Rămâi conectat

Actualitate

O nouă metodă a hoților întâlnită în toată Europa. Cum poți rămâne fără obiectele de valoare din mașină în câteva secunde

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă metodă a hoților întâlnită în toată Europa. Cum poți rămâne fără obiectele de valoare din mașină în câteva secunde

O modalitate simplă folosită de hoți pentru a fura obiecte de valoare din mașini este întâlnită în întreaga Europă.

Noua metodă folosită de hoți este ușoară și ieftină, deoarece tot ce trebuie să facă este să pună, de obicei sub ștergător, o bucată de hârtie pe luneta mașinii, care poate fi o notă sau o chitanță.

Hoții stau apoi de pază, așteptând întoarcerea proprietarului mașinii. Șoferul observă bucata de hârtie pe parbrizul din spate, iar atunci ”cei cu ochi de vultur” așteaptă următorul pas.

De obicei, șoferul coboară din mașină, lăsându-și obiectele de valoare înăuntru, pentru a afla ce scrie pe bucata de hârtie, dând hoților posibilitatea de a lua tot ce pot înainte ca proprietarul vehiculului să poată reacționa.

Timpul necesar șoferului să ajungă al lunetă și să se întoarcă la volan este suficient pentru ca potențialii hoți să deschidă ușa pasagerului și să pună mâna pe prada lor.

Majoritatea incidentelor care au fost semnalate în diverse orașe europene se referă la furtul unor obiecte de valoare precum telefoane mobile, laptopuri, portofele etc.

Așadar, dacă observați o bucată de hârtie, un bilet sau o chitanță suspectă pe parbrizul din spate, ar trebui cu orice preț să o ignorați, să încuiați ușile vehiculului sau să începeți călătoria.

După ce ați parcurs o distanță sigură, puteți opri și îndepărta hârtia, fără a lăsa lucrurile personale și, bineînțeles, cheia în contact.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea