Nou! Pașapoartele electronice pot fi livrate direct la adresa de domiciliu sau reşedinţă

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Serviciul de paşapoarte Alba aduce la cunoştinţa cetăţenilor că începând cu data de 23 iunie a.c. , solicitanţii care doresc obţinerea documentelor de călătorie au posibilitatea ca, odată cu depunerea cererilor pentru eliberarea paşapoartelor electronice, să solicite livrarea acestora la adresa de domiciliu sau reşedinţa.

Acest serviciu este asigurat prin intermediul unei firme de curierat, este opţional, iar cei care doresc sa beneficieze de acest serviciu trebuie să achite o sumă de 8,68 lei, inclusiv TVA, către firma de curierat, în momentul primirii documentului la adresa de domiciliu sau de reşedinţă.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Termenul de 14 zile calendaristice pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice se păstrează, livrarea documentelor de călătorie la domiciliul celor care doresc sa beneficieze de acest serviciu facându-se în acest termen. Este de evidenţiat faptul că dacă curierul nu găseşte la domiciliu/reşedinţă persoana îndreptăţită să ridice documentul de

PMP - Alegeri parlamentare 2020

călătorie, acesta este obligat să încerce minim de două ori în termen de 5 zile să înmâneze paşaportul, iar dacă acest lucru nu a fost posibil, documentul va fi adus la sediul serviciului de paşapoarte din Alba lulia, p-ţa luliu Maniu, nr.l4A, jud. Alba iar persoana vizată va putea să intre în posesia paşaportului doar la acest sediu.

Comisarul-şef de poliţie Andrei Draschan – şeful serviciului de paşapoarte, menţionează faptul că prin implementarea acestui sistem de livrare a documentelor. de călătorie la ‘ adresa. domiciliu sau reşedinţă a solicitanţilor se doreşte să se alinieze la standardele celor mai modeme şi dezvoltate state din lume, oferind cetăţenilor servicii de cea mai bună calitate.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136