Rămâi conectat

Economie

Noul Cod Fiscal – pentru unii mumă, pentru alții CIUMĂ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noul Cod Fiscal, retrimis în Parlament de președintele Iohannis, nu conține doar reduceri de taxe și impozite, cum au spus promotorii noii legi, ci și ÎMPOVĂRĂRI FISCALE în cazul anumitor segmente de contribuabili. Domeniul IT, vedeta creșterii economice din ultimii ani, și o parte dintre IMM-uri, vor trece printr-un șoc fiscal.

domeniul ITCei mai mulți IT-işti au proiecte independente şi colaborează cu diverse firme ca persoane fizice autorizate. Dacă noul Cod Fiscal va intra în vigoare, atunci vor fi obligaţi să plătească 10,5% din venituri pentru fondul de pensii.

Facilităţile oferite până acum angajaţilor din industria IT au contat greu în dezvoltarea domeniului şi i-au convins pe mulţi specialiştii străini să vină să lucreze în România.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cei care lucrează în domeniu sunt scutiţi, în prezent, de impozitul pe venit. Acest lucru i-a atras acasă pe românii care, fie au studiat, fie au lucrat dincolo de graniţe.

Schimbarea regimului de impozitare în cazul microintreprinderilor fără salariați va pune pe butuci zeci de mii de firme din România.

Noul Cod Fiscal prevede o cotă de impozitare de 3% din venituri și 1.530 lei/trimestru pentru firmele mici fără salariați. Se introduce practic un nou impozit forfetar pentru firmele care nu au salariați, de minim 500 lei pe lună.

„Marea provocare pentru business-ul romanesc de IT o reprezintă fiscalitatea. Ultimele discuţii legate de regândirea impozitării pe PFA, de exemplu, ar putea afecta puternic piaţa de profil”, se arată într-o analiză KeysFin.

Potrivit experţilor de la KeysFin, decizia autorităţile de a descuraja utilizarea PFA-urilor, în scopul creşterii încasărilor la bugetul de pensii şi de sănătate, ar putea avea consecinţe negative în acest sector.

„Unul dintre atuurile pentru care România a atras investitori în acest domeniu a fost că firmele au beneficiat de un climat favorabil din punct de vedere fiscal. Este puţin probabil ca marii jucători să îşi asume plata unor taxe suplimentare, având în vedere salariile peste medie pe care le oferă colaboratorilor români, prin intermediul PFA-urilor”, afirmă cei de la KeysFin.

În prezent, un PFA în IT suportă o taxare netă de 25,9%, în sistem real, iar dacă ar trece la contract de muncă, aceasta ar creşte până la 75%.

Potrivit celor de la KeysFin, nu este exclus ca o modificare a fiscalităţii pe această piaţă să ducă la un fenomen cu consecinţe directe în incasările bugetare.

„Nu este exclus ca mulţi dezvoltatori să treaca pe off-shore-uri, să îşi deschidă firme în alte ţări, vor căuta căile legale pentru a evita taxarea suplimentară. Astfel că, în loc să susţină fiscal dezvoltarea unuia dintre cele mai dinamice sectoare ale economiei, statul riscă să piardă venituri importante, prin aplicarea unor măsuri cu iz contabil, fără viziune”, au mai spus analiştii KeysFin.

Sursa: realitatea.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Economie

Anunț începere proiect „Diversificarea activității prin achiziționarea de utilaje tehnologice în cadrul S.C. GTS TRUCK S.R.L.”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț începere proiect

S.C. GTS TRUCK S.R.L. în calitate de beneficiar în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, anunță demararea proiectului „Diversificarea activității prin achiziționarea de utilaje tehnologice în cadrul S.C. GTS TRUCK S.R.L.”

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul  „Diversificarea activității prin achiziționarea de utilaje tehnologice în cadrul S.C. GTS TRUCK S.R.L.”

cod MySMIS 132900, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către S.C. GTS TRUCK S.R.L. și are o valoare totală de 1.130.904,60, din care 760.272,00 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru. Proiectul este prevăzut a se derula în perioada 10.07.2019 – 28.02.2023.

Obiectivele proiectului sunt:

Obiectivul general al proiectului este creșterea competitivității companiei GTS TRUCK și consolidarea poziției pe piață datorită dezvoltării unei activități noi.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Asigurarea activului corporal necesar pentru demararea unei noi activități economice în termen de 6 luni de la semnarea contractului de finanțare – 1 excavator pe șenile
  2. Dezvoltarea organizațională datorată creșterii numărului de angajați cu 5 persoane, din care 2 pentru persoane din categorii defavorizate, până la finalizarea proiectului.
  3. Diversificarea activității companiei prin dezvoltarea unui nou serviciu

Date de contact beneficiar:

Comuna Floresti, Strada Avram Iancu, Nr. 404, scara 3A, etaj. 1, ap.8, Judet Cluj,

Tel. 0740576129, Mail: [email protected]

www.regio-adrcentru.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

A sosit pliabilul care lipsea: un laptop (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Ca și alte dispozitive cu aceste calități, și acesta are două fețe.
Până acum, în ultimii ani, am tot văzut telefoane mobile pliabile, dar acum a ieșit pe piață și un dispozitiv diferit. Un laptop! ASUS Zenbook 17 Fold OLED este un laptop care se bazează pe ideea de ecran pliabil pentru a aduce versatilitate computerelor. De fapt, este vorba de o tabletă Windows 11 pliabilă, de 17 inci, care poate fi atașată la o tastatură și transformată într-un laptop tradițional. Un produs foarte asemănător cu cel lansat de Lenovo, ThinkPad x1 Fold, dar cu dimensiuni mai mari și mai multă putere.

Să intrăm mai întâi înăuntru, partea mai puțin evidentă. Acest laptop Asus ZenBook este echipat cu un procesor Intel Core i7-1250U (nu este cel mai avansat, dar garantează o performanță bună). Ceea ce iese în evidență este partea grafică: un GPU integrat Intel Iris Xe, care este foarte bun având în vedere că avem de-a face cu un ecran care nu este doar pliabil, ci și sensibil la atingere și care ajunge la 17 inci atunci când este deschis. La acestea se adaugă o memorie RAM de 16 GB (minimul necesar) și o capacitate de stocare de 1 TB. Bateria promite o autonomie de până la 9,5 ore și o încărcare de 65W. Sunetul este foarte bun, bazat pe know-how-ul Harman Kardon, iar camera foto este destul de corectă: 5 MP, dar va fi folosită doar pentru videoconferințe, așa că este suficient.

La capitolul porturi începem să vedem primele probleme ale unui pliabil: are doar două porturi USB-C și un port pentru căști. Arhitectura, evident, nu permite mult mai mult.

Ajungem acum la design. Începând cu designul, este clar că acesta este un produs foarte premium. Are un finisaj din aluminiu pe spate și pe margini. Restul este acoperit de o piele foarte plăcută la atingere. În partea de jos, o parte din această piele alunecă pentru a deveni un suport pentru tabletă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Este evident că acesta este un dispozitiv foarte versatil: poate fi folosit ca ecran, are funcții tactile, cântărește foarte puțin pentru dimensiunile sale (peste 17 inci și abia 1,3 kilograme) și se pliază pentru a ocupa un spațiu destul de mic (12,5 inci). Ecranul OLED este de foarte bună calitate, iar luminozitatea și culorile sale sunt mai mult decât adecvate pentru toate funcțiile. Cu toate acestea, din cauza calităților sale, ecranul nu poate fi utilizat la potențialul maxim, iar marginile sunt semnificative și destul de vizibile: 87% din ecran este utilizat. Iar dacă vom viziona conținut multimedia, utilizarea ecranului poate fi și mai redusă. Atunci când este desfășurat, are o grosime minimă (doar 12,9 milimetri), care devine 34,4 milimetri atunci când este pliat.

Balamaua, partea cheie a cadrului lui Asus Zenbook 17 Fold OLED, este garantată să rămână operațională pentru cel puțin 30.000 de operațiuni de pliere și deschidere, ceea ce echivalează cu 10 ori pe zi, timp de peste 8 ani. Balamaua poate rezista, dar ecranul, în special pliul central, ar putea fi afectat și ar putea deveni inconfortabil, mai ales că este un ecran pliabil și tactil. La set trebuie să adăugăm o tastatură cu touchpad care se atașează la ecran și funcționează printr-o conexiune Bluetooth, atunci când dorim să o folosim în dimensiunea sa minimă, de 12,5 inci.

Dar, în afară de putere și de ecran, ceea ce este cu adevărat interesant este modul în care Asus ZenBook 17 Fold OLED profită de capacitatea sa de pliere. Pentru a face acest lucru, Asus a inclus o funcție prin care, atunci când pliem sau desfășurăm tableta, vedem o mică fereastră care ne spune ce layout dorim pe ecran. De exemplu, putem plasa două ferestre pe o parte a ecranului și o a treia pe cealaltă parte. Dar există multe posibilități, iar pentru scenarii de productivitate este destul de util.

Pe de altă parte, și așa cum am menționat în timpul acestor impresii, tableta are o tastatură bluetooth care se atașează magnetic. Cu ajutorul acesteia putem folosi tableta în modul desktop, adică complet desfășurată și folosind separat tastatura. De asemenea, putem face același lucru, dar schimbând orientarea tabletei și pliind-o în jos, ceea ce Asus a numit modul extins. În cele din urmă, atașarea tastaturii ne aduce mai aproape de cea mai pură experiență tradițională a notebook-urilor.

sursa foto: emag.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Conferință medicală, cu prezentarea serviciilor gratuite, organizată de Clinica Prestige Alba Iulia

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Conferință medicală, cu prezentarea serviciilor gratuite, organizată de Clinica Prestige Alba Iulia

Clinica Prestige Alba Iulia a organizat o conferință medicală cu tema ”tratamente actuale oferite în cadrul clinicii” și cu prezentarea serviciilor gratuite, decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate Alba. La eveniment au fost prezenți medici de familie, dar și din alte specialități medicale, alături de invitați interesați de domeniul medical. Conferința a fost însoțită de momente de socializare și discuții libere despre domeniul medical.

Alături de o echipă tânără, dinamică, competentă și cu echipamente la cele mai înalte standarde internaționale echipa medicală a clinicii tratează pacienții care suferă de diverse afecțiuni medicale și au nevoie de tratamente în specialitățile: recuperare medicală, chirurgie generală, urologie, ginecologie, ortopedie, endocrinologie, gastroenterologie, dermatologie, cardiologie, dar și în ramurile nutriție-dietetică și psihologie medicală.

De subliniat este faptul că în cazul a patru importante specialități medicale – recuperare medicală, chirurgie generală, urologie, ginecologie – pacienții pot beneficia de diagnostic și tratament gratuite, în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie (serviciile vor fi decontate în baza contractului încheiat între clinică și Casa de Asigurări de Sănătate Alba).

Elit - Gustul Desăvârșit

La celelalte specialități medicale sunt frecventate prețuri accesibile – foarte mici raportat cu cele întâlnite în piața medicală. În perioada de toamnă, sunt frecventate prețuri promoționale pentru remodelare corporală și epilare definitivă.

Scopul clinicii este să aibă grijă de cei care calcă pragul și își pun speranța în această echipă medicală, formată din 9 medici specialiști și primari, 10 kinetoterapeuți și maseuri, 3 asistente medicale, 1 psiholog și 1 nutriționist. Aceștia stau la dispoziția pacientului pentru a oferi cele mai bune rezultate.

Clinica este condusă de către Țârlea Bianca și Dr. Tudor Alexandru, în calitate de administratori și asociați.

Programul de funcționare este de luni până vineri, între orele 8.00 – 21.00, iar sâmbătă și duminică este închis .

Clinica pune la dispoziția pacienților nr. de telefon – 0771 777 007 – pentru informații suplimentare și detalii privind pașii care trebuie parcurși în vederea acordării tratamentului, respectiv a obținerii de servicii medicale gratuite.

CLINICA PRESTIGE ALBA IULIA transmite tuturor multă SĂNĂTATE!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea