Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea Ta

Noi, femeile, ne-am adaptat în lumea bărbaţilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dacă le spunem bărbaţilor din viaţa noastră că într-o lume a lor, în timp, cu răbdare, perseverenţă, muncă şi încredere în forţele noastre am reuşit să ajungem pe aceeaşi scară ca şi ei, aceştia strâmbă din nas şi zic că nu vrem decât să demonstrăm cât de bune suntem noi. Pe de altă parte femeile cu care am avea o astfel de conversaţie ar zâmbi şi ar fi mândre că sunt independente, că nu mai depind de reprezentanţii sexului puternic. Acum putem să fim mame singure, putem vota şi avem majoritatea pentru că suntem în superioritate numerică… Iată doar câteva lucruri pe care le-am „furat” de la bărbaţi:
lScaunul de şef – În ţările Uniunii Europene, femeile ocupă funcţii de management într-un procent ce variază între 20-50%. La noi în ţară acest procent este de peste 30% şi creşte de la an la an. La nivel global însă numai 5% ocupă poziţia de CEO (chief executive officer). Nu e tocmai procentul pe care ni-l dorim dar important e că primele femei au făcut acest pas şi că altele le vor urma cu siguranţă exemplul. Şi în politică suntem implicate, în prezent în Parlamentul României, 12% dintre parlamentari sunt femei.
lAndrogin look – Le-am „furat” şi hainele… şi asta pentru că ne place costumul bărbătesc pe care îl purtăm cu graţie feminină. L-am adaptat siluetei noastre şi cu ajutorul lui ne punem în valoare formele voluptoase. Look-ul androgin (derivă din cuvintele greceşti „andr” – bărbat şi „gyne” – femeie”) – combinaţia între caracteristicile feminine şi masculine – a devenit un trend extrem de popular la începutul secolului 21 şi s-a tot dezvoltat. Pe lângă acest stil am reinventat şi cămaşa bărbătească şi am transforamat-o în rochie, accesorizând-o cu o centură în talie. Iar pantalonii boyfriend – acei jeanşi care par împrumutaţi de la el – fac parte din look-ul nostru messy, cu note rebele.
lTunsorile scurte – La o ţinută luată de la ei merge parcă şi o tunsoare, împrumutată tot de la ei. Sunt atâtea femei care au adoptat stilul părului scurt şi sunt atât de sexy şi de senzuale. Părul lung nu mai reprezintă un element vital pentru senzualitatea unei femei.
lMesariaş(ă) – Nevoia ne învaţă pe toţi fie că suntem femei ori bărbaţi. Abandonate de către cei care ar fi putut să ne dea o mână de ajutor am încercat şi surpriză (pentru ei!) am şi reuşit… Reparăm, zugrăvim şi vopsim prin casă, schimbăm singure roata la maşină, montăm mobilierul… Dacă nu reuşim apelăm la fete (prietene) şi dacă nici aşa nu ne descurcăm, acţionăm inteligent adică punem mâna pe telefon şi sunăm un profesionist pe care îl plătim pentru serviciile prestate. Multe dintre noi de voie, de nevoie au devenit şi „bărbatul casei”.
lMeserii care erau de regulă ocupate de bărbaţi, le avem şi pe astea – Judecător, poliţist, programator, inginer, medic, militar, aviator şi aşa mai departe.
lSporturi – Culturism, basket, fotbal, înot, golf, tenis, ski şi sporturile extreme erau reprezentative pentru sexul tare, dar ne-am dat în petec şi am reuşit să ne facem propria ligă. Acum facem performanţă cot la cot cu bărbaţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru

Ziarul Unirea

Publicat

în

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru Lipsa unor medici specialiști pediatri se simte tot mai acut la Alba Iulia. Un nou caz a fost semnalat de un părinte care, ajuns din nefericire cu micuțul la secția primiri urgențe, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea