Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

OFICIAL| A treia doză de vaccin Moderna va fi înjumătățită. Ce se întâmplă dacă ai făcut deja doza „booster” întreagă

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

A treia doză de vaccin Moderna va fi înjumătățită. Ce se întâmplă dacă ai făcut deja doza „booster” întreagă

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, că doza booster pentru vaccinul Moderna va fi înjumătăţită, cel mai probabil această măsură urmând să fie luată de săptămâna viitoare.

Gheorghiţă a explica că decizia referitoare la vaccinul Moderna va fi luată după o recomandare în acest sens a Agenţiei Europene a Medicamentului. “Ieri, Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat utilizarea dozei de booster, doza de Moderna, pentru o persoană care a primit prima schema de vaccinare cu vaccinul de la Moderna după minim şase – opt luni de la doza doi. O precizare este legată de faptul că pentru doza booster se recomandă o doză înjumătăţită faţă de doza care s-a folosit la schema iniţială”, a spus acesta.

El a adăugat că cei care au făcut deja doza 3 cu Moderna nu vor avea probleme.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

„Cei care au facut doza intreaga nu este absolut nicio problema, nu este nicio contraindicatie din acest punct de vedere. Insa Moderna a depus date din care rezulta ca la doza redusa imunogenitatea este similara cu o doza intreaga, intre reactogenitatea este mai redusa. Practic, frecventa si intensitatea reactiilor adverse sunt mai reduse la booster. Atunci recomandarea este sa se mearga cu o doza injumatatita tinand cont ca efectul pe protectie este similar”, a explicat acesta.

De asemenea, Valeriu Gheorghiţă a precizat că, de la începutul lunii noiembrie, sunt primele persoanele eligibile vaccinate cu Johnson & Johnson care pot face doza booster.

“Tot în această săptămână vom decide care va fi atitudinea de urmat la persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson, în monodoză, pentru că începând cu prima parte a lunii noiembrie sunt deja primele persoane eligibile care ar putea să primească o doză de rapel, o doză booster, având în vedere că vaccinarea cu Johnson în România a început undeva pe data de 4 mai, la începutul lunii mai. Probabil că de prima intenţie vom recomandă tot un vaccin tot pe bază de ARN mesager, fie de la compania Biontech/ Pfizer, fie de la compania Moderna, însă, nu este exclus să rămânem şi pe recomandarea de a face un vaccin cu aceeaşi tehnologie, adică cu Johnson & Johnson, având în vedere că datele de imunogenitate şi de siguranţă sunt foarte bune. Cel mai târziu vineri vom anunţa care este recomandarea în acest sens”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Doza booster se administrează în România din 28 septembrie.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO: Imagini excepționale cu Viorel, râsul vedeta din România, primul exemplar transferat în Germania pentru refacerea genetică a acestei specii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Imagini excepționale cu Viorel, râsul vedeta din România, primul exemplar transferat în Germania pentru refacerea genetică a acestei specii Imagini superbe cu Viorel, primul râs transferat în Germania pentru refacerea genetică a acestei specii, au fost publicate de reprezentanții Romsilva, pe Facebook. Eleodor Olavi Nițescu, directorul general adjunct al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea