// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Noul episcop al Hușilor, PS Ignatie Trif, a studiat și predat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și a slujit ani buni la Catedrala Încoronării

Preasfinţitul Părinte Ignatie Trif, întronizat duminică episcop al Hușilor, a fost arhiereu vicar al Episcopiei Române din Spania şi Portugalia, iar anterior a slujit la Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia.

Născut în localitatea Bilbor din judeţul Harghita, Preasfinţitul Părinte Ignatie a urmat cursurile Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolit Simion Ştefan“ din Alba Iulia. Pregătirea universitară şi-a împlinit-o la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, la Atena – ca bursier al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia -, şi la Facultatea de Teologie „Patriarhul Justinian“ din Bucureşti, unde şi-a susţinut teza de doctorat, scrie ziarullumina.ro.

A fost hirotonit diacon şi preot în anul 2001 şi tuns în monahism în 2008, pe seama Mănăstirii „Sfânta Treime“ din Alba Iulia (Catedrala Arhiepiscopală). În anul 2008 a fost ridicat la rangul de protosinghel, iar în 2011 la cel de arhimandrit.

A fost cadru didactic universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia şi a desfăşurat o intensă activitate publicistică.

Mitropolitul Moldovei a vorbit, duminică, despre menirea arhiereului: aceea de a-l sluji întru totul pe Dumnezeu, de a fi aproape de preoţii şi credincioşii pe care îi păstoreşte.

La finalul slujbei a avut loc ceremonia de întronizare, când PS Ignatie a primit binecuvântarea de la Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi a primit însemnele arhiereşti.

”Fără harul lui Dumnezeu nimic măreţ şi plăcut cerului nu poate fi înfăptuit spre slujirea lui şi a oamenilor. Nimic din tot ceea ce ţine de credinţă şi viaţa Bisericii nu poate fi întemeiat cu adevărat decât numai pe căutarea şi intrarea convingătoare în interiorul voii şi a gândului lui Dumnezeu pentru noi, oamenii muritori. De aceea, am deplina conştiinţă că nu la o vrednicie simplă şi obişnuită mă cheamă Domnul, ci la mai multă slujire şi la mai multă nevoinţă decât de obicei”, a spus noul Episcop de Huşi în cuvântarea pe care a ţinut-o după ceremonie, potrivit Mediafax.

Preasfinţitul Părinte Ignatie Mureşeanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, a fost ales în postul vacant de Episcop al Huşilor în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 5 octombrie 2017.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la Noul episcop al Hușilor, PS Ignatie Trif, a studiat și predat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și a slujit ani buni la Catedrala Încoronării

  1. pREaaafericitul cu 2oo milioane salar net 23.10.2017 la 22:35

    …ce denumiri pompoase isi dau astia …cica preasfant , preainalt , prea ciocanit ….prea mare , prea tare …pazeste-ne doamne de fariseisme !!!!totusi un sfat de la un pacatos umil : atentie mare la ciocanele/ ciocane/ bastonase si bastoane precum si la baroase atentie la “compostat” tinereii studentei ….inainte de a-i trimite sa la “munca” ! perpetum mobile est!

  2. Profu de cultura civica 23.10.2017 la 22:40

    80% sunt ca si fostul “preasfintit” de Husi. adica // // //. deci:sa fie clar: se inlocuieste unul cu altul.ei intre ei. depinde si de cotizatie. bor e un fel de partid sau mai rau gasca de baietasi .