Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Numărul îmbolnăvirilor de sezon a crescut semnificativ în Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săptămâna a V-a din 2013 a adus o creştere semnificativă a numărului de viroze respiratorii şi pneumonii, la nivelul judeţului Alba. Acest lucru este cauzat, spun medicii, de temperaturile ridicate din această perioadă. Se aşteaptă ca în următoarele săptămâni tendinţa să fie de continuă creştere a numărului de îmbolnăviri, ţinând cont de perioadele similare din anii trecuţi.

În intervalul 28 ianuarie – 3 februarie, 2631 de persoane din Alba au fost diagnosticate cu infecţie acută a căilor respiratorii, cu aproape 500 de cazuri în plus faţă de săptămâna precedentă. 81 de pacienţi au prezentat forme mai grave ale bolii şi au necesitat internarea. Cei mai afectaţi de îmbolnăviri au fost copiii peste 5 ani şi populaţia activă de până la 49 de ani. Cele mai multe internări au fost înregistrate la micuţii cu vârsta până la 1 an, dar şi la persoane între 50 şi 64 de ani.

Numărul cazurilor de pneumonie a crescut şi el simţitor faţă de precedenta perioadă de raportare. Astfel, 456 de persoane au primit acest diagnostic, iar 125 de cazuri au fost spitalizate. Cel mai frecvent, îmbolnăvirile au apărut tot la copii şi tineri.

În ceea ce priveşte vaccinările, alte 243 de persoane care fac parte din categoriile considerate la risc au ales să se imunizeze. Responsabilii Direcţiei de Sănătate Publică Alba spun că există un număr suficient de doze pe stoc. Acesta va fi suplimentat în cazul în care va fi nevoie.

Menţionăm că în acest sezon nu s-a înregistrat niciun caz de gripă, în judeţul Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea