Rămâi conectat

Actualitate

Ofertă diversă la Bursa locurilor de muncă din Alba Iulia

Publicat

în

Din cei aproape 200 de participanţi, 76 şi-au depus CV-urile în vederea angajării

    Municipiul Alba Iulia, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a organizat ieri, la sediul Direcţiei Programe din Alba Iulia, Bursa locurilor de muncă. În cadrul acţiunii, şomerii au avut ocazia să discute direct cu angajatorii, bursa fiind organizată pentru a facilita accesul la posturile vacante şi la cursurile de formare profesională. Evenimentul face parte din proiectul „Măsuri integrate de ocupare în cartiere”, derulat de Municipiul Alba Iulia în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba şi finanţat prin Fondului Social European. Valoarea proiectului se ridică la 1.932.251 lei, din care: 1.511.944,98 lei din Fondul Social European, 149.533,02 lei din bugetul naţional, 164.322 lei contribuţia eligibilă a beneficiarului, iar 106. 451 lei reprezintă valoarea neeligibilă (TVA). Perioada de implementare a proiectului este 1 noiembrie 2010 – 31 octombrie 2012. Grupul ţintă al organizatorilor bursei este format din 535 persoane, din care: 274 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă; 35 persoane inactive şi 226 şomeri. În cadrul proiectului, în cartierele municipiului nostru se face o diagnoză prin care se identifică nevoile comunităţii şi modul în care locuitorii oraşului pot fi ajutaţi.
La Bursa locurilor de muncă de ieri s-au prezentat 17 agenţi economici din judeţ, care au oferit 134 locuri de muncă în meseriile: zidari – 8, ospătari – 5, barmani – 5, ajutor bucătar – 1, cosmetician – 1, cameristă – 1 , recepţioner – 1, măcelar – 1, patiser – 1, femeie de serviciu – 1, confecţioner tâmplărie aluminiu – 2, sudor – 5, zugrav – 2, muncitori necalificaţi – 12, croitori – 2, trasator – 1, ascuţitori – 2, lăcătuş montator – 40, inginer calitate – 1, documentarist – 2, specialist achiziţii – 2, dulgher – 2, lăcătuş – 3, strungar – 6, consultant vânzări – 10, manager vânzări – 10, spălător auto – 1, vânzător – 6. Au fost prezente la bursă aproape 200 de persoane, din care 76 şi-au depus CV-urile în vederea angajării. Potrivit directorului AJOFM Alba, Corneliu Engi, în municipiul nostru sunt în prezent aproape 1.000 de şomeri, mulţi dintre ei având meseriile oferite de angajatori. Prin urmare, ne-am aşteptat la o prezenţă mai mare a acestora, însă probabil canicula i-a împiedicat pe mulţi dintre ei să participe la Bursa locurilor de muncă. Mai amintim că, în cadrul proiectului au fost organizate 7 cursuri gratuite: iniţiere în manichiură-pedichiură, calificare pentru îngrijitor copii, iniţiere în masaj, calificare cosmetică, peisagist-floricultor, perfecţionare make-up. În prezent, mai este disponibil doar cursul de specializare pentru animatori socio-educativi. (A.D.T.)

Publicitate

Actualitate

Plata facturilor la curent și gaze ar putea fi AMÂNATĂ cu 6 luni pentru consumatorii vulnerabili: Amendamentele, votate în Senat

Publicat

în

Plata facturilor la curent și gaze ar putea fi AMÂNATĂ cu 6 luni pentru consumatorii vulnerabili: Amendamentele, votate în Senat

Plata facturilor la curent și gaze ar putea fi amânată cu şase luni, la cerere, conform amendamentelor votate luni de Comisiile economice din Senat la OUG 118/2021. Proiectul de lege va fi discutat luni în plenul Senatului, informează Agerpres.

Comisiile economice reunite au votat în unanimitate luni, în bloc, mai multe amendamente aduse OUG 118/2021 privind compensarea facturilor la energie.

contoPrintre amendamentele propuse de PSD a fost posibilitatea amânării cu şase luni a plăţii facturilor pentru consumatorii vulnerabili. Totodată, profitul furnizorilor a fost plafonat la maximum 5% raportat la costurile de furnizare.

Electrica Furnizare Discount

Amendamentele aduse de PNL au prevăzut majorarea sumelor plătite de la bugetul de stat în contul facturilor pentru consumatorii casnici, plafonarea preţului, pentru consumatorii casnici, precum şi exceptarea de la plată a certificatelor verzi, a contribuţiei de cogenerare şi a accizei şi reducerea TVA pentru cei noncasnici.

„Pentru clienţii casnici – acordarea unei compensaţii unitare în valoare de cel mult 0,291 lei/kWh, în cazul energiei electrice şi în valoare de cel mult 33% din valoarea componenţei preţului gazului natural din contractul de furnizare al clientului beneficiar, în cazul gazelor naturale, în condiţiile prevăzute în prezenţa ordonanţa”, precizează unul dintre amendamentele PNL.

OUG 118/2021 prevede o compensare de 0,21 lei pe kWh pentru electricitate şi 25% pentru gaze.

Pentru consumatorii noncasnici, s-a convenit exceptarea, în cazul energiei electrice, de la plata contravalorii certificatelor verzi, a contribuţiei pentru cogenerare de înaltă eficienţă, accizei, precum şi exceptarea, în cazul gazelor naturale, de la plata contravalorii accizei. TVA va fi redusă la 5%.

Preţurile la energie electrică şi gaze naturale se plafonează, pentru clienţii casnici, la cel mult 1 leu kWh, iar pentru gaze la 0,37 lei/kWh. Plafoanele reprezintă preţul final facturat pentru clientul casnic.

Legea de aprobare a OUG 118/2021 prevede şi o supraimpozitare pentru producătorii de electricitate. Venitul suplimentar realizat de producătorii de energie electrică rezultat din diferenţa dintre preţul de vânzare al energiei electrice şi preţul de 450 lei/MWh se impozitează cu 80%, este varianta votată în comisii.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Ministrul de Interne: Cei care falsifică teste și certificate COVID-19 vor ajunge în pușcărie. Apetitul va scădea după primele condamnări

Publicat

în

Ministrul de Interne: Cei care falsifică teste și certificate COVID-19 vor ajunge în pușcărie. Apetitul va scădea după primele condamnări

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a afirmat că toate neregulile legate de certificatele de vaccinare vor fi aspru pedepsite. Persoanele care falsifică certificate verzi vor ajunge la pușcărie, a avertizat reprezentantul Guvernului.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, îi avertizează pe cei care falsifică documente că vor fi aspru pedepsiți deoarece reprezintă un pericol pentru comunitate.

„Îi avertizez că vor ajunge la pușcărie… Este inadmisibil să-ți bagi joc de cei din jurul tău”, a spus Lucian Bode.

Electrica Furnizare Discount

Ministrul de Interne crede că numărul infracțiunilor va fi în scădere după apariția primelor condamnări.

„Apetitul va scădea după ce vor fi primele condamnări”, a precizat ministrul Bode.

În prezent, în România se desfășoară numeroase anchete legate de suspiciuni legate de vaccinare și de obținerea certificatului verde.

Sursa: alephnews.ro

Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| Mihai Bendeac, atac la antivacciniști: „Șoșoacă se va reproduce cu Mugur Mihăescu pentru a forma o nouă generație de oameni inteligenți în Danemarca”

Publicat

în

Mihai Bendeac, atac la antivacciniști: „Șoșoacă se va reproduce cu Mugur Mihăescu pentru a forma o nouă generație de oameni inteligenți în Danemarca”

Celebrul actor de comedie Mihai Bendeac este revoltat de faptul că oamenii nu se vaccinează anti coronavirus. El susține că rata de vaccinare scade exact acolo unde era cortina de fier.

„Vreau ca lăturile ce se vor deversa în secțiunea de comentarii a acestei postări să-mi (re)confirme că am dreptate. Celorlalți, cu dragoste, mă adresez din suflet. Muncesc de la 15 ani pentru cariera mea. Și îmi asum că istoria va reține acest clip. Dacă ce spun eu aici e ceva criminal, istoria va șterge întreaga mea muncă și mă va păstra ca “unul dintre acei nenorociți”. Eu mizez, însă, pe logică, rațiune, știință, medicină. Cu toată inima! A avea notorietate implică responsabilitate. Multă responsabilitate. Nu mă interesează câți români și/sau conturi false atacă această declarație a mea. Important este un singur lucru: în fața istoriei, eu îmi asum să fiu amintit cu aceste două minute și treizeci de secunde. Vă îmbrățișez! Aveți grijă de voi!

Electrica Furnizare Discount

Am auzit această tâmpenie: oamenii nu se vaccinează pentru că n-au încredere în conducători. Mie mi se pare o dovadă de imbecilitate. În momentul în care te confrunți cu o problemă globală tu spui: nu am încredere în conducătorii mei; există o țară pe care să o respecți? Mie îmi plac țările nordice. Într-o situație globală nu pot să mă raportez la acei conducători? Ce au făcut ăia? I-au îndrumat să se vaccineze. Dacă ar fi fost o rată de supraviețuire de 50% m-aș fi vaccinat sau nu? Despre asta e vorba.

Noi am investit niște bani ca niște oameni să stea 6 ani de zile, dacă nu mai mult, să stea să buchisească corpul uman.

Înseamnă că eu am rămas în istorie ca acel cretin care a spus treaba asta în timp ce peste 20 de ani Șoșoacă, împreună cu Bittman și cu Mugur Mihăiescu o să se ducă în Danemarca, unde nu o să mai fie niciun om și o să-și cumpere casă acolo.

Rata de vaccinare scade exact acolo era cortina de fier. Cu cât ne apropiem de această zonă de influență rusească vaccinarea scade. Șoșoacă se va reproduce cu Mugur Mihăescu pentru a forma o nouă generație de oameni inteligenți în Danemarca”, a spus Mihai Bendeac.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare