Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noile reguli cu privire la furnizarea serviciilor medicale în pandemie se mențin până la 31 martie: Anunțul CNSAS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Măsurile din asistența medicală instituite în contextul pandemiei SARS-COV-2 se mențin până la 31 martie. Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate spun că prevederile adoptate anul trecut vor fi în vigoare încă 3 luni.

Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Ordonanța de Urgență a Guvernului stabilește că se menține excepția de utilizare a cardului pentru validarea serviciilor medicale acordate la distanță, până la data de 31 martie 2021. Toate celelalte servicii medicale vor fi validate cu cardul de sănătate.

De asemenea, consultațiile medicale acordate în asistența medicală primară și în ambulatoriul de specialitate clinic, inclusiv serviciile conexe actului medical furnizate de psiholog și logoped, pot fi acordate și la distanță, utilizând orice mijloace de comunicare.

Consultațiile la medicul specialist din ambulatoriu se acordă fără a fi necesar biletul de trimitere, iar prescripțiile medicale se trimit prin mijloace de comunicare electronică.

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat, despre posibilitatea unei carantine la nivel național: „Măsuri de lockdown generalizate nu sunt în vizorul nostru”

Medicii din spital pot elibera, dacă situația o impune, la externarea asiguratului, prescripție medicală pentru medicamente cu și fără contribuție personală în ambulatoriu pentru maximum 90 de zile.

Nu în cele din urmă, pentru situațiile care necesită prezentarea de documente casei de asigurări de sănătate de către asigurat, cât și pentru transmiterea documentelor necesare asiguraților de la casele de asigurări de sănătate, se pot utiliza mijloace electronice de comunicare.

Totodată, mai multe documente care expiră până la 31 martie își mențin valabilitatea, precizează CNAS.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea