Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Noul Pachet de bază a fost prezentat de Ministerul Sănătăţii duminică

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noul pachet de bază prevede doar o consultaţie preventivă la trei ani, care va fi făcută la medicul de familie şi introduce consultaţiile multidisciplinare de specialitate în ambulatoriu pentru pacienţii cu afecţiuni complexe.

Forma finală a pachetului de bază şi a celui minimal a fost lansată în dezbatere publică, duminică, de Ministerul Sănătăţii, ministrul Eugen Nicolăescu subliniind, într-o conferinţă de presă, că proiectul prevede „în mod deosebit” trecerea de la medicina spitalicească la cea prespitalicească şi de prevenire şi depistarea precoce a bolilor, pentru a „descărca” spitalele de servicii nejustificate.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că pachetul de bază avea nevoie de acordul scris al Comisiei Europene.

„Avem acest acord scris şi, din acest moment, noi putem să declanşăm toate procedurile legale de adoptare. Varianta finală este o variantă care cuprinde elementele fundamentale, urmând ca detalii pentru fiecare tip de serviciu medical să fie în norme de aplicare la HG privind aprobarea acestor două pachete”, a spus ministrul.

Astfel, noul pachet de bază, destinat pacienţilor asiguraţi, cuprinde: servicii medicale de urgenţă; servicii de prevenţie – numărul şi tipul consultanţilor/ analizelor de evaluare a riscului, urmărirea periodică a persoanelor cu risc de îmbolnăvire; medicina de familie – număr de consultaţii, creşterea numărului de servicii care pot fi acordate de medicii de familie; servicii în ambulatoriul de specialitate – consultaţii (numărul şi frecvenţa pe specialităţi), servicii paraclinice (laborator – tipuri de analize), imagistică (numărul şi frecvenţa); servicii de spitalizare (translatare din internarea continuă spre ambulatoriul de specialitate şi internarea de zi); îngrijiri medicale la domiciliu şi îngrijiri paliative la domiciliu; medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu, precum şi materiale sanitare specifice pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale de sănătate cu scop curativ.

Sursa: Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea