost sistate două zile. Unitatea a primit dezinfectanți

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Operațiile s-au reluat, miercuri, la Spitalul Județean din Alba Iulia, unde, cu excepția urgențelor, au fost sistate timp de două zile, unitatea primind dezinfectanți, săpun lichid și soluție de betadină, de la un furnizor din Târgu-Mureș.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coșarcă, a declarat că programul operator se desfășoară în condiții normale, unitatea primind dezinfectanții necesari.

Coșarcă a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că au fost reprogramate cinci-șase operații, pentru că spitalul nu mai folosește, deocamdată, produse Hexi Pharma.

Managerul a spus, miercuri, că unitatea s-a aprovizionat cu un stoc pentru 60 de zile, până când se încheie procedura de achiziție a dezinfectanților, iar operațiile se vor efectua fără probleme.

”Așteptăm să vedem și ce mai vrea domnul premier să modifice din legislația privind achiziția biocidelor și îi dăm drumul la procedură. Tocmai de aceea am făcut un stoc pe 60 de zile (…) Partea bună a conferinței de ieri (n.a. marți) este că azi-dimineață ne-au sunat o grămadă de firme să-și ofere serviciile. Asta în condițiile în care ieri nu găseam nicio firmă care să aibă în stoc produse avizate”, a spus Coșarcă.

Spitalul din Alba Iulia a luat împrumut iod, o substanță care se folosește în blocul operator, pentru operațiile urgente care au avut loc luni și marți. Unitatea a avut contracte cu Hexi Pharma din 2006.

Spitalul din Alba Iulia s-a aflat pe lista spitalelor din țară unde au fost găsite probe neconforme în urma controalelor realizate potrivit dispoziției Ministerului Sănătății.

Managerul Spitalului din Alba Iulia a declarat că o singură probă a ieşit neconformă, însă după o testare ulterioară, toate probele au ieşit conforme.

Poliţiştii au ridicat, săptămâna trecută, toate contractele existente între Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia şi Hexi Pharma, precum şi substanţe şi materiale sanitare, respectiv săpun lichid, soluţii de betadină şi clor (tablete).

Citește și Operații amânate la Spitalul Județean din Alba Iulia și posibile acțiuni în instanță după scandalul dezinfectanților


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea