Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noua lege a pensiilor: Pensiile mici vor creşte, anunță Marcel Ciolacu

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noua lege a pensiilor: Pensiile mici vor creşte, anunță Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că este posibil ca Guvernul să elaboreze o nouă lege a pensiilor până la sfârșitul anului. Acesta a subliniat că „pensiile mici vor crește cu certitudine”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

CITEȘTE ȘI: Ajutor financiar pentru pensionari cu pensii sub 1.500 de lei. Condițiile de acordare, anunțate de către șeful Casei de Pensii

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ciolacu a precizat că Comisia Europeană a solicitat închiderea inechităților din interiorul legii pensiilor, dar nu a cerut majorarea pensiilor pentru cei care au avut în activitate mai mult decât vor primi la pensie.

CITEȘTE ȘI: Pensii 2024: Noua formulă de calcul. Care sunt variantele de pe masa ministrului Muncii

Premierul a asigurat că pensiile mici vor beneficia de creșteri, iar abordarea va fi diferențiată în funcție de venituri. Totodată, a subliniat că nimeni nu va fi privat de drepturile sale, și că este normal să se învețe lecția din perioada în care pensiile și salariile au fost tăiate în România.

CITEȘTE ȘI: Pensii 2023: Care este termenul până la care puteți achita retroactiv contribuția

În ceea ce privește Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Ciolacu a menționat că România are intenția de a depune „întreg pachetul” de negociere a PNRR, cererea de plată numărul 3 și REPower EU. El a subliniat că Comisia Europeană dorește să încheie negocierile privind PNRR până la sfârșitul lunii octombrie.

CITEȘTE ȘI: PENSII 2023: Când intră prima pensie după depunerea dosarului și cât timp ai să contești decizia Casei de Pensii

Cu privire la modificarea PNRR, țara noastră urmează să depună propunerile după o discuție în comisia tehnică. Ciolacu a declarat că România dorește să depună cererea de plată numărul 3 mai devreme și că există un singur termen de îndeplinit, respectiv reforma privind pensiile speciale. Prim-ministrul a exprimat încredere că negocierile vor fi finalizate într-o săptămână.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea