Rămâi conectat

Actualitate

Noua lege a pensiilor a fost adoptată de Parlament! Modificări făcute la Camera Deputaților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a pensiilor a fost adoptată de Parlament! Modificări făcute la Camera Deputaților

Astăzi, 20 noiembrie, Camera Deputaților a votat în favoarea Legii Pensiilor, consolidându-se astfel în rolul său de for decizional. Cu un sprijin majoritar de 199 de voturi „pentru”, în fața a 39 de voturi „împotrivă” și 15 abțineri, proiectul a fost adoptat cu succes. Urmează ca, în următoarele trei zile, acesta să fie supus contestării la Curtea Constituțională, înainte de a trece la etapa de promulgare.

Citește și: Legea pensiilor 2024: Ce este certificatul de viață și care pensionari vor trebui să îl depună de două ori pe an

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a evidențiat în plenul Camerei Deputaților, în cadrul dezbaterilor asupra proiectului legii pensiilor, că scopul principal al acestui act normativ este să asigure „echitatea pentru români”. A subliniat că legea se bazează pe doi piloni esențiali: contributivitatea și munca.

În cadrul Comisiei pentru Muncă a Camerei Deputaților, proiectul legii pensiilor a fost supus unor amendamente și a primit un raport de adoptare. În cazul în care recalcularea conduce la scăderea anumitor pensii, acestea vor rămâne la nivelul actual. Conform legislației propuse: „în cazul în care, în urma procesului de recalculare prevăzut la alin. (1), rezultă un cuantum al pensiei mai mic decât cel aflat în plată sau cuvenit, se plătește pensia în cuantumul stabilit și aflat în plată anterior recalculării, până la data la care se va obţine un cuantum al pensiei mai mare decât acesta ca urmare a majorării valorii punctului de referință”.

Un aspect important al legii se referă la vârsta de pensionare a minerilor, care rămâne la 45 de ani. În plus, se propune o reducere a vârstei de pensionare pentru minerii care au lucrat în subteran cu 20 de ani și pentru cei care au lucrat la suprafață cu 15 ani.

Săptămâna trecută, Senatul a adoptat proiectul Guvernului, conform căruia pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari vor fi recalculate prin aplicarea unei noi formule.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cele mai populare căutări ale românilor pe Google în 2023: Rețete de ciorbă, politicieni și destinaţii de pe litoral

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai populare căutări ale românilor pe Google în 2023 au fost rețetele de ciorbă, politicienii și destinaţiile de pe litoral.

Datele SEO TargetWeb arată că, în 2023, în categoria politicienilor, Klaus Iohannis a rămas o figură centrală în căutările online, cu atenţie sporită asupra poziţiei sale în cadrul crizei energetice şi a relaţiilor internaţionale. Astfel, volumul mediu de căutare al numelui „Klaus Iohannis”, pe Google, este de 60.500 de căutări pe lună.

Cele mai populare căutari pe Google în 2023

Pe locul secund se clasează George Simion, liderul partidului AUR, cu o medie de 33.000 căutări/lună, urmat de Marcel Ciolacu – cu 27.100 căutări lunar, Mircea Geoană (18.000), Alina Gorghiu şi Diana Şoşoacă (8.100, fiecare), Raluca Turcan şi Ludovic Orban (5.400, fiecare), Nicolae Ciucă şi Alexandru Rafila (câte 3.600 de căutări).

În ceea ce priveşte destinaţiile de cazare preferate în România, Eforie Nord a fost în topul vacanţelor de vară, atât pentru familii, cât şi pentru tineri. Numărul mediu de căutări în fiecare lună din 2023, după expresia „Cazare Eforie Nord”, a fost de 49.500. Tot la această categorie, oraşul Braşov a fost următoarea destinaţie din top.

Cea mai căutată reţetă: ciorba de perişoare

Potrivit sursei citate, la reţete populare, în 2023, prima a fost ciorba de perişoare, cu o medie a căutărilor, în fiecare lună, respectiv de 60.500 de ori.

Pe de altă parte, topul celor mai căutate branduri de către români, în acest an, pe Internet are pe listă, în ordine: Google, Facebook, YouTube, Yahoo, Google Translate, Chat GPT, OLX, Whatsapp, Dedeman şi eMag.

Filme şi muzică. Ce au preferat românii în 2023

De asemenea, în clasamentul filmelor se află: Romina, VTM; Barbie; Furios şi Iute X; Elemental; Taximetrişti; Haita de acţiune; Oppenheimer; Motanul încălţat; Ramon; Nuntă pe bani.

În acelaşi timp, în top aplicaţii descărcate în 2023, din App Store şi Google Play, regăsim Temu: Shop Like a Billionaire (aplicaţie de shopping) şi Chat GPT.

La capitolul muzică, cele mai căutate melodii, în România, sunt în acest an: Rareş & Bogdan DLP – „La tine şi la bani”; Vescan & Eva Timush – „Colegi de apartament”; Alina Eremia & Mario Fresh – „Ai fost”; Jador- „Skinny”; Connect-R & RalukaOfficial – „Lasă-mă să te…”; Andia – „La nevedere”; Andra & Andrei Bănuţă – „Nu m-am gândit la despărţire”; Leo de la Roşiori – „Am tras draperiile”; Smiley – „Aia e”; Puya & IraidaOfficial – „Opriţi planeta”.

Analiza de specialitate a fost realizată de agenţia SEO TargetWeb, prin examinarea diverselor surse online, inclusiv: Google, iOS App Store, Google Play, Bing, YouTube, ChatGPT, TikTok, Facebook şi Instagram.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare