Rămâi conectat

Ştirea Ta

Noi, femeile, ne-am adaptat în lumea bărbaţilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Dacă le spunem bărbaţilor din viaţa noastră că într-o lume a lor, în timp, cu răbdare, perseverenţă, muncă şi încredere în forţele noastre am reuşit să ajungem pe aceeaşi scară ca şi ei, aceştia strâmbă din nas şi zic că nu vrem decât să demonstrăm cât de bune suntem noi. Pe de altă parte femeile cu care am avea o astfel de conversaţie ar zâmbi şi ar fi mândre că sunt independente, că nu mai depind de reprezentanţii sexului puternic. Acum putem să fim mame singure, putem vota şi avem majoritatea pentru că suntem în superioritate numerică… Iată doar câteva lucruri pe care le-am „furat” de la bărbaţi:
lScaunul de şef – În ţările Uniunii Europene, femeile ocupă funcţii de management într-un procent ce variază între 20-50%. La noi în ţară acest procent este de peste 30% şi creşte de la an la an. La nivel global însă numai 5% ocupă poziţia de CEO (chief executive officer). Nu e tocmai procentul pe care ni-l dorim dar important e că primele femei au făcut acest pas şi că altele le vor urma cu siguranţă exemplul. Şi în politică suntem implicate, în prezent în Parlamentul României, 12% dintre parlamentari sunt femei.
lAndrogin look – Le-am „furat” şi hainele… şi asta pentru că ne place costumul bărbătesc pe care îl purtăm cu graţie feminină. L-am adaptat siluetei noastre şi cu ajutorul lui ne punem în valoare formele voluptoase. Look-ul androgin (derivă din cuvintele greceşti „andr” – bărbat şi „gyne” – femeie”) – combinaţia între caracteristicile feminine şi masculine – a devenit un trend extrem de popular la începutul secolului 21 şi s-a tot dezvoltat. Pe lângă acest stil am reinventat şi cămaşa bărbătească şi am transforamat-o în rochie, accesorizând-o cu o centură în talie. Iar pantalonii boyfriend – acei jeanşi care par împrumutaţi de la el – fac parte din look-ul nostru messy, cu note rebele.
lTunsorile scurte – La o ţinută luată de la ei merge parcă şi o tunsoare, împrumutată tot de la ei. Sunt atâtea femei care au adoptat stilul părului scurt şi sunt atât de sexy şi de senzuale. Părul lung nu mai reprezintă un element vital pentru senzualitatea unei femei.
lMesariaş(ă) – Nevoia ne învaţă pe toţi fie că suntem femei ori bărbaţi. Abandonate de către cei care ar fi putut să ne dea o mână de ajutor am încercat şi surpriză (pentru ei!) am şi reuşit… Reparăm, zugrăvim şi vopsim prin casă, schimbăm singure roata la maşină, montăm mobilierul… Dacă nu reuşim apelăm la fete (prietene) şi dacă nici aşa nu ne descurcăm, acţionăm inteligent adică punem mâna pe telefon şi sunăm un profesionist pe care îl plătim pentru serviciile prestate. Multe dintre noi de voie, de nevoie au devenit şi „bărbatul casei”.
lMeserii care erau de regulă ocupate de bărbaţi, le avem şi pe astea – Judecător, poliţist, programator, inginer, medic, militar, aviator şi aşa mai departe.
lSporturi – Culturism, basket, fotbal, înot, golf, tenis, ski şi sporturile extreme erau reprezentative pentru sexul tare, dar ne-am dat în petec şi am reuşit să ne facem propria ligă. Acum facem performanţă cot la cot cu bărbaţii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

Festivalul „Sus, sus, sus, la moți, la munte”, fără MOȚI: ”Foarte fain, dar din păcate fără nici un moț! Nici un specialist în folclor din zonă nu a fost invitat în juriu!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Festivalul „Sus, sus, sus, la moți, la munte”, fără MOȚI: ”Foarte fain, dar din păcate fără nici un moț! Nici un specialist în folclor din zonă nu a fost invitat în juriu!”

Festivalul Național de Folclor „Sus, sus, sus, la moți, la munte”, ediția a XXXVI-a, se va desfășura în data de 1 octombrie 2023, de la ora 18:00, în piața „Avram Iancu” din Câmpeni. Deși chiar denumirea spune că evenimentul are loc în țara moților, se pare că nici un specialist în folclor din zonă nu va face parte din juriul concursului.

Maestrul Liviu Burz, tenor al Operei de Stat din Viena, originar din Câmpeni și cetățean de onoare al acestui oraș, a semnalat într-o postare pe pagina de socializare Facebook, faptul că nici un reprezentant al moților, specialist în folclor, nu va face parte din cei aleși să jurizeze concursul care se va desfășura duminică, 1 octombrie.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Am văzut că pe data de întâi octombrie va avea loc la Câmpeni festivalul ”Sus, sus, sus, la moți, la munte”. Foarte fain, dar din păcate fără nici un moț! Din câte am înțeles, nici un specialist în folclor din zona noastră nu a fost invitat în juriu! Trist! Foarte trist!

Este festivalul orașului Câmpeni! (Totuși). Am văzut că o să vină cineva din Alba Iulia să organizeze acest eveniment! Foarte ciudat!”, a scris Liviu Burz.

Postarea maestrului din Câmpeni nu a rămas fără ecou, zeci de locuitori din zonă  susținându-i punctul de vedere.

21 de concurenți din peste 10 județe ale țării vor concura pentru obținerea Marelui Premiu al Concursului național de interpretare ,,Sus, sus, sus, la moți, la munte”. Concursul va fi jurizat de personalități marcante ale României, care, prin activitatea susținută din ultimele decenii, au contribuit și contribuie substanțial la promovarea, valorificarea și conservarea elementelor de patrimoniu cultural imaterial:

ELISE STAN, etnomuzicolog, realizator și producător de emisiuni folclorice la Televiziunea Română, membru în juriul talent-show-ului ,,Vedeta populară” – TVR1.

ROXANA GIBESCU, doctor în muzică, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, etnomuzicolog, reprezentant al Casei de Discuri Electrecord.

În recital, Grupul tradițional de tulnicărese MOAȚELE DIN CÂMPENI, ANSAMBLUL FOLCLORIC AL JUDEȚULUI ALBA, dirijor Alexandru Pal, alături de soliștii vocali ROXANA RECHE, FLORICICA MOGA, DORINA NARIȚA, NICOLAE PLUTĂ, IOANA CIOREA, MIRELA MĂNESCU-FELEA și LEONTINA FĂRCAȘ.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| La un pas de TRAGEDIE, în Alba Iulia: Un șofer „kamikaze” a ignorat semnul „cedează trecerea”, la o intersecție din municipiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| La un pas de TRAGEDIE, în Alba Iulia: Un șofer „kamikaze” a ignorat semnul „cedează trecerea”, la o intersecție din municipiu

Un albaiulian s-a aflat la un pas de a accident, într-o intersecție din Alba Iulia, după ce un șofer a ignorat orice regulă a traficului și nu a oprit la semnul „Cedează trecerea”, pentru a-i oferi prioritate.

Incidentul s-a petrecut la intersecția dintre strada Vasile Alecsandri și strada Petru Maior.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cetățeanul care s-a aflat la un pas de a fi lovit a surprins incidentul, cu ajutorul unei camere de bord, și l-a postat pe grupul INFO TRAFIC jud. Alba.

„Cedează trecerea” adică acel indicator care e cu vârful în jos…

La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat să reducă viteza și să se asigure că pe drumul prioritar nu circulă autovehicule, și abia apoi poate să pătrundă în intersecție”, a transmis autorul postării.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Pisici otrăvite cu antigel, în cartierul Lipoveni, din Alba Iulia: ”Într-o lună ne-au murit două animale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Pisici otrăvite cu antigel, în cartierul Lipoveni, din Alba Iulia: ”Într-o lună ne-au murit două animale”

Mai multe pisici au murit în ultimele săptămâni în cartierul Lipoveni din Alba Iulia, cel mai probabil în urma otrăvirii intenționate cu antigel.

Cazul a fost semnalat de un cititor ziarulunirea.ro, care în mai puțin de o lună a pierdut două feline, ambele cu simptome de otrăvire cu antigel.

Elit - Gustul Desăvârșit

Micile animale aveau arsuri grave în cavitatea bucală, ca urmare a ceea ce pare a fi o acțiune de otrăvire concentrată.

Potrivit martorilor, ar fi vorba despre mai multe pisici otrăvite în zonă. Cel mai recent caz a ajuns în weekend la o clinică veterinară din Deva, în speranța că animalul mai poate fi salvat. Din nefericire, eforturile veterinarilor au fost în zadar, pisica nu a supraviețuit.

Nu se știe câte pisici otrăvite sunt în cartier, iar numărul felinelor să fie mult mai mare, ținând cont că în zonă trăiesc și animale fără stăpân, unele dintre ele refugiindu-se în zone greu accesibile, unde e posibil să fi murit.

Stăpânul pisicii otrăvite a declarat pentru ziarulunire.ro că în urma analizelor efectuate la clinica din județul Hunedoara a reieșit că felina a fost otrăvită într-adevăr cu antigel. În baza rezultatelor obținute, acesta urmează să depună și o plângere la Poliția Animalelor, în speranța că vor fi luate măsuri, iar vinovatul va fi tras la răspundere pentru faptele sale.

În România, uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, constituie infracţiune şi se va pedepsi cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Conform unor studii majoritatea cazurilor de otrăvire la animale este cauzat de consumul de antigel. Acesta poate să fie accidental, dar din păcate sunt destul de frecvente și cazurile de otrăvire voită, premeditată.

Majoritatea antigelurilor comercializate conțin etilenglicol, o substanță extrem de toxică pentru orice animal, inclusiv pentru om.

Odată ingerat cauzează insuficienţă renală ireversibilă care în cele mai multe cazuri duce la moarte în doar câteva zile.

În cazul intoxicației cu etilenglicol se pot delimita 3 faze:

-în primele ore (1-12 ore) animalul este letargic, dezorientat, amețit.
-la 12-24 de ore de la ingerare aparent își revine
-după o zi începe să mainfeste semnele insuficienței renale: consumă multă apă, urinează des și mult, vomită, devine foarte letargic. În final manifestă semne nervoase, tremură sau chiar are convulsii, după care intră într-o stare comatoasă și în final moare.

Ce este de făcut?

Dacă ați văzut animalul lingând antigel, adresați-vă imediat medicului veterinar! Primele ore sunt critice pentru salvarea animalului! Cât mai repede trebuie indusă voma pentru a elimina substanța toxică din stomac. Tratamentul cu antidot specific este eficient doar dacă este administrat în primele 3-5 ore. După trecerea acestui timp critic încep să se formeze cristalele tipice, care deteriorează ireversibil rinichii.

În cazul în care trece mai mult timp de la ingerarea “otrăvii” tratamentul este foarte dificil și în cele mai multe cazuri fără nici un rezultat, fără dializă practic nu au șanse de supraviețuire.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare