Rămâi conectat

Politică Administrație

Noi spații culturale și de agrement în Cetatea Alba Carolina – o galerie de artă cu atelier și două terenuri de tenis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Între documentațiile de urbanism supuse spre aprobarea Consiliului Local Alba Iulia, în ședința de vineri, 22 mai, se află două solicitări privind amenajarea unor spații culturale și de agrement în Cetatea Alba Carolina.

cetateEste vorba de construirea unei Galerii de artă cu atelier – solicitare depusă de SC Breasla SRL (ce deține și cafeneaua Framm’s) care propune realizarea unor ateliere de arte plastice, ca extindere a funcţiunii spaţiului amenajat în caponiera din vecinătate.

Potrivit documentației, clădirea va fi dezvoltată exploatand la maximum diferenţa de nivel a terenului. Corpul din partea de jos va avea subsol ca depozit al bistro-ului din zonă. Clădirea va fi îngropată în partea din spate iar întreaga suprafaţă de acoperire va fi realizată integral pe conceptul „green roof” care presupune o izolare naturală a construcţiei la partea superioară, formata dintr-un strat de pământ, iarbă și plante specifice. Alimentarea cu energie electrică, apă, gaze naturale, telefonie, canalizare se va face prin branșarea la reţelele existente în zonă.

A doua solicitare este făcută de Asociația Clubul Sportiv Ambasador care va amenaja două terenuri de tenis pe Latura de Nord a Cetății, între Ravelinul Sf. Elisabeta și Contragarda Ravelinului. Suprafaţa vizată este de 1.148 mp unde va mai fi construit un vestiar de lemn, cu caracter sezonier (deschis si acoperit), un depozit de material sportiv și alei pietonale. Accesul se va face din str. Gemina, pe o cale amenajata cu 11 parcaje. Accesul direct din Șanțul de Nord al fortificaţiei este numai pietonal.

În ambele cazuri s-a primit aviz favorabil din partea Comisiei de organizare şi dezvoltare urbanistică si Comisiei tehnice de urbanism, cu condiţia prezentării documentelor care atestă parcurgerea etapei de consultare a publicului și a avizului de mediu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea