Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Oboseala, cuvântul de ordine la SJU Alba. Diana Mârza: „Personalul se resimte și este foarte greu pentru ei”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Oboseala, cuvântul de ordine la SJU Alba. Diana Mârza: „Personalul se resimte și este foarte greu pentru ei”

Oboseala este cuvântul de ordine în majoritatea unităților medicale din România, din cauza valului patru al pandemiei, nici cadrele medicale ale Spitalului Județean Alba Iulia nefiind ocolite de această problemă, medicii și personalul medical de la ATI, lucrând și peste program deoarece numărul pacienților este în continuă creștere. Invitată la Radio Unirea FM, managerul SJU Alba Iulia a vorbit despre situația cu care se confruntă cadrele medicale ale spitalului.

„Am angajat medici și personal medical sanitar mediu și auxiliar, însă totuși cu așa număr mare de pacienți veniți deodată, am ajuns la concluzia că este insuficient mai ales la infirmieri și asistenți, unde avem o mare problemă și pe secția de ATI. Datorită faptului că noi, pe lângă acești 20 de pacienți pe secția de ATI Covid, mai avem și 15 pe ATI NonCovid și trebuie să impărțim angajații de pe secția de ATI în două ture.

Este un singur medic care asigură garda pe Bloc Operator și ATI Covid și ATI Non-Covid și mai merge și în UPU, unde avem pacienți internați pe ATI. Nu ne putem permite doi, pentru că acești medici fac și la Aiud gărzi și ar fi foarte greu să avem și noi două gărzi și să aibă și ei o linie de gardă. Să asigurăm trei linii de gărzi ar fi imposibil, astfel noi avem o gardă care asigură tot, iar Aiudul are o gardă care asigură Covid.

La personalul mediu am găsit soluția să detașăm, atât asistenți cât și infirmieri de pe alte secții, pentru că nu poți să formezi și să asiguri personal în două ture, doar de pe secția de ATI. Am avut surprinderea să scoatem 6 posturi în stare de alertă și abia s-au prezentat 4 infirmieri care să lucreze la secția Covid.

Noi și pe secții avem pacienți non-Covid, în procent de 70% din numărul paturilor autorizate, deci nu am putut reduce foarte mult și de aceea personalul resimte această oboseală, mai ales că pe aceste secții avem și un ordin prin care nu putem să aprobăm în această perioadă concedii de odihnă. Se resimt și este foarte greu pentru ei”, a spus Diana Mârza, managerul Spitalului Județean Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea