Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

O nouă formă de înșelăciune: MApN avertizează românii despre mesajele suspecte de pe rețelele de socializare

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă formă de înșelăciune: MApN avertizează românii despre mesajele suspecte de pe rețelele de socializare

Ministerul Apărării Naționale al României (MApN) a transmis un mesaj de avertizare către români, în care îi informează că s-ar putea trezi cu mesaje suspecte în care li se promit sume mari de bani, premii nerealiste sau li solicită date personale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Atenție la mesaje suspecte! Dragi urmăritori, ne-am angajat să vă oferim un spațiu sigur pe această platformă. Însă, recent, am observat o creștere a mesajelor nesolicitate și rău intenționate pe pagina noastră – așa-numitele mesaje de tip scam sau spam. Aceste mesaje promit sume mari de bani, premii nerealiste sau solicită date personale, adesea sub pretexte emoționante sau alte tipuri de oferte care par prea bune pentru a fi adevărate. Vă reamintim să fiți vigilenți și să nu răspundeți la astfel de mesaje sau să furnizați informații personale.

Ministerul Apărării Naționale nu solicită date personale prin intermediul rețelelor sociale și nici nu oferă premii monetare în acest mod. În cazul în care se întâmplă ca aceste mesaje să ocolească filtrele pe care le-am aplicat pe pagina noastră, vă rugăm să nu le dați curs și să le raportați imediat ca spam.

Securitatea digitală este importantă pentru noi toți. Să lucrăm împreună pentru a menține un mediu online sigur. Mulțumim pentru atenție și colaborare!”, a transmis MApN, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

MApN recomandă românilor să fie atenți la următoarele semnale de alarmă atunci când primesc mesaje pe rețelele de socializare:

Mesajele sunt scrise într-un limbaj necorespunzător sau cu greșeli gramaticale.
Mesajele promit sume mari de bani sau premii nerealiste.
Mesajele solicită date personale, cum ar fi nume, prenume, date de contact, date bancare etc.
În cazul în care primesc astfel de mesaje, românii sunt rugați să nu răspundă și să le raporteze imediat ca spam.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea