Rămâi conectat

Ştirea Ta

Noi, femeile, ne-am adaptat în lumea bărbaţilor

Publicat

în

Dacă le spunem bărbaţilor din viaţa noastră că într-o lume a lor, în timp, cu răbdare, perseverenţă, muncă şi încredere în forţele noastre am reuşit să ajungem pe aceeaşi scară ca şi ei, aceştia strâmbă din nas şi zic că nu vrem decât să demonstrăm cât de bune suntem noi. Pe de altă parte femeile cu care am avea o astfel de conversaţie ar zâmbi şi ar fi mândre că sunt independente, că nu mai depind de reprezentanţii sexului puternic. Acum putem să fim mame singure, putem vota şi avem majoritatea pentru că suntem în superioritate numerică… Iată doar câteva lucruri pe care le-am „furat” de la bărbaţi:
lScaunul de şef – În ţările Uniunii Europene, femeile ocupă funcţii de management într-un procent ce variază între 20-50%. La noi în ţară acest procent este de peste 30% şi creşte de la an la an. La nivel global însă numai 5% ocupă poziţia de CEO (chief executive officer). Nu e tocmai procentul pe care ni-l dorim dar important e că primele femei au făcut acest pas şi că altele le vor urma cu siguranţă exemplul. Şi în politică suntem implicate, în prezent în Parlamentul României, 12% dintre parlamentari sunt femei.
lAndrogin look – Le-am „furat” şi hainele… şi asta pentru că ne place costumul bărbătesc pe care îl purtăm cu graţie feminină. L-am adaptat siluetei noastre şi cu ajutorul lui ne punem în valoare formele voluptoase. Look-ul androgin (derivă din cuvintele greceşti „andr” – bărbat şi „gyne” – femeie”) – combinaţia între caracteristicile feminine şi masculine – a devenit un trend extrem de popular la începutul secolului 21 şi s-a tot dezvoltat. Pe lângă acest stil am reinventat şi cămaşa bărbătească şi am transforamat-o în rochie, accesorizând-o cu o centură în talie. Iar pantalonii boyfriend – acei jeanşi care par împrumutaţi de la el – fac parte din look-ul nostru messy, cu note rebele.
lTunsorile scurte – La o ţinută luată de la ei merge parcă şi o tunsoare, împrumutată tot de la ei. Sunt atâtea femei care au adoptat stilul părului scurt şi sunt atât de sexy şi de senzuale. Părul lung nu mai reprezintă un element vital pentru senzualitatea unei femei.
lMesariaş(ă) – Nevoia ne învaţă pe toţi fie că suntem femei ori bărbaţi. Abandonate de către cei care ar fi putut să ne dea o mână de ajutor am încercat şi surpriză (pentru ei!) am şi reuşit… Reparăm, zugrăvim şi vopsim prin casă, schimbăm singure roata la maşină, montăm mobilierul… Dacă nu reuşim apelăm la fete (prietene) şi dacă nici aşa nu ne descurcăm, acţionăm inteligent adică punem mâna pe telefon şi sunăm un profesionist pe care îl plătim pentru serviciile prestate. Multe dintre noi de voie, de nevoie au devenit şi „bărbatul casei”.
lMeserii care erau de regulă ocupate de bărbaţi, le avem şi pe astea – Judecător, poliţist, programator, inginer, medic, militar, aviator şi aşa mai departe.
lSporturi – Culturism, basket, fotbal, înot, golf, tenis, ski şi sporturile extreme erau reprezentative pentru sexul tare, dar ne-am dat în petec şi am reuşit să ne facem propria ligă. Acum facem performanţă cot la cot cu bărbaţii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| ACCIDENT rutier la Sebeș: Două mașini s-au „pupat” într-o intersecție

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Sebeș: Două mașini s-au „pupat” într-o intersecție

Un accident rutier s-a petrecut astăzi, 9 august 2022, în municipiul Sebeș, la intersecția dintre străzile Sava Henția și Aleea Parc.

Potrivit cititorului ziarulunirea.ro care a trimis fotografiile pe adresa redacției, evenimentul rutier s-a petrecut din cauza unei neacordări de prioritate.

Poliția nu a intervenit în cazul de față, întrucât șoferii au încheiat o constatare amiabilă al acestui accident.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, nici o persoană nu a fost rănită în urma impactului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Cursă cu „obstacole” în municipiul Sebeș: Lucrările de pe o stradă au devenit un pericol pentru trecători. „Groapa imensă e lăsată nesemnalizată”

Publicat

în

Cursă cu „obstacole” în municipiul Sebeș: Lucrările de pe o stradă au devenit un pericol pentru trecători. „Groapa imensă e lăsată nesemnalizată”

Lucrările desfășurate pe strada Dorin Pavel din municipiul Sebeș au pus în încurcătură cetățenii din oraș care locuiesc în această zonă.

O femeie din localitate a expus problema în mediul online, printr-un mesaj postat pe pagina sa de socializare.

„Am semnalat in privat Primaria Municipiului Sebes in legătura cu lucrările efectuate pe strada Dorin Pavel, însă nu am primit nici un raspuns.

Elit - Gustul Desăvârșit

De mai bine de doua săptămâni nu mai lucrează nimeni.

Groapa imensa e lăsată nesemnalizată de atunci, pe trotuare abia se poate circula pe jos, nu mai vorbim de intrat cu mașina in curte…”, a fost mesajul postat de femeie, pe pagina sa de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Din lipsă de locuri de parcare, un șofer din Alba a învățat să joace șotron cu mașina

Publicat

în

Din lipsă de locuri de parcare, un șofer din Alba a învățat să joace șotron cu mașina

Inspirat de lipsa locurilor de parcare din zona Bulevardului Transilvaniei din Alba Iulia, un șofer din Alba s-a decis să-și oprească autoturismul într-un loc mai aparte.

Așa cum se poate observa și într-o fotografie trimisă de un cititor ziarulunirea.ro pe adresa redacției, șoferul și-a parcat mașina pe locul de șotron amenajat de către autorități pe bulevard.

Numărul limitat de locuri de parcare din orașul nostru i-a împins pe mulți șoferi să devină inventivi, mulți alegând locuri din ce în ce mai neconvenționale.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea