Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

O bătrână de 93 de ani îşi păstrează piciorul amputat în urmă cu 13 ani. Îşi doreşte să fie îngropată alături de el

Bogdan Presecan

Publicat

în

O bătrână de 93 de ani din Alba îşi păstrează piciorul amputat în urmă cu 13 ani. Îşi doreşte să fie îngropată alături de el

Cazul şocant al femeii în vârstă de 93 de ani dintr-un sat aparţinând comunei Poşaga din munţii Apuseni, care îşi păstrează în casă piciorul amputat în urmă cu 13 ani şi a cărei viaţă s-a îngreunat după ce primăria din comună a sistat plata indemnizaţiei de însoţitor pentru persoanele cu handicap grav, ne-a fost sesizată de Nicolae Ton, preşedintele Sindicatului Asistentul Personal din Aiud.

“Buna ziua, sunt preşedintele Sindicatului Asistentul Personal din Aiud.

La mine apelează multe persoane cu handicap pentru ai ajuta in primirea drepturilor ce li se cuvin. Cu o astfel de  problema a venit  domnul Cirebea Sabin din comuna Poşaga, sat Sagacea, care mi-a, relatat ca soacra dansului Oara Parastia, domiciliata in com. Poşaga, sat Sagacea, nr. 516,  i-a căzut in urma cu 13 ani o parte din picior drept din cauza bolii de care suferea. Doamna cu handicap a solicitat ginerelui sa nu arunce bucata de picior, sa o păstreze iar in cazul in care va muri să-l puna in sicriu si sa o ingroape cu ea. Doamna acum are 93 de ani, in urma incidentului a beneficiat pentru îngrijiri de asistent personal, iar din luna octombrie 2010 nu a mai beneficiat de asistent personal acesta fiind disponibilizat de primărie. Desi legea 448/2006 in vigoare prevedea asigurarea de asistent personal, primăria a refuzat să-i plătească acesteia drepturile ce se cuvin persoanelor cu M-am deplasat personal la domiciliul acestea si m-am îngrozit când am văzut partea de picior, pe care am fotografiat-o pe care o ataşez acestui email.

Pentru  a sensibiliza factorii de decizie, respectiv Prefectura, Consiliul Judeţean, Direcţia Generala de Asistenta Sociala si Protecţia Copilului  Alba, consider ca ar fi bine sa scrieţi un material in ziarul „Unirea”.

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea