Rămâi conectat

Actualitate

Noi materii în programa școlară din 2022: Educaţia juridică, financiară şi antreprenorială devin obligatorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi materii în programa școlară din 2022: Educaţia juridică, financiară şi antreprenorială devin obligatorii

Anul școlar 2022-2023 va aduce noi schimbări în orarul elevilor. Astfel, începând de anul viitor, educația juridică, financiară și antreprenorială, devin materii obligatorii.

Legea a fost votată luni, în Senatul României, în calitate de Cameră decizională. Legea va intra în vigoare după promulgarea de către Preşedintele ţării şi publicarea în Monitorul Oficial.

Potrivit organizaţiei Vedem Just, care a salutat introducerea noilor materii, scopul educaţiei juridice este „responsabilizarea tinerilor, înţelegerea şi apărarea concretă a drepturilor, diminuarea delincvenţei juvenile, scăderea numărului de victime minori, creşterea gradului de înţelegere şi acceptare a actelor normative, respectarea autorităţii statului, apropierea justiţiei de cetăţean.”

De altfel, organizaţia a subliniat că, graţie eforturilor sale de peste cinci ani, educaţia juridică se studiază în prezent ca opţional în curriculum la decizia şcolii de către 6.900 de elevi din 122 unităţi şcolare, situate în 33 de judeţe şi este predată de către 138 de profesori instruiţi de asociaţie.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea