Rămâi conectat

Ştirea zilei

OFICIAL: Prefectul de Alba Gheorghe Feneșer și alți 18 prefecți vor fi SCHIMBAȚI. Decizia a fost luată de premierul Dacian Cioloș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

prefectura albaGuvernul a decis în şedinţa de joi, 18 februarie, schimbarea din funcţie a 19 prefecţi. Măsura a fost luată întrucât premierul Dacian Cioloș a anunţat că este nemulţumit de activitatea multora dintre prefecţii din ţară. Printre cei 19 prefecți, se află și Gheorghe Feneșer, prefectul județului Alba, potrivit B1TV.

Totodată, vor fi schimbați din funcție și cel puțin 3 subprefecți.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunțat, săptămâna trcută, că probabil până la sfârșitul lunii vor fi schimbați un „număr semnificativ” de prefecți.

„A fost o trecere în revistă a activității lor (a prefecților — n.r.) și o analiză a comportamentului, atât în ceea ce privește capacitatea de a reacționa, cât și dorința de a nu se implica politic în campania electorală. Sigur că această evaluare s-a făcut, vor urma în cel mai scurt timp, probabil până la finalul lunii, schimbări care vor viza un număr semnificativ de prefecți”, a spus Suciu, după ședința Executivului.

El a explicat că Guvernul nu va putea să facă, în timpul scurt pe care îl are la dispoziție, o procedură de angajare prin concurs.

„Deci va fi o numire a prefecților noi pe baza unei selecții între înalții reprezentanți ai Guvernului sau persoanele care s-au remarcat printr-o activitate de gestiune a administrației publice și care nu sunt implicați politic în perioada care va urma. Așadar, în cel mai scurt timp, vom avea un număr semnificativ de prefecți schimbați”, a mai spus Suciu.

Premierul Dacian Cioloș a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaților, că le-a pus în vedere secretarilor de stat rămași din Cabinetul anterior să nu facă politică de partid, iar prefecților și subprefecților care au intenția să participe în alegeri le-a cerut să renunțe la funcție.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, în 3 februarie, că Executivul va decide în cursul acestei luni modificări la nivelul prefecților, ținând cont că există o evaluare în curs a activității acestora.

Pe lângă prefectul județului Alba, ar urma să fie schimbați prefecți din județe precum: Argeș, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Dâmbovița, Gorj, Satu Mare și Vaslui.

Citiți și Alba, pe lista județelor în care vor fi schimbați prefecții

sursa:digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea