Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Nou termen în procesul deschis de Augustin Lazăr împotriva Ministerului Justiției. Fostul procuror general al României cere daune de 1 leu și scuze publice

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
În procesul civil deschis de fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, în care pârât este Ministerul Justiției, unde acesta solicită daune de 1 leu și obligarea instituției de a-și cere scuze pentru demersul de revocare a acestuia din funcție, s-a acordat în cauză un nou termen, pentru data de 22 octombrie 2019.
Cererea de amânare a fost formulată de avocatul lui Augustin Lazăr. ”În temeiul art. 222 alin. 1 CPC admite cererea de amânare formulată de către reprezentantul reclamantului. Amână judecarea cauzei la data de 22.10.2019.
În vederea respectării dreptului la apărare i se comunică reprezentantului reclamantului un exemplar din documentaţia care a stat la baza emiterii actului atacat, depusă la dosar de pârâtul Ministerul Justiţiei”, se precizează în conţinutul deciziei din 3 septembrie, de la Curtea de Apel.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 22 octombrie 2019. Augustin Lazăr solicită daune morale de 1 leu şi obligarea Ministerului Justiţiei de a publica pe site-ul propriu un comunicat în care să îşi ceară scuze public pentru ceea ce scrie în raportul privind activitatea sa managerială.

De asemenea, fostul procuror general solicită anularea raportului de evaluare. „Am solicitat, e vorba de repararea adusă reputaţiei profesionale a dânsului, daune morale de 1 leu, respectiv obligarea Ministerului de a publica un comunicat pe site-ul propriu prin care să-şi ceară scuze pentru ceea ce scrie în raport”, a declarat avocatul lui Augustin Lazăr la momentul depunerii acţiunii.

Un alt proces dintre cele două părţi, prin care Augustin Lazăr a solicitat suspendarea procedurii de revocare din funcţie, a rămas fără obiect, după ce fostul procuror a ieşit la pensie, la sfărşitul lunii aprilie 2019. Pe 2 noiembrie 2018, procurorul general a depus la CA Alba Iulia, oraş în care îşi are domiciliul, o acţiune în contencios-administrativ prin care cerea suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie, demarată în octombrie, de ministrul Justiţiei.

Augustin Lazăr a mai cerut suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a raportului privind activitatea sa managerială. Instanţa a stabilit însă că nu are competenţa teritorială de a judeca acest caz, opinând că procesul trebuie judecat la CA Bucureşti, în raza căreia îşi are sediul Parchetul General.

Ulterior, pe 12 decembrie 2018, CA Bucureşti a decis că nu are nici ea competenţa de a judeca procesul şi a trimis dosarul înapoi la CA Alba Iulia. Conform procedurii, în cazul deciziilor contradictorii ale instanţelor de acelaşi grad, instanţa superioară – în acest caz ÎCCJ – a trebuit să rezolve conflictul de competenţă.

La sfârşitul lunii ianuarie, ICCJ a stabilit că instanţa competentă să judece dosarul în care procurorul general solicită suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie este CA Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

„Taxă de turist” introdusă de mai multe orașe din Europa: Cât vor trebui să plătească vizitatorii

Bogdan Ilea

Publicat

în

„Taxă de turist” introdusă de mai multe orașe din Europa: Cât vor trebui să plătească vizitatorii Tot mai multe orașe introduc sau majorează taxele de turism pentru vizitatori. Aceste taxe fac parte dintr-o serie de măsuri adoptate pentru a limita și controla afluxul de turiști în diverse destinații europene populare. Așadar, orașele care au impus […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea