Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noul episcop al Hușilor, PS Ignatie Trif, a studiat și predat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și a slujit ani buni la Catedrala Încoronării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preasfinţitul Părinte Ignatie Trif, întronizat duminică episcop al Hușilor, a fost arhiereu vicar al Episcopiei Române din Spania şi Portugalia, iar anterior a slujit la Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia.

Născut în localitatea Bilbor din judeţul Harghita, Preasfinţitul Părinte Ignatie a urmat cursurile Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolit Simion Ştefan“ din Alba Iulia. Pregătirea universitară şi-a împlinit-o la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, la Atena – ca bursier al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia -, şi la Facultatea de Teologie „Patriarhul Justinian“ din Bucureşti, unde şi-a susţinut teza de doctorat, scrie ziarullumina.ro.

A fost hirotonit diacon şi preot în anul 2001 şi tuns în monahism în 2008, pe seama Mănăstirii „Sfânta Treime“ din Alba Iulia (Catedrala Arhiepiscopală). În anul 2008 a fost ridicat la rangul de protosinghel, iar în 2011 la cel de arhimandrit.

A fost cadru didactic universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia şi a desfăşurat o intensă activitate publicistică.

Mitropolitul Moldovei a vorbit, duminică, despre menirea arhiereului: aceea de a-l sluji întru totul pe Dumnezeu, de a fi aproape de preoţii şi credincioşii pe care îi păstoreşte.

La finalul slujbei a avut loc ceremonia de întronizare, când PS Ignatie a primit binecuvântarea de la Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi a primit însemnele arhiereşti.

”Fără harul lui Dumnezeu nimic măreţ şi plăcut cerului nu poate fi înfăptuit spre slujirea lui şi a oamenilor. Nimic din tot ceea ce ţine de credinţă şi viaţa Bisericii nu poate fi întemeiat cu adevărat decât numai pe căutarea şi intrarea convingătoare în interiorul voii şi a gândului lui Dumnezeu pentru noi, oamenii muritori. De aceea, am deplina conştiinţă că nu la o vrednicie simplă şi obişnuită mă cheamă Domnul, ci la mai multă slujire şi la mai multă nevoinţă decât de obicei”, a spus noul Episcop de Huşi în cuvântarea pe care a ţinut-o după ceremonie, potrivit Mediafax.

Preasfinţitul Părinte Ignatie Mureşeanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, a fost ales în postul vacant de Episcop al Huşilor în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 5 octombrie 2017.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea