Rămâi conectat

Curier Județean

Noi rețineri în dosarul tăierilor ilegale de pădure din Alba. Numărul celor cercetați a ajuns la 26

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au efectuat azi, 5 noiembrie a.c., activităţi specifice pentru documentarea preocupărilor infracţionale a unor persoane bănuite de tăieri ilegale şi furt de arbori din păduri situate pe raza comunei Vinţu de Jos.

FOTO, VIDEO: Tăietori de pădure din Alba, săltați de polițiști. Între 2008 și 2013 au cauzat un prejudiciu de 600.000 leiÎn cauză sunt vizate 26 de persoane care, prin activitatea infracţională, ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 600.000 lei.

Potrivit IPJ Alba, joi, 5 noiembrie, “poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, împreună cu specialişti silvici, au continuat cercetările necesare pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori tăiaţi fără drept.

 

Activităţile de cercetare efectuate azi, 05 noiembrie a.c., au vizat 7 persoane din comuna Vinţu de Jos, în sarcina cărora s-a faptul că, în perioada 2008 – 2013, au participat împreună cu alte 19 persoane la tăierea ilegală de arbori şi sustragerea materialului lemnos rezultat de pe o suprafaţă de 21 de hectare de pădure de gorun, situată pe raza comunei Vinţu de Jos, aflate în proprietatea unor persoane fizice.

 

Cele 7 persoane au fost conduse în teren, în vederea definitivării expertizei tehnice judiciare dispuse în cauză iar ulterior la sediul Poliţiei municipiului Alba Iulia, unde au fost audiate.

 

Pe baza probelor administrate în cauză poliţiştii au luat faţă de aceştia măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Alba.

 

Din cercetările efectuate până în prezent se estimează că masa lemnoasă rezultată în urma tăierilor ilegale este de 2.553 metri cubi, iar prejudiciul cauzat este de 557.695.

 

În cauză cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori tăiaţi fără drept.

 

Activităţile de azi, au fost precedate de acţiunea desfăşurată în această cauză la data de 02 noiembrie a.c. în urma căreia au fost reţinute alte 9 persoane bănuite de tăiere ilegală şi sustragerea de material lemnos.” (BT)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Indiferență crudă față de durerea animalelor: Două pisici au fost otrăvite, în cartierul albaiulian „Tolstoi”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Indiferență crudă față de durerea animalelor: Două pisici au fost otrăvite, în cartierul albaiulian „Tolstoi” Într-un colț liniștit al cartierului Tolstoi, pe strada Septimius Severus, au avut loc în ultimele zile două evenimente, care au scos incă o dată la lumină latura întunecată a naturii umane. În decursul a opt zile, două pisici inocente au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea