Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Nou! Pașapoartele electronice pot fi livrate direct la adresa de domiciliu sau reşedinţă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Serviciul de paşapoarte Alba aduce la cunoştinţa cetăţenilor că începând cu data de 23 iunie a.c. , solicitanţii care doresc obţinerea documentelor de călătorie au posibilitatea ca, odată cu depunerea cererilor pentru eliberarea paşapoartelor electronice, să solicite livrarea acestora la adresa de domiciliu sau reşedinţa.

Acest serviciu este asigurat prin intermediul unei firme de curierat, este opţional, iar cei care doresc sa beneficieze de acest serviciu trebuie să achite o sumă de 8,68 lei, inclusiv TVA, către firma de curierat, în momentul primirii documentului la adresa de domiciliu sau de reşedinţă.

Termenul de 14 zile calendaristice pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice se păstrează, livrarea documentelor de călătorie la domiciliul celor care doresc sa beneficieze de acest serviciu facându-se în acest termen. Este de evidenţiat faptul că dacă curierul nu găseşte la domiciliu/reşedinţă persoana îndreptăţită să ridice documentul de

călătorie, acesta este obligat să încerce minim de două ori în termen de 5 zile să înmâneze paşaportul, iar dacă acest lucru nu a fost posibil, documentul va fi adus la sediul serviciului de paşapoarte din Alba lulia, p-ţa luliu Maniu, nr.l4A, jud. Alba iar persoana vizată va putea să intre în posesia paşaportului doar la acest sediu.

Comisarul-şef de poliţie Andrei Draschan – şeful serviciului de paşapoarte, menţionează faptul că prin implementarea acestui sistem de livrare a documentelor. de călătorie la ‘ adresa. domiciliu sau reşedinţă a solicitanţilor se doreşte să se alinieze la standardele celor mai modeme şi dezvoltate state din lume, oferind cetăţenilor servicii de cea mai bună calitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea