Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ajutor financiar pentru pensionari cu pensii sub 1.500 de lei. Condițiile de acordare, anunțate de către șeful Casei de Pensii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ajutor financiar pentru pensionari cu pensii sub 1.500 de lei. Condițiile de acordare, anunțate de către șeful Casei de Pensii

Vârstnicii care primesc o pensie lunara cu o valoare de sub 1.500 de lei se vor putea bucura de un ajutor financiar din partea statului. Șeful Casei de Pensii a anunțat care sunt condițiile pentru că pensionarii să poată beneficia de ajutoare.

Șeful Casei de Pensii explicase, în urmă cu câteva luni, faptul că vârstnicii care încasează o pensie mai mică de 1.500 de lei vor primi un ajutor financiar. Se oferă în funcție de cuantumul pensiei. Pentru persoanele care încasează o pensie sub 1.500 de lei, acestea vor primi un ajutor de 500 de lei în luna octombrie.

Casa de Pensii a anunțat calculele pentru majorare – ajutoare de 500, 400 și 300 de lei

Românii care încasează o pensie între 1.500 și 2.500 de lei, vor primi 400 de lei în luna octombrie. De altfel, cei care au o pensie lunară între 2.500 și 3.000 de lei, ajutorul va fi în cuantum de 300 de lei.

„Pe lângă cei 200 de lei pe care îi va primi omul în plus, mai primește și acele ajutoare one-off, care sunt în foarte clar stipulate. Acel ajutor financiar care se dă în funcție de cuantumul pensiei. Vorbim aici despre acel cuantum până în 1.500, între 1.500 și 2.000 de lei și, respectiv, între 2.000 și 3.000 de lei. Vreau să specific, 500 de lei în luna ianuarie și mai ia încă 500 de lei în luna octombrie, pentru că acest ajutor financiar se acordă în două tranșe egale, respectiv în luna ianuarie și în luna octombrie”, declarase șeful Casei de Pensii.

„Deci s-a ajuns la acest prag pentru că bugetul este sustenabil numai dacă am ajuns la această sumă de 3.000 de lei. Trebuie să ținem cont și de realitățile bugetare și de veniturile pe care le încasăm din contribuții de asigurări sociale la bugetul de asigurări sociale de stat”, a continuat Daniel Baciu.
Până când se poate cumpăra vechimea în muncă?

Un an de vechime costă 9.000 de lei. Data limită până la care se poate cumpăra vechimea în muncă s-a prelungit. Până recent, se putea pâna la data de 31 august 2023. Acum, după ce s-a luat decizia prelungirii acestei date, românii pot merge până pe 31 decembrie 2024. Anunțul a venit din partea Ministerului Muncii și a Solidarității Sociale. Vezi aici mai multe detalii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea