Nori de praf saharian au căzut peste Alba Iulia și Sebeș. Fenomenul se va resimți până în cursul zilei de miercuri

Un nor de praf saharian se află deasupra României, din 16 aprilie. Norul imens de praf saharian se află, începând de duminică seară (15 aprilie), deasupra Ungariei, iar luni, 16 aprilie a ajuns şi în România.

De altfel, maşinile albaiulienilor sunt deja acoperite cu o peliculă fină de praf, iar potrivit Agenţiei Naţionale de Meteorologie, fenomenul se va resimţi în zonă până în cursul zilei de miercuri, 18 aprilie.

Fenomenul se va resimţi mai tare în cursul zilei de marţi, 17 aprilie, când concentraţia particulelor de praf şi nisip saharian va creşte în aer, urmând ca miercuri să se retragă, odată cu intrarea unui front de aer rece care va curăţa atmosfera.

La Alba Iulia, fenomenul a fost observat cel mai bine de șoferi, care și-au găsit mașinile acoperite cu stropi de noroi.

Specialiștii spun că valurile de aer cald au adus cu ele și praful din zona deșertului african.

În ultima vreme, astfel de episoade sunt tot mai dese – susţin meteorlogii. Deşi nu e periculos, aerul încărcat cu particule sahariene poate agrava alergiile sau afecţiunile respiratorii existente, sunt de părere medicii.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...