Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Noua lege a pensiilor a fost adoptată de Parlament! Modificări făcute la Camera Deputaților

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Noua lege a pensiilor a fost adoptată de Parlament! Modificări făcute la Camera Deputaților

Astăzi, 20 noiembrie, Camera Deputaților a votat în favoarea Legii Pensiilor, consolidându-se astfel în rolul său de for decizional. Cu un sprijin majoritar de 199 de voturi „pentru”, în fața a 39 de voturi „împotrivă” și 15 abțineri, proiectul a fost adoptat cu succes. Urmează ca, în următoarele trei zile, acesta să fie supus contestării la Curtea Constituțională, înainte de a trece la etapa de promulgare.

Citește și: Legea pensiilor 2024: Ce este certificatul de viață și care pensionari vor trebui să îl depună de două ori pe an

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a evidențiat în plenul Camerei Deputaților, în cadrul dezbaterilor asupra proiectului legii pensiilor, că scopul principal al acestui act normativ este să asigure „echitatea pentru români”. A subliniat că legea se bazează pe doi piloni esențiali: contributivitatea și munca.

În cadrul Comisiei pentru Muncă a Camerei Deputaților, proiectul legii pensiilor a fost supus unor amendamente și a primit un raport de adoptare. În cazul în care recalcularea conduce la scăderea anumitor pensii, acestea vor rămâne la nivelul actual. Conform legislației propuse: „în cazul în care, în urma procesului de recalculare prevăzut la alin. (1), rezultă un cuantum al pensiei mai mic decât cel aflat în plată sau cuvenit, se plătește pensia în cuantumul stabilit și aflat în plată anterior recalculării, până la data la care se va obţine un cuantum al pensiei mai mare decât acesta ca urmare a majorării valorii punctului de referință”.

Un aspect important al legii se referă la vârsta de pensionare a minerilor, care rămâne la 45 de ani. În plus, se propune o reducere a vârstei de pensionare pentru minerii care au lucrat în subteran cu 20 de ani și pentru cei care au lucrat la suprafață cu 15 ani.

Săptămâna trecută, Senatul a adoptat proiectul Guvernului, conform căruia pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari vor fi recalculate prin aplicarea unei noi formule.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Autoritățile au dezvăluit topul celor mai populare nume de băieți și fete din 2023 în SUA: Impactul TikTok asupra alegerilor părinților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Autoritățile au dezvăluit topul celor mai populare nume de băieți și fete din 2023 în SUA: Impactul TikTok asupra alegerilor părinților Lista cu cele mai folosite nume din anul 2023, atât pentru băieți și fete, a fost publicată de către Administrația de Securitate Socială din SUA. Un nume nou a intrat pe lista de anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea