OFICIAL: Prefectul de Alba Gheorghe Feneșer și alți 18 prefecți vor fi SCHIMBAȚI. Decizia a fost luată de premierul Dacian Cioloș

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

prefectura albaGuvernul a decis în şedinţa de joi, 18 februarie, schimbarea din funcţie a 19 prefecţi. Măsura a fost luată întrucât premierul Dacian Cioloș a anunţat că este nemulţumit de activitatea multora dintre prefecţii din ţară. Printre cei 19 prefecți, se află și Gheorghe Feneșer, prefectul județului Alba, potrivit B1TV.

Totodată, vor fi schimbați din funcție și cel puțin 3 subprefecți.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunțat, săptămâna trcută, că probabil până la sfârșitul lunii vor fi schimbați un „număr semnificativ” de prefecți.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

„A fost o trecere în revistă a activității lor (a prefecților — n.r.) și o analiză a comportamentului, atât în ceea ce privește capacitatea de a reacționa, cât și dorința de a nu se implica politic în campania electorală. Sigur că această evaluare s-a făcut, vor urma în cel mai scurt timp, probabil până la finalul lunii, schimbări care vor viza un număr semnificativ de prefecți”, a spus Suciu, după ședința Executivului.

El a explicat că Guvernul nu va putea să facă, în timpul scurt pe care îl are la dispoziție, o procedură de angajare prin concurs.

„Deci va fi o numire a prefecților noi pe baza unei selecții între înalții reprezentanți ai Guvernului sau persoanele care s-au remarcat printr-o activitate de gestiune a administrației publice și care nu sunt implicați politic în perioada care va urma. Așadar, în cel mai scurt timp, vom avea un număr semnificativ de prefecți schimbați”, a mai spus Suciu.

Premierul Dacian Cioloș a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaților, că le-a pus în vedere secretarilor de stat rămași din Cabinetul anterior să nu facă politică de partid, iar prefecților și subprefecților care au intenția să participe în alegeri le-a cerut să renunțe la funcție.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, în 3 februarie, că Executivul va decide în cursul acestei luni modificări la nivelul prefecților, ținând cont că există o evaluare în curs a activității acestora.

Pe lângă prefectul județului Alba, ar urma să fie schimbați prefecți din județe precum: Argeș, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Dâmbovița, Gorj, Satu Mare și Vaslui.

Citiți și Alba, pe lista județelor în care vor fi schimbați prefecții

sursa:digi24

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

9 Comentarii

justitiarul BB 18 februarie 2016 at 14:10

este o decizie..si atat…. oare vor urma si ,, managerii, de deconcentrate? … vom vedea

Italianul 18 februarie 2016 at 19:34

Primul ar trebui sa fie Kozuc, de la AJPIS.

pilu 18 februarie 2016 at 21:56

Oare si aia sunt securisti ca Feneser ?

vasile 19 februarie 2016 at 6:22

da securisti

Serdean 19 februarie 2016 at 11:22

A fost un militian Kazuc in Alba Iulia care la revolutie se lauda ca a rupt gradele de pe umar la col.Ghete,incident ce a avut loc in intersectia de la Moara N.Balcescu.O fi vorba de al precizat de ,,italianul,,sau nu?Nea prefectul Feneser sa stiti ca a fost militian cu pregatire in silvicultura si era la economic si oare plang multi dupa detronarea sa ?

Unu 19 februarie 2016 at 13:36

Kazuk avea 17 ani la revolutie….ce tot vb acolo? Inainte de a fi Kazuk la AJPIS habar nu aveati ce-i aia AJPIS…..ATI FI CREZUT CA E CEVA DE MANCAT

pilu 19 februarie 2016 at 18:21

A fost analizata activitatea Institutiei Prefectului sau activitatea exclusiva a prefectului ? Ca daca-i prima din asta face parte si cel propus.

fane 20 februarie 2016 at 0:32

VAD CA KAZUK ASTA ARE PRIETENI ADEVARATI

bilutza 20 februarie 2016 at 18:43

alt securist? ca tovarsul ?

Comentariile sunt oprite