Rămâi conectat

Curier Județean

OFICIAL: În Alba, 165 de persoane se află în carantină și 457 în izolare. Amenzi de 86.000 lei, în ultimele 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

La data de 20.04.2020, în județul Alba se aflau 165 de persoane în carantină și 457 persoane izolate la domiciliu. Până acum au ieșit 563 persoane din carantină și 4.120 persoane din izolare la domiciliu.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 238 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 329 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Au fost verificate 1.541 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență.

În urma activităților, au fost identificate 91 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 86.000 lei.

Au fost organizate doua acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 142 de autovehicule și 360 de persoane.

De exemplu, între orele 15.00 – 19.00, în Alba Iulia a fost organizata o acțiune punctuală pentru menținerea siguranței publice si respectarea restricțiilor impuse de starea de urgentă. Au fost controlate 281 persoane și 118 autovehicule. Au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, toate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare. La acțiune, alături de polițiștii au participat jandarmi și polițiști locali.

La Aiud, între orele 15.00 – 18.00, au fost verificate 79 de persoane și au fost constatate 7 abateri de natură contravențională, toate de la prevederile ordonanțelor militare, în contextul stării de urgență.

Acțiunea polițiștilor din Aiud a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, al jandarmilor și al angajaților MApN și a vizat și localitățile rurale situate pe raza comunelor Livezile și Rimetea.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă să desfășoare misiuni în contextul  răspândirii COVID – 19. Încă de la începutul epidemiei, zilnic peste 100 de jandarmi au fost angrenați în misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfășurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor  militare, misiuni executate în cooperare cu poliția pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 134 de  jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.000 de lei. Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare cu privire la circulația persoanelor.

În județul Alba, prima zi de Paște s-a desfășurat în liniște, fără a fi înregistrate fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. Este important să rămânem, în continuare, acasă. Acționând împreună, vom trece cu bine peste această încercare!

Hristos a înviat!

Instituția Prefectului – Județul Alba

Sursă Foto: Arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Aproape 6.500 de persoane au intrat pe piața muncii din județul Alba în anul 2023, ajutate de AJOFM

Bogdan Ilea

Publicat

în

Aproape 6.500 de persoane au intrat pe piața muncii din județul Alba în anul 2023, ajutate de AJOFM În cadrul ședinței de colegiu prefectural, directorul AJOFM Alba a prezentat obiectivele avute anul trecut. Aproximativ 6500 de persoane au intrat pe piața muncii și aproape 13.000 de oameni au fost ajutați prin servicii de informare și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea