Rămâi conectat

Actualitate

Ofertă diversă la Bursa locurilor de muncă din Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Din cei aproape 200 de participanţi, 76 şi-au depus CV-urile în vederea angajării

    Municipiul Alba Iulia, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a organizat ieri, la sediul Direcţiei Programe din Alba Iulia, Bursa locurilor de muncă. În cadrul acţiunii, şomerii au avut ocazia să discute direct cu angajatorii, bursa fiind organizată pentru a facilita accesul la posturile vacante şi la cursurile de formare profesională. Evenimentul face parte din proiectul „Măsuri integrate de ocupare în cartiere”, derulat de Municipiul Alba Iulia în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba şi finanţat prin Fondului Social European. Valoarea proiectului se ridică la 1.932.251 lei, din care: 1.511.944,98 lei din Fondul Social European, 149.533,02 lei din bugetul naţional, 164.322 lei contribuţia eligibilă a beneficiarului, iar 106. 451 lei reprezintă valoarea neeligibilă (TVA). Perioada de implementare a proiectului este 1 noiembrie 2010 – 31 octombrie 2012. Grupul ţintă al organizatorilor bursei este format din 535 persoane, din care: 274 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă; 35 persoane inactive şi 226 şomeri. În cadrul proiectului, în cartierele municipiului nostru se face o diagnoză prin care se identifică nevoile comunităţii şi modul în care locuitorii oraşului pot fi ajutaţi.
La Bursa locurilor de muncă de ieri s-au prezentat 17 agenţi economici din judeţ, care au oferit 134 locuri de muncă în meseriile: zidari – 8, ospătari – 5, barmani – 5, ajutor bucătar – 1, cosmetician – 1, cameristă – 1 , recepţioner – 1, măcelar – 1, patiser – 1, femeie de serviciu – 1, confecţioner tâmplărie aluminiu – 2, sudor – 5, zugrav – 2, muncitori necalificaţi – 12, croitori – 2, trasator – 1, ascuţitori – 2, lăcătuş montator – 40, inginer calitate – 1, documentarist – 2, specialist achiziţii – 2, dulgher – 2, lăcătuş – 3, strungar – 6, consultant vânzări – 10, manager vânzări – 10, spălător auto – 1, vânzător – 6. Au fost prezente la bursă aproape 200 de persoane, din care 76 şi-au depus CV-urile în vederea angajării. Potrivit directorului AJOFM Alba, Corneliu Engi, în municipiul nostru sunt în prezent aproape 1.000 de şomeri, mulţi dintre ei având meseriile oferite de angajatori. Prin urmare, ne-am aşteptat la o prezenţă mai mare a acestora, însă probabil canicula i-a împiedicat pe mulţi dintre ei să participe la Bursa locurilor de muncă. Mai amintim că, în cadrul proiectului au fost organizate 7 cursuri gratuite: iniţiere în manichiură-pedichiură, calificare pentru îngrijitor copii, iniţiere în masaj, calificare cosmetică, peisagist-floricultor, perfecţionare make-up. În prezent, mai este disponibil doar cursul de specializare pentru animatori socio-educativi. (A.D.T.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Care sunt școlile din Alba unde elevii beneficiază de programul „Masa caldă”? Ligia Deca dublează numărul de școli din țară în program, din localități cu primari PSD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Care sunt școlile din Alba unde elevii beneficiază de programul „Masa caldă”? Ligia Deca dublează numărul de școli din țară în program, din localități cu primari PSD

Peste 90 de școli din localități conduse de primari PSD au fost adăugate în programul Masa caldă, potrivit unei analize Edupedu.ro, adică dublul numărului școlilor din localități cu primari PNL incluse pe listă în această toamnă. Ligia Deca „reglează” astfel ecuația politică din programul „masa caldă”, în perioada 2020-2022 numărul școlilor din localități cu primari PNL fiind dominant.

Concret, celor 300 de școli aprobate în program anul trecut școlar, le-au fost adăugate 150 de unități de învățământ altfel: 94 sunt în localități cu primari PSD, 45 în localități cu primari PNL, 5 în localități cu primari UDMR, iar restul de 6 în localități cu primari USR, independenți sau de la alte formațiuni politice.

Este vorba despre hotărârea de Guvern care a aprobat lista celor 450 de școli din programul pilot, listă în care la cea mai recentă revizie ministrul Sorin Cîmpeanu, vicepreședinte PNL, adăugase 63% școli din localități cu primari PNL, după cum am arătat într-o analiză similară la începutul anului școlar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Lista unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale și a unităților-pilot din ALBA

Ca o justificare pentru creșterea numărului de școli din programul „Masa Caldă” pe considerente politice, Cîmpeanu a declarat în luna mai 2022 că premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, i-a cerut să găsească soluții pentru extinderea semnificativă a asigurării unei mese în școală.

Lista școlilor din programul Masa Caldă, a apartenenței politice a primarului localității și bugetele aferente primite, mai jos, în articol
Tot Ciucă, dar în septembrie 2022, când ministru încă era Sorin Cîmpeanu, a declarat public la începutul ședinței de Guvern, că cele 350 de școli ar trebui să fie alese „dintre cele care au cu adevărat nevoie”, lăsând de înțeles că „derapajul” produs de Cîmpeanu în alegerea școlilor din localități cu primari PNL ar trebui reglat: “Sunt convins că la nivelul Ministerului Educației vor fi luate măsuri, astfel încât aceste școli să fie alese dintre cele care au cu adevărat nevoie și să aibă o repartizare unitară și echilibrată la nivelul întregii țări, pentru fiecare județ în parte, în mod deosebit acolo unde este cu adevărat nevoie”.

Reamintim că și Monica Anisie, vicepreședinte PNL, alocase în mandatul de la Educație fonduri prioritar localităților cu primari din propriul partid, fiind vorba despre 60% dintre școlile noi în program, după cum am arătat la momentul respectiv.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

ANAF a blocat peste 10 milioane de euro în contextul sancţiunilor internaţionale după începerea războiului

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANAF a blocat peste 10 milioane de euro în contextul sancţiunilor internaţionale după începerea războiului

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a verificat peste 2.400 de persoane fizice şi juridice în contextul sancţiunilor internaţionale după începerea războiului din Ucraina, a blocat 10,099 milioane de euro şi a confiscat alte 13,171 milioane de lei, a anunţat, vineri, preşedintele Agenţiei, Lucian Ovidiu Heiuş, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează Agerpres.

„După începerea războiului din Ucraina ştiţi că s-au dispus anumite sancţiuni internaţionale. Niciodată nu am discutat despre ele şi cred că este momentul să vă dau nişte cifre legat şi de activitatea ANAF în acest domeniu. Practic, începând cu data de 28 februarie anul acesta, la nivelul ANAF s-au efectuat verificări în vederea identificării persoanelor sau entităţilor care au fost supuse sancţiunilor internaţionale. Am verificat peste 2.400 de persoane fizice şi juridice, am emis 7 ordine de preşedinte ANAF la diverse societăţi şi vă spun câteva din ele: Aeroflot, TMK, TMK sunt vreo 4 societăţi care aparţin aceluiaşi grup, Metalloinvest Trading, MMK Metalurji, MMK Metalurji Sanayi. Deci în total 7 societăţi care au fost supuse acestor sancţiuni internaţionale şi la care ANAF a aplicat întru totul sancţiunile internaţionale”, a declarat Lucian Ovidiu Heiuş.

Elit - Gustul Desăvârșit

El a afirmat că s-a dispus blocarea sumei de 10,099 milioane de euro, au fost date amenzi contravenţionale celor care nu au respectat deciziile în urma sancţiunilor în valoare de 280.000 de lei şi au fost confiscate sume de 13,171 milioane de lei.

„În acelaşi timp, ca preşedinte ANAF, am emis şi 9 ordine de derogare de la aceste sancţiuni pentru că am considerat că nu este normal ca anumite companii unde lucrau foarte mulţi angajaţi şi care riscau să fie închise să nu-şi desfăşoare activitatea. Şi ştiţi că există o ordonanţă dată şi o directivă europeană care permite, în anumite condiţii, suspendarea acestor sancţiuni prin numirea unui administrator special care practic supervizează toate plăţile care se fac în cadrul companiei şi toată activitatea companiei pentru ca nicio resursă financiară nu ajungă la oligarhii ruşi de pe această listă, dar în acelaşi timp economia Românească şi angajaţii acestor societăţi să nu aibă de suferit”, a mai spus Lucian Ovidiu Heiuş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Facturile spitalelor au crescut cu 50% la lumină și 70% la gaze. Ministrul Rafila: „Scumpirile sunt acoperite din banii de medicamente”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Facturile spitalelor au crescut cu 50% la lumină și 70% la gaze. Ministrul Rafila: „Scumpirile sunt acoperite din banii de medicamente”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a discutat despre cum au fost afectate unitățile sanitare din România de creșterea prețurilor la energie, despre  ponderea cheltuielilor cu utilitățile în bugetul acestora, cât și despre posibilele soluții pe care acesta le va propune. 
”Facturile au crescut cu 50% ceea ce nu este puțin. În primul rând, telespectatorii ar trebui să știe cum este constituit bugetul unui spital. Cea mai mare parte a bugetului din spital o reprezintă cheltuiala cu personalul care, conform legii, nu trebuie să depășească 70%. Din rest, din ce rămâne, trebuie plătite utilitățile și după ce sunt plătite utilitățile, este o parte care rămâne pentru materialele sanitare și medicamente. Am vrut să văd și am acest studiu, la nivelul spitalelor din țară care au fost cheltuielile cu energia în trimestrul III al anului 2021 și care au fost cheltuielile cu energia în 2022.
Trimestrul al III-lea nu este un trimestru așa de complicat pentru că ziua e lungă, e cald, deci lunile iulie, august și septembrie. Cheltuielile au crescut cu cca 45-50% la energia electrică și cu 70% la gaze. Per total o creștere a cheltuielilor cu circa 55% în aceste trei luni. Sigur, asta în condițiile în care prețul pentru unitățile sanitare, cât și pentru alte instituții publice a fost ținut sub control, în sensul că un kilowatt era 1 leu, față de 68 de bani. Asta îmi arată mie că, în cheltuiala unui spital, cheltuielile cu energia reprezintă cam 15%, adică cu 5% mai puțin din bugetul spitalului pentru materiale sanitare și medicamente”, a declarat Alexandru Rafila.
”Voi veni cu niște propuneri concrete în ceea ce privește soluționarea acestei situații, fie o compensare directă către furnizorii de energie încât să avem o marjă de buget similară pentru materiale sanitare și medicamente, ca și cea de anul trecut, sau voi propune o suplimentare de buget pentru spitale. Trebuie să găsim o soluție”, a concluzionat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, dând asigurări în același timp că nu vor fi probleme cu plata salariilor personalului medical: ”Eu nu voi fi niciodată de acord să găsim o soluție în afectarea salariilor personalului medical”.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea