Rămâi conectat

Ştirea zilei

Noul Cod Rutier 2022: AMENZI usturătoare pentru șoferi care nu-și asigura mașină când parchează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noul Cod Rutier 2022: AMENZI usturătoare pentru șoferi care nu-și asigura mașină când parchează

Șoferii care nu acționează frâna de ajutor, nu trag frâna de mână, cum se spune, nu opresc motorul sau nu lasă mașina “în viteză” când se îndepărtează de autovehicul, vor putea fi sancționați de polițiști.

CITEȘTE ȘI: Codul Rutier 2022 modificat, publicat în Monitorul Oficial. De când va începe să fie pedepsit comportamentul agresiv

Potrivit unei ordonanțe oficializate recent, șoferii care nu fac un gest banal atunci când parchează mașina vor putea fi sancționați de polițiști. Amenzile vor putea fi aplicate începând din luna februarie, așa că toți conducătorii auto trebuie să țină cont de acest lucru. Pe lângă amendă, șoferii care nu respectă regula vor fi sancționați și cu trei puncte de penalizare.

CITEȘTE ȘI: Noul COD RUTIER 2022: Cum este definit comportamentul agresiv și ce amenzi riscă șoferii în aceste cazuri

O nouă Ordonanță publicată vineri în Monitorul Oficial aduce o serie de modificări importante în ceea ce privește legislația rutieră. Începând din luna februarie, șoferii care își parchează mașina pe un drum sunt obligați să o asigure înainte de a se îndepărta de ea, fie prin acționarea frânei de mână, fie prin faptul că o lasă în viteză. Începând din 27 februarie, cei care nu respectă regulile privind oprirea și parcarea autovehiculelor vor putea fi sancționați cu amenzi și puncte de penalizare.

„Va fi sancționată nerespectarea obligației de a acționa frâna de ajutor, de a opri funcționarea motorului și de a cupla într-o treaptă de viteză inferioară sau în cea de parcare dacă autovehiculul are transmisie automată, atunci când conducătorul vehiculului imobilizat pe drum public se îndepărtează de acesta”.

Sursa: impact.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea