Ziarul Unirea

Noi măsuri anti COVID-19: Cine va intra în carantină, cine este exceptat și cu ce motive se poate suspenda temporar măsura

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat, marți, în debutul ședinței de Guvern, ultimele măsuri după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

„Se certifică pandemia de Covid-19. Se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc din țările cu risc epidemiologic ridicat. Criteriul de risc: rata de cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile mai mare decât cea din România. Lista țărilor respective se revizuiește săptămânal de INSP.

ELIT

Sunt exceptate persoanele care nu prezintă simptome de Covid-19: șoferii de tiruri, șoferii de microbuze și autocare, membrii Parlamentului European, ai instituțiilor internaționale, piloții de aeronave și personalul navigant, personalul navigant maritim și fluvial, lucrătorii în domeniul feroviar, lucrătorii transfrontalieri, membrii corpului diplomatic, posesorii de pașapoarte diplomatice și de serviciu și membrii familiilor acestora, studenții români care au examene sau care încep studiile, membrii delegațiilor sportive internaționale care participă la competiții sportive.

Se instituie măsura carantinării pentru persoanele care au intrat în contact cu persoane infectate, prin decizia DSP.

Pentru naștere, căsătorie, deces, tratament medical, preschimbare documente de identitate șamd poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină.”, a anunțat Raed Arafat, în debutul ședinței de Guvern.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419