Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

O doză de vaccin anti-Covid-19 de la Pfizer sau AstraZeneca scade riscul de infectare cu noul coronavirus, cu 65%: STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O singură doză a vaccinului anti-Covid-19 de la Oxford/AstraZeneca sau Pfizer/BioNTech reduce riscul de infectare cu noul coronavirus cu aproape două treimi și protejează persoanele în vârstă și mai vulnerabile la fel de mult ca persoanele tinere și sănătoase, arată un nou studiu.

Studiul realizat de Universitatea Oxford și Office for National Statistics este prima lucrare care arată impactul asupra noilor infecții și răspunsuri imune într-un grup mare de adulți.

Așadar, prin reducerea ratei de infectare, vaccinurilenu numai că vor preveni spitalizările și decesele, ci vor ajuta și la ruperea lanțurilor de transmitere a virusului.

Cercetătorii au analizat rezultatele testelor Covid a peste 350.000 de persoane din Marea Britanie în perioada decembrie-aprilie. Aceștia au descoperit că la 21 de zile după vaccinare, infecțiile cu noul coronavirus au scăzut cu 65%.

Potrivit studiului, vaccinurile au fost mai eficiente împotriva formelor simptomatice de Covid decât în cazul persoanelor asimptomatice, reducând rata de infectare cu 72% și respectiv 57%, comparativ cu datele observate la populația nevaccinată.

Totodată, oamenii de știință spun că a doua doză de vaccin Pfizer a scăzut rata de infectare în cazul persoanelor simptomatice cu 90%, iar cu 70% în cazul celor asimptomatici.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea