Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

OFICIAL| CARANTINAREA localităților Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud, Ciugud, propusă de DSP. Când ar putea avea loc ședința CJSU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, Direcția de Sănătate Publică Alba a înaintat către Institutul Național de Sănătate Publică propunerea de carantinare a localităților Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud, Ciugud.

Potrivit lui Nicolae Albu, Prefectul județului Alba, ,, această măsura a carantinării a fost propusă în urma incidenței ridicate. Alba Iulia și Blaj au înregistrat sâmbătă o incidență de peste 10 cazuri la mia de locuitori. Această măsură este importantă pentru siguranța și protecția cetățenilor și pentru sistemul nostru medical, peste care s-a pus o presiune mare în ultimele zile.”

Acesta a mai precizat că duminică, dacă avizul INSP va fi pozitiv, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni și va vota pentru luarea deciziei carantinării localităților pentru 14 zile, care ar intra în vigoare marți, 17 noiembrie.

De asemenea, potrivit DSP Alba, întrucât la nivelul județului Alba în anumite localități incidența indică o creștere constantă și a depășit anumite praguri critice, DSP Alba a întocmit astăzi, 14 noiembrie 2020, analizele de risc ale localităților Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud, propunând carantinarea acestora.

Având în vedere situația descrisă, potrivit metodologiei naționale, specialiștii epidemiologi au ajuns la concluzia că aceasta este cea mai bună și adecvată variantă pentru protejarea sănătății populației județului.

Analizele de risc au fost trimise astăzi Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) spre analiză și avizare. Următoarea etapă o reprezintă reunirea Grupului de Suport Tehnic pentru Epidemii de la nivelul județului Alba care trebuie să avizeze, la rândul lui, propunerile de carantinare. Decizia finală aparține însă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență constituit la nivelul Instituției Prefectului Alba.

Reamintim că, ieri, 13 noiembrie, s-a luat decizia de carantinare a Municipiului Sibiu, decizia ce va intra în vigoare luni.

Prefectul de Alba, un fost politruc pedelist, a ținut ”la secret” informația privind propunerea de carantinare a celor 6 localități din județ, deși, evident, există un interes legitim ca astfel de măsuri, chiar dacă sunt în faza de ”propunere”, să fie comunicate populației.

Reamintim faptul că județul Alba este pe locul 4 în România în ce privește incidența cazurilor de COVID-19, loc fruntaș, la care a contribuit din plin conducerea pedelistă, preocupată doar de campanii electorale!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea