Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| A10 Sebeș-Turda, autostrada meșterului Manole: O nouă fisură în asfalt și în taluz în zona Alba Iulia Nord

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| A10 Sebeș-Turda, autostrada meșterului Manole: O nouă fisură în asfalt și în taluz în zona Alba Iulia Nord

În dealul de la Pârâul Iovului, autostrada A10 Sebeș-Turda e ca în povestea meșterului Manole. Abia se apropie de finalizare lucrările la alunecarea de teren de la Alba Iulia Nord și a apărut o nouă crăpătură atât în asfalt cât și în rambleu, la circa 50 de metri în direcția Turda, pe același sens.

În zonă a existat o fisură a asfaltului peste care s-a pus inițial bitum dar așa cum se poate observa din filmarea realizată de ziarulunirea.ro, fisura s-ar părea că este mai profundă. Se poate observa foarte clar că există o crăpătură în rambleu dar nu ne putem da seama cât mare este.

YouTube video

Cert este ca astăzi antreprenorul a frezat asfaltul și a început să sape cu un buldoexcavator, destul de adânc, în terasamant.

Dealul de la Pârâul Iovului a avut numeroase probleme, zona fiind predispusă la alunecări de teren. Încă în timpul construcției acestui lot de autostradă a existat o alunecare mare în deal dar și multe alunecări mai puțin importante. La alunecarea inițială de la Alba Iulia Nord, antreprenorul se apropia de finalizarea lucrărilor, porțiunea e asfaltată, au fost montați parapeții, dar porțiunea nu poate fi dată în trafic din cauza noii fisuri apărute la circa 50 de metri în direcția Turda, pe același sens.

În plus, mai există o fisură, la circa 70 de metri spre Sebeș față de vechea alunecare, dar în această zonă înca nu este lăsat terasamentul și nu au apărut fisuri în asfalt.

Reamintim faptul că traficul a fost întrerupt inițial pentru 30 de zile, în zona Alba Iulia Nord, pe sensul de mers Sebeș-Turda, ulterior termenul fiind prelungit cu încă 60 de zile, circulația fiind deviată pe bretelele 3 și 4 ale nodului rutier.Ca în povestea meșterului Manole, ce-au reparat cei de la Pizzarotti zilele trecute într-o parte s-a surpat în altă parte. Poate ar trebui s-o găsească pe Ana, s-o zidească în terasament.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Care este orașul din țară unde poți achiziționa o garsonieră cu banii unei mașini second-hand. Trai ieftin și locuri de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Care este orașul din țară unde poți achiziționa o garsonieră cu banii unei mașini second-hand. Trai ieftin și locuri de muncă Prețurile apartamentelor în marile orașe sunt extrem de ridicate, chiar și în cazul locuințelor de la periferie, însă în unele locuri din România există garsoniere la prețuri decente. Un loc în care poți plăti, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea