Rămâi conectat

Actualitate

Nouă schemă de ajutor minimis: Cine poate primi finanțări nerambursabile de 200.000 de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nouă schemă de ajutor minimis: Cine poate primi finanțări nerambursabile de 200.000 de euro

IMM-urile (Întreprinderi Mici și Mijlocii) care investesc în stațiunile balneare pot primi finanțări nerambursabile de 200.000 de euro prin noua chemă de ajutor minimis înființată de Ministerul Economiei.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a inițiat o nouă schemă de ajutor de minimis prin care ar fi acordate finanțări nerambursabile în cuantum de maxim 200.000 de euro, într-o singură tranșă unor IMM(Întreprinderi Mici și Mijlocii) care investesc în infrastructura dintr-o stațiune balneoclimaterică românească, potrivit unui ordin care a fost publicat în Monitorul Oficial în 17 august.

Jumătate din investiția totală

Ajutorul ar acoperi undeva la cel mult 50% din investiția totală a firmei, adică investitorul ar trebui să cofinanțeze proiectele declarate eligibile din banii lui. Programul este unul multianul, iar pentru anul 2023 sunt prevăzuți 15 milioane de lei pentru beneficiari.

Tipurile de acţiuni eligibile pentru acordarea ajutorului sunt: extinderea şi reabilitarea de structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, alimentaţie publică şi tratament balnear, inclusiv a reţelelor de captare şi transport al factorilor naturali de cură (ape minerale terapeutice, nămoluri terapeutice, gaze terapeutice, recunoscute în baza buletinelor de analize fizico-chimice şi farmacodinamice, efectuate de către Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie – INRMFB), pe care respectivele societăţi comerciale le deţin; construcţia, extinderea şi reabilitarea obiectivelor culturale (amfiteatre în aer liber, trasee educative), sportive (terenuri de sport) şi de agrement (piscine cu factori naturali de cură, tobogan acvatic, sanie de vară, tir cu arcul, sală de bowling, parc de aventură pentru copii şi adulţi, centre de echitaţie, centre de închiriere biciclete, trotinete, patinoar, teren de minigolf, pistă de carting, tubing de vară/iarnă, parcuri tematice) din staţiunile balneare şi balneoclimatice; achiziţia de echipamente, mobilier şi aparatură medicală specifice tratamentelor balneare; formarea profesională a personalului angajat în cadrul structurii deţinute de beneficiar în domeniul HORECA.

Actele necesare

Este important de subliniat faptul că un beneficar poate aplica pentru una sau mai multe acțiuni eligibile. Ca să poată fi declarată eligibilă în program, o întreprindere trebuie să poată să îndeplinească cumulativ condițiile găsite la Capitolul V din ordinul MEAT.

Înscrierea la program se face online , iar aplicațiile completează formularul electronic de înscriere și încarcă documentele justificative: cerere de înscriere ; împuternicire, dacă este cazul; planul de investiţii ; declaraţiile pe propria răspundere(declaraţie ajutor de minimis, declaraţie tip întreprindere, formular de calcul pentru întreprinderi partenere sau legate); copie după cartea de identitate a reprezentantului legal şi a împuternicitului, unde este cazul; copie după extrasul de carte funciară la zi; copie după contractul de concesiune/contractul de închiriere, dacă este cazul; copie extras Registrul salariaţilor din aplicaţia Revisal de la Inspecţia Muncii, emis cu maximum 24 de ore înaintea trimiterii formularului de înscriere; copie după autorizaţia de construire (dacă este cazul); dovada deţinerii surselor de cofinanţare a proiectului.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea