Rămâi conectat

Ştirea zilei

O tânără din județul Alba, cel mai bun artist din lume la tatuat sprâncene prin microblading

Publicat

în

O tânără din județul Alba, cel mai bun artist din lume la tatuat sprâncene prin microblading

Anamaria Oprea, din Alba Iulia, a fost declarată cel mai bun artist tatuator de sprâncene din lume, prin tehnica microblading. Este mai cunoscută în străinătate, pe forumurile internaționale, decât în Alba Iulia, în România.

S-a născut la Sebeș, a terminat Liceul Economic din Alba Iulia. Și-ar fi dorit o carieră în medicină, în domeniul sanitar. Având părinții contabili, au îndrumat-o pe aceeași cale. A făcut Facultatea de Științe Economice la Alba Iulia, a muncit încă din timpul facultății. L-a cunoscut pe soțul său, celebrul fotbalist albaiulian Mircea Vasile Oprea, cu care este deja împreună de 20 de ani. Cât au fost copiii mici – o fetiță și un băiat – nu a muncit, veniturile soțului permițându-i luxul de a sta acasă.

După 6 ani a decis că trebuie să se reapuce de muncă. A început cu o covrigărie, apoi o afacere cu un outlet. Ulterior a dat concurs și a luat postul de contabilă pentru 8 grădinițe din Alba Iulia. ”Mergeam cu plăcere la serviciu, dar nu era pasiune. Colectivul era plăcut, dar nu îmi ajungeau banii. Îmi trebuia un al doilea job. Prestări servicii, pentru că nu ne-a mers cu comerțul. Și ce altceva puteam să fac cu mâna mea, fără să depind de alți angajați, decât pensat? Primul lucru la care m-am gândit a fost sprâncenele. Sprâncenele pot să ridice sau să coboare frumusețea unei femei. Printr-o sprânceană corect executată, cu un microblading reușit, pot să dau înapoi cu 5-10 ani vârsta acelei femei. Dacă te joci un pic cu sprâncenele, poți întineri foarte mult. Mi-am dat seama însă că dintr-un pensat de 20 de lei nu puteam trăi, așa că am ales școala de microblading.

Elit - Gustul Desăvârșit

Microblading-ul este o ramură a tatuajului cosmetic semi-permanent care imită cel mai bine firele de păr. De aceea, am ales să învăț microblading. Am văzut tatuaje de sprâncene care arătau ca niște ștampile. Am făcut și acel curs. Nu mi-au plăcut, arătau artificial, se făceau cu mașina, la curent.

La microblading totul este manual și rezultatul depinde de măiestria artistului, de finețea cu care se lucrează. Efectiv realizezi un desen pe piele, e mai puțin invaziv decât tatuajul făcut cu mașina. Culoarea rămâne caldă, plăcută. Treptat se estompează culoarea. Am ales să folosesc cei mai buni pigmenți, să se păstreze cât mai mult timp. Am făcut cursul de microblading cu o profesoară nemțoaică venită din Germania. Am luat credit din bancă să plătesc cursul. Sufrageria mea de 8/9 metri2 am divizat-o și mi-am făcut acasă un cabinet cosmetic. Și o clientă pe săptămână, la microblading, îmi ajungea să supraviețuiesc.

La început nu aveam pe cine exersa. Am luat la rând toată familia, am mai și stricat din familie, la mama, la soacra le-am stricat sprâncenele, pentru că nu știam culorile, nu știam cum să apăs, aceste deprinderi le dobândești în timp”. Încetul cu încetul a urcat pe toate treptele performanței garantate de Academia PHYBROWS.

Anamaria a fost declarată cel mai bun artist microblading din lume.

”Eu îmi postez lucrările pe un forum al artiștilor tatuatori din toată lumea. Lucrând mult, postând mult, am ajuns să fiu apreciată de cunoscătorii din domeniu, care urmăresc o execuție din punct de vedere tehnic. Anual, la Belgrad, se organizează cel mai mare eveniment din această industrie, de către Academia PHYBROWS, a lui Branko Babic, «tata» microblading-ului din Europa, tehnică adusă de la japonezi. În anul 2017 fost 1200 de artiști tatuatori din toată lumea, din China până în America, din Europa în Africa. Anul acesta, înainte de organizarea Master Class-ului, s-a organizat un sondaj de opinie pe forumul artiștilor tatuatori în care s-a votat cel mai bun artist al anului la secțiunea microblading pe sprâncene, buze, pleoape etc.

Pe mine m-au votat cel mai bun artist al anului 2017 la microblading pentru sprâncene, la diferență foarte mare de următorul candidat din Austria, apoi China, apoi Muntenegru. Premiile au fost oferite de invitata de onoare, fotomodelul Naomi Campbell. Sincer, speram, dar nu m-am așteptat la acest premiu. Eram la masă cu soțul meu, sora mea, când mi-am auzit numele. Am avut emoții, știind că am colegi mai talentați, nativ, pe acest domeniu.

Dar eu am fost foarte muncitoare, am tras mult, zi și noapte. Pentru că, după un curs de două zile, nu poți lucra direct pe om. Trebuie să ai finețe la mână, finețe pe care o dobândești numai după multă practică. Lucrez cu lupa, cu 3-4 treceri pe același fir de sprânceană”.

Microblading pentru prima doamnă a Egiptului, Intisar Amer al-Sisi

În Egipt a ajuns după ce proprietara salonului i-a văzut lucrările pe Instagram, pe forumul artiștilor tatuatori din lume. A acceptat, atât pentru bani, dar și pentru a acumula experiență. A avut mai mult de lucru la capitolul convingere, deoarece majoritatea arăboaicelor veneau cu fotografia lui Kim Kardashian și își doreau sprâncene ca ale acesteia, stilul coadă de ciocan, scurtă, groasă și ridicată, original realizat însă din make-up.

”Femeile arabe pun mare accent pe porțiunea din zona ochilor, cam singura care li se vede uneori. Lucram cam 10 cliente pe zi, la reconstrucția sprâncenelor. Sunt foarte pretențioase arăboaicele. Am lucrat pe doamne cu arsuri de la acid în zona ochilor, cu handicap, pe sprâncene cu implant de păr, pentru corecția formei. Tot felul de cazuri pe care în Europa nu le-am avut. Într-o lună de zile am făcut 250 – 300 de cliente, toate deosebite, cu câte 5-6 proceduri diferite pe zi, cu microblading, și cam 3 retușuri. O experiență de neuitat.

În Egipt am avut cazuri interesante cu arsuri, cu cicatrici până la os, după operații cu laser de ștergere a unor tatuaje vechi. Acolo am putut doar îmbunătăți, nu am creat chiar sprânceana perfectă. Cum am ajuns la palat… Doamna pentru care am lucrat în Egipt, anul acesta, în februarie – martie și august – septembrie, a trebuit să aleagă un artist pe care să-l ducă la prima doamnă a Egiptului, Intisar Amer al-Sisi. Prima doamnă i-a cerut ei prestarea aceasta de serviciu, microblading. Dintre toți cu care lucra în salonul din Egipt, m-a ales pe mine. Avea încredere în mine deoarece eu eram foarte atentă, aveam foarte multe rezultate bune, cu cliente mulțumite, care se vindecau frumos.

M-a văzut foarte tipicară, foarte atentă la detalii, nu mă grăbeam niciodată, deși aveam 10 cliente pe zi, cele mai grele cazuri – retușuri, corecții după alte artiste care lucraseră pe clientă înaintea mea. Eu am o viziune a simetriei, îmi dau seama ce trebuie să fac pentru a corecta o problemă la sprâncene, un tatuaj prost executat. Având această încredere în mine, a decis să mă ducă să o reprezint la soția președintelui Egiptului. A trebui să mergem la palat. Am trecut prin nu știu câte filtre de securitate. Ni s-au luat telefoanele, ne-au controlat.

Am lucrat patru ore. Doamna avea o suită de 4-5 asistente care, ba una o ținea de mână, ba alta își nota ce trebuie făcut pentru îngrijirea sprâncenelor etc. Totul în limba engleză. Arăboaicele sunt foarte bune vorbitoare de limba engleză, de la eleve de liceu până la pensionare. Am fost în palatul mic, unde prima doamnă avea spa-ul, nu în palatul mare. Avea saună, jacuzzi, aromaterapie, masaj. Doamna are în jur de 55 de ani, plăcută la vedere. A fost extrem de mulțumită. Nu am avut nicio emoție, pentru că nu am făcut niciodată diferențe de natură financiară între femei. Poate că pe o femeie amărâtă și bolnavă mai mult am insistat. Am lucrat pe actrițe, pe bloggerițe, pe proprietare de hoteluri. Atât doar că primei doamne a trebuit să-i demonstrez că știu ceea ce fac, și că fac bine. I-am explicat pas cu pas tot ceea ce am făcut – măsurătoare, calcularea simetriei, ce se întâmplă peste un an, cum trebuie să-și îngrijească sprâncenele. Îmi ia lucrul acesta cam 20 de minute pe ședință, dar în momentul în care clienta s-a întins pe pat știe ce se întâmplă și și-a asumat procedura.

Am mai vizitat-o pe prima doamnă și după o lună de zile, pentru retușul final și a trebuit să o fac și pe cuscra ei”.Microblading-ul se realizează în trei etape: se măsoară fizionomia feței, se face un desen, se procedează la construcția sprâncenei prin zgârierea pielii cu o lamă foarte fină, înmuiată în pigment. Rezultatul trebuie să fie cât mai aproape de firul de păr natural, de culoarea naturală a firului de păr. Inițial se face 70 la sută din lucrare, se lasă să se vindece pielea și apoi, după o lună, clienta vine pentru finalizarea lucrării. ”Am făcut și reconstrucție totală a sprâncenelor, în cazuri de alopecie, la persoane cu cancer, care veneau după un tratament dur cu citostatice și și-au pierdut părul și sprâncenele. Cea mai grea ședință pe care am avut-o a durat cinci ore și a fost în cazul unui bărbat cu alopecie, care nu avea deloc sprâncene”, spune Anamaria.

Ne spune că femeile din România sunt mult mai atente cu sprâncenele lor decât femeile din alte țări. Pentru că deja sunt două profesoare de microblading în România, Anamaria Oprea a fost solicitată să predea această artă femeilor din Spania, fiind numită Master Phy pe această țară. Ne spune că rentează să practice această meserie în altă țară, deoarece în exterior o ședință de microblading se plătește cu peste 300 de euro, iar în România cu puțin peste 100 de euro. Îi urăm succes în tot ceea ce întreprinde, și în calitate de ambasadoare a municipiului nostru peste hotare.

O puteți urmări pe Anamaria Oprea pe rețeaua de socializare Facebook (Oprea Ana).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Încoronarea regilor României Mari, Ferdinand și Maria, reconstituită după 100 de ani în „Capitala Țării Moților”

Publicat

în

Încoronarea regilor României Mari, Ferdinand și Maria, reconstituită după 100 de ani în „Capitala Țării Moților”

Unul dintre cele mai importante momente din istoria României s-a reconstituit azi la amiază, în prezența conducerii administrației publice din Câmpeni, cu ocazia promovării actului de la 15 octombrie 1922, când au fost încoronați la Alba Iulia, ca regi ai României Mari, Ferdinand și Maria.

Evenimentul organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, cu sprijinul primăriei, instituțiilor de cultură din Câmpeni și a Asociației Culturale „Historia Renascita” din Pitești, a captat interesul a sute de spectatori în „Piața Avram Iancu” din centrul orașului, printre care s-au regăsit în majoritate elevi și preșcolari, cât și locuitori ai zonei, reprezentanți ai administrației publice locale și chiar turiști.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin acest demers, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia promovează actul de la 15 octombrie 1922, când la Alba Iulia, au fost încoronați ca regi ai României Mari, Ferdinand și Maria, sub forma inedită, a reconstituirii istorice. Astfel, în perioada 26 mai – 29 mai, istorici și voluntari ai muzeului albaiulian, însoțiți de membrii Asociației Culturale „Historia Renascita” din Pitești, fac un tur prin câteva localități din Munții Apuseni pentru a ține o adevărată lecție de istorie vie, intitulată sugestiv „Povestea Încoronării”: ieri la ora 16:00 a fost la Abrud, mâine, 28 mai, la 11:30, va fi la Avram Iancu, iar duminică, 29 mai, la ora 13:00, la Albac.

În timpul reconstituirii, spectatorii i-au văzut pe regele Ferdinand și regina Maria, personalitățile prezente atunci la Alba Iulia, precum Mihail Pherekyde, președintele Adunării Deputaților, cel care a înmânat regelui coroana de oțel, Mihail Orleanu, președintele Senatului, generalul francez, Henri Mathias Berthelot sau ofițeri români care au purtat hlamidele regale.

În programul evenimentului s-a regăsit și expoziție stradală dedicată Încoronării, expusă lângă Muzeul și Biblioteca Orășenească „Avram Iancu” Câmpeni, iar la finalul reconstituirii s-a desfășurat o sesiune de fotografii cu personajele de acum 100 de ani.
Ovidiu CULDA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Bijuterii de aproape 5 miloane de lei, bani și mașini, confiscate după PERCHEZIȚIILE din Alba si alte 17 județe: 8 persoane, reținute de polițiști

Publicat

în

FOTO VIDEO| Bijuterii de aproape 5 miloane de lei, bani și mașini, confiscate după PERCHEZIȚIILE din Alba si alte 17 județe: 8 persoane, reținute de polițiști

În urma celor peste 200 de percheziții, efectuate, la data de 25 mai a.c., de Poliția Română, prin Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, au fost ridicate peste 21 de kg de bijuterii din aur în valoare de aproximativ 5.000.000 de euro, 147.293 de lei, 19.327 de euro, 765 de dolari, 89.580 de lire turcești și 10 lire sterline, 3 autoturisme, un pistol cu bile din cauciuc, deținut fără autorizație, 1.860 de țigarete, 192 de articole vestimentare purtând însemnele unor mărci identice sau similare cu o marcă înregistrată pe teritoriul național și 22 de parfumuri de diferite mărci.

De asemenea, au fost puse în executare 28 de mandate de aducere, iar în urma audierilor, a fost dispusă reținerea a 8 persoane, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate, în cursul zilei de astăzi, judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Totodată, față de 4 persoane a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Elit - Gustul Desăvârșit

Reamintim că, la data de 25 mai 2022, Poliția Română, prin Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, au efectuat peste 200 de percheziții domiciliare, în județele Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vâlcea și Vrancea, precum și în municipiul București, în cadrul unei acțiuni care a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu aur.

Începând cu luna iulie 2021, a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna mai 2022, în scopul comiterii infracțiunii de contrabandă cu bijuterii din aur provenite din Turcia.

Astfel, profitând de experiența lor acumulată în domeniu (în calitate de deținători ai unei societăți comerciale cu profil amanet în mun. Medgidia, județul Constanța), liderii grupului infracțional organizat au sesizat potențialul uriaș de obținere a unor câștiguri ilicite, prin introducerea în țară, prin punctele de trecere a frontierei, a unor cantități mari (de ordinul kilogramelor) de bijuterii din aur, eludând astfel plata taxelor prevăzute de lege (TVA și taxe vamale).

În vederea minimizării riscurilor, membrii grupului infracțional organizat se deplasau în Turcia unde vizualizau marfa de contrabandă, negociau cantitățile și prețurile, aceasta fiind expediată, prin intermediul altor autocare decât cele cu care călătoreau aceștia. În acest scop, membrii grupului infracțional organizat au stabilit relații cu șoferi de încredere, care, în schimbul unor sume de bani, au fost de acord să disimuleze coletele cu aur în autocarele conduse de ei.

Din judeţul Constanţa, municipiile Constanţa şi Medgidia, s-au efectuat în mod constant numeroase curse cu autocarul către Turcia, fiind introduse în țară de către membrii grupului, săptămânal, uneori de mai multe ori pe săptămână, colete cu aur în vederea comercializării la negru.

Grupul infracțional organizat a avut o activitate infracțională intensă, dezvoltând o adevărată rețea de distribuție de bijuterii de aur, folosind în acest scop multe alte persoane dispuse să ia parte la aceste activități ilicite, în schimbul obținerii de venituri ilegale generoase.

Pe parcursul urmăririi penale, au fost depistate două transporturi efectuate în septembrie 2019 și februarie 2022, fiind indisponibilizată cantitatea de aproximativ 2,3 kilograme de bijuterii din aur.

De asemenea, din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că membrii grupului infracțional organizat au desfășurat activități de camată, aceştia acționând cu precădere pe raza orașului Medgidia și a localităților limitrofe din județul Constanța. Astfel, aceștia au acordat ca îndeletnicire diverse sume de bani cu titlu de împrumut, în vederea perceperii de dobânzi lunare, operațiunile derulându-se în afara cadrului legal ce reglementează condițiile în care își pot desfășura activitățile entitățile financiare nebancare, fiind folosită în acest scop casa de amanet de pe raza Municipiului Medgidia.

Banii proveniți din infracțiunile de contrabandă, camătă, evaziune fiscală și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, au fost investiți în imobile sau schimbați și transferați în scopul ascunderii și al disimulării originii ilicite al acestora.

Toți membrii aflați în eșaloanele superioare ale grupării dețin autoturisme de lux, imobile, bani în conturi, se deplasează constant în vacanțe de lux, etalând un mod de viață opulent, existând o disproporție vădită între veniturile obținute în mod legal și stilul de viață afișat.

Activitatea de urmărire penală a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și al polițiștilor de frontieră din cadrul I.G.P.F. – Garda de Coastă.

La activități, au participat polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice (rol de coordonare), I.G.P.F. – Garda de Coastă, D.C.C.O., structurilor de combatere a criminalității organizate din țară, structurilor de investigații criminale, luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și SAS, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| INCENDIU la un local din Bucerdea Grânoasă: Au intervenit pompierii cu două autospeciale

Publicat

în

FOTO| INCENDIU la un local din Bucerdea Grânoasă: Au intervenit pompierii cu două autospeciale

Un incendiu a izbucnit în cursul zilei de vineri, 27 mai, în Bucerdea Grânoasă.

Din primele informații este vorba despre o anexă gospodărească, în care funcționa un cafe-bar, care a fost cuprinsă de flăcări.

Elit - Gustul Desăvârșit

Garda de Intervenție Blaj acționează pentru localizarea și lichidarea flăcărilor.

Incendiul a fost localizat în limitele găsite, nefiind surprinse victime, în aceste momente acționându-se pentru lichidarea ultimelor focare.

În cadrul intervenției au fost alocate două autospeciale pentru stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare