Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Politică Administrație

O hologramă în locul Monumentului Unirii, la Centenar, în Alba Iulia? Ce spune primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Finalizarea construcției Monumentului Unirii de la Alba Iulia înainte de 1 decembrie 2018, data la care se aniversează Centenarul, este pusă sub semnul întrebării deoarece Ministerul Culturii nu mai găsește contractul de jurizare prin care, în anul 1993, sculptorul Mihai Buculei a fost desemnat câștigătorul concursului național de soluții.

Situația a fost semnalată de deputatul PNL de Alba, Florin Roman care a declarat: ”Săptămâna trecută au început să sune de la Ministerul Culturii, la Consiliul Județean, să întrebe dacă nu au o copie după contractul de jurizare prin care s-a organizat concursul național de soluții în 1993. Au pierdut contractul! Pierzând contractul cu Buculei, nu au baza legală să semneze contractul de execuție”.

În opinia primarului municipiului Alba Iulia dacă problemele de la minister nu se rezolvă în cel mai scurt timp, există posibilitatea ca de 1 Decembrie, Monumentul Unirii să lipsească din zona reamenajată special pentru Centenar:

Elit - Gustul Desăvârșit

”În acest caz, pe locul respectiv vom proiecta o hologramă cu monumentul, așa cum ar fi trebuit să arate și o să le mulțumim celor care nu au făcut posibilă construcția lui, a declarat Mircea Hava.

El a explicat că, deși la ora actuală nici măcar piatra, care va fi adusă din Bulgaria, nu a început să fie taiată în carieră, dacă s-ar ”urni” lucrurile măcar la începutul lunii aprilie, monumentul ar putea să fie construit, iar administrația locală din Alba Iulia este dispusă să ofere tot ajutorul de care este nevoie, însă ”fără intervenția Guvernului, începând de la primul ministru, ministrul de Finanțe, construcția este compromisă”.

În ceea ce privește situația lucrărilor de reamenajare a Parcului Unirii, edilul spune că, dacă vor demara cel mai târziu în luna mai, este posibil să fie terminate în timp util:

”Noi am primit o sumă de bani pentru amenajarea a tot ce înseamnă Parcul Unirii și construirea acelui pod între monument și Catedrala Încoronării. Ca de obicei, suma nu este suficientă, însă vedem noi ce facem! Noi suntem cu proiectul gata, pentru că nu puteam să proiectăm decât în momentul în care știam că avem banii. Noi am primit acei bani prin documentele care s-au făcut, între Guvern și administrația publică locală. Săptămâna viitoare pornim licitația, cu mare emoție pentru că știți prea bine că orice contestație nu face altceva decât să ducă timpul în spate, iar timpul se oprește la 1 Decembrie. Am avea timp să realizăm tot ce trebuie acolo, chiar dacă am începe în luna mai. Am avea timp să amenajăm un parc deosebit, care pentru următoarea sută de ani, cu îmbunătățirile pe care le vor aduce cei care vor trăi după noi, poate să rămână în continuare, până la viitorul Centenar”.

Rămâne, totuși, sub semnul întrebării situația celorlalte proiecte de investiții pe care administrația locală se pregătea să le demareze în scopul pregătirii orașului pentru Centenar, cum ar fi renovarea Casei Camil Velican și reamenajarea altor parcuri. Și asta din cauză că finanțarea s-a stopat odată cu schimbarea Guvernului Tudose, în Guvernul Dăncilă:

”Domnul ministru care a venit trebuie să se lămurească și el, sper să nu dureze mult. Cel care a fost șef la Centenar a fost dat afară, să se ducă să se ocupe de ceea ce știe – nu stiu ce știe, și suntem iarăși în zona în care nu s-a semnat nimic. Cam asta este, colaborarea pe care o avem cu Guvernul României. Cred că ar trebui să înțeleagă că la Alba Iulia s-a făcut Unirea, să se implice și să facă ceva care să rămână pentru următoarea sută de ani, pentru că altfel rămânem la evenimentele de până acum – 2 ore de discuții, o carte, o medalie, o plachetă și totul s-a stins”, a declarat primarul Mircea Hava.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: 21 de milioane de euro din PNRR pentru consultanță, dați ,,cu dedicație” foștilor angajatori ai ministrului Sănătății!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: 21 de milioane de euro din PNRR pentru consultanță, dați ,,cu dedicație” foștilor angajatori ai ministrului Sănătății!

Guvernarea hoției PNL-PSD-UDMR demonstrează, prin fiecare măsură implementată, că are o singură țintă: să sifoneze banii publici.

În repetate rânduri, pesediștii au acuzat foștii miniștri USR că vor să aloce bani din PNRR pentru consultanță, însă când au ajuns la guvernare au uitat subit aceste lucruri. O demonstrează ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, care a semnat recent un contract de consultanță în valoare de 21 de milioane de euro cu OMS (Organizația Mondială a Sănătății). Cazul este cu atât mai scandalos, cu cât domnul Rafila a fost, înainte de a ajunge ministru, șeful OMS în România. Cu alte cuvinte, ministrul Rafila alocă o sumă importantă de bani către organizația care din 2014 a fost locul său de muncă. Din 2014 până în 2018, Alexandru Rafila a fost reprezentantul României la OMS și din anul 2018 până în anul 2021 a fost membru în Comitetul permanent al Biroului Regional al OMS pentru Europa și membru în bordul executiv al OMS.

Nu este oare într-un grav conflict de interese ministrul Sănătății, Alexandru Rafila? Câte tunuri va mai trebui să dea PSD până când autoritățile statului să se sesizeze?

Elit - Gustul Desăvârșit

Colegul meu, deputatul Emanuel Ungureanu, a făcut public acest caz și a anunțat că va sesiza Agenția Națională de Integritate și Direcția Națională Anticorupție, fiind vorba de un caz grav care vizează activitatea unui demnitar.
În altă ordine de idei, după 8 luni de mandat la Ministerul Sănătății, pesedistul Alexandru Rafila se laudă la TV cu proiecte moștenite de la USR-iști: proiectele de spitale regionale și fondurile din PNRR pentru cabinetele medicilor de familie.

Proiectele de spitale regionale au fost începute de Vlad Voiculescu în 2016, când era ministrul Sănătății. Singurul „merit” al PSD este întârzierea lor cu 6 ani, iar, în ritmul în care „muncește” Rafila, nu vom vedea nicio cărămidă la aceste spitale până în 2024.

Banii pentru reabilitarea și dotarea cabinetelor medicilor de familie au fost alocați tot în mandatul lui Vlad Voiculescu, cu aprobarea lui Cristian Ghinea, ministrul USR care a coordonat realizarea PNRR.

Marile realizări ale „specialistului” Alexandru Rafila, cel care se visează viitorul președinte al României, sunt demagogia și deturnarea banilor publici spre zone de interes, cum este cazul recent al contractului de consultanță în valoare de 21 de milioane de euro.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Fățan Luca Petru, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut prima victorie la un Campionat European de Box

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Fățan Luca Petru, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut prima victorie la un Campionat European de Box

Fățan Luca Petru, de la CS Unirea Alba Iulia, a obținut prima victorie la un Campionat European de Box, la cadeți, împotriva unui cetățean englez, însă a pierdut mediul pentru medalie, împotriva unui tânăr de origine ucraineană.

Campionatul Europeană de Box – Cadeți se desfășoară în perioada 10-21 august în Turcia, la Erzum. Sportivul nostru, în vârstă de 14 ani, a boxat la categoria de greutate 66 de kilograme, fiind antrenat de 1 an de către Andrei Dărămuș. Progresul său în această perioadă a fost vizibil. Tânărul a câștigat multe meciuri importante.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Calificarea, în sine, la Campionatul European de Box a reprezentat o performanță importantă. Ne bucurăm de prima victorie, ar fi fost într-adevăr un vis să vină acasă și cu o medalie, dar suntem mulțumiți de prestație. Continuăm pregătirea, nu ne lăsăm și la viitoarele competiții vom fi mai buni”, a spus Andrei Dărămuș.

La lotul național de box, sportivul nostru s-a aflat sub coordonarea profesorului Titi Tudor.

CS Unirea Alba Iulia (director Daniela Moșneag) transmite felicitări sportivului, antrenorului și mult succes la viitoarele competiții.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Lider AUR, declarații incredibile: ”Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Lider AUR, declarații incredibile: ”Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), Claudiu Târziu, a declarat marţi, la Bistriţa, că partidul său are şansa să câştige la viitoarele alegeri parlamentare peste 50% din voturi, citat de Agerpres.

„Avem şansa ca în 2024 să luăm peste 50% (la alegerile parlamentare – n.r.) – şi ascultaţi-mă bine, nu vă uitaţi curios, n-am băut nimic şi sunt în toate minţile. Ştiu bine pe ce mă bazez. Avem posibilitatea asta. Românii au nevoie de noi şi ştiu un singur lucru: că nu om fi noi cei mai grozavi, dar suntem sinceri, bine intenţionaţi şi nu precupeţim niciun efort pentru a face ceea ce spunem”, a afirmat Claudiu Târziu, la o întâlnire cu membri şi simpatizanţi ai partidului din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit acestuia AUR va prezenta, în septembrie, un draft al programului propriu de guvernare şi o primă echipă pregătită să preia guvernarea, din cele trei pe care intenţionează să le formeze.

„Noi avem şi soluţii, lucrăm la un program de guvernare, pe care o să îl anunţăm, din ideile lui generale, în septembrie, când vom anunţa şi o primă echipă de guvernare. Spun o primă, pentru că vrem să avem trei echipe de guvernare pe care să le antrenăm până în 2024, ca din acestea trei să facem un guvern foarte bun pentru România, care să nu piardă vremea şi care să nu dea rateuri, că nu mai avem timp”, a afirmat Târziu.

Preşedintele CNC al AUR a precizat că selecţia în echipele de guvernare se va face pe baza competenţelor, şi nu în funcţie de notorietate sau de poziţia deţinută în partid.

sursă: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare