Rămâi conectat

Ştirea zilei

Oaspeţi bulgari la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul proiectului bilateral Comenius „Automobilul – dezvoltare şi îmbunătăţire de la apariţie până în zilele noastre”, 22 elevi şi 5 profesori de la Liceul Mecanic din Sliven – Bulgaria s-au aflat în prima decadă a acestei luni la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia. Programul a cuprins activităţi practice de înregistrare şi prelucrare a datelor privind comercializarea combustibililor, de măsurare a unor parametri funcţionali ai automobilului, vizite de documentare la reprezentanţele Aurocar şi Protos, parteneri în instruirea practică a elevilor, vizită de documentare pe tema combustibililor ecologici la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Oaspeţii bulgari, conduşi de directoarea Liceului Mecanic Sliven şi însoţiţi de prof. Ioan Corb şi prof. Nicolae Goţia, au fost primiţi şi la Instituţia Prefectului de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Alin Cucui, şi de prof. Cornel Sandu, inspector şcolar general al IŞJ Alba.
În cuvântul de bun-venit, „vicele” Alin Cucui le-a prezentat câteva informaţii despre obiectivele turistice, lansându-le invitaţia de a veni la schi în Alba şi le-a oferit câteva date despre economia judeţului, îndeosebi despre industria alimentară şi a subliniat excelenta relaţie de colaborare cu IŞJ Alba. Totodată, Alin Cucui a lansat propunerea ca, împreună cu elevii albaiulieni, să viziteze fabrica de automobile Mercedes din Bacs Kiskun, regiune din Ungaria cu care judeţul Alba este înfrăţit. La rândul său, prof. Cornel Sandu le-a spus elevilor despre cele peste 20 de proiecte derulate de IŞJ Alba în parteneriat cu CJ Alba. „Vizita partenerilor bulgari s-a încheiat cu evaluarea finală a mobilităţii, finalizarea jurnalului şi a materialelor comune pentru CD şi pagina web, încheindu-se cu o seară cultural-artistică tradiţională” a declarat  prof. Ioan Corb, directorul Colegiului Tehnic „Al. Domşa”.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

La Gârbova de Sebeș, ca la oraș! Alimentarea cu gaz, prioritatea administrației locale

Unirea Ziarul

Publicat

în

La Gârbova de Sebeș, ca la oraș! Alimentarea cu gaz, prioritatea administrației locale Primăria comunei Gârbova se pregătește să aducă ultima utilitate care le mai lipsește cetățenilor, gazul metan. Proiectul „Înființare rețea inteligentă de distribuție de gaze naturale în comuna Gârbova”, finanțat prin programul „Anghel Saligny”, este o prioritate pentru primarul Ioan Muntean. Astfel, cetățenii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea