Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Nicuşor Stanciu face senzaţie în „tricolor”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În doar două luni, Nicuşor Stanciu noua „perlă” din Cetatea Marii Uniri şi-a crescut fulminant cota în tricoul echipelor naţionale. Cel mai bun echipier „tricolor” la turneul final Under 19, marcatorul unicului gol al României, pentru ca marţi în debutul ca titular la reprezentativa de tineret, în jocul cu Letonia (victorie cu 2-0) să deschidă scorul în minutul 39, din pasa altui albaiulian Gicu Grozav („U” Cluj, ce înscrisese în Kazasthan), în formula lui Săndoi regăsindu-se şi Dinu Moldovan (Espanyol Barcelona), în vreme ce Selagea (FC Bihor) nu a prins lotul. „Firesc că mă bucur enorm că am reuşit să punctez, la naţionala Under 21, deşi sunt cel mai mic din lot şi astfel am realizat întâia victorie din atuala campanie”, a spus fotbalistul în vârstă de 18 ani. „A fost un moment deosebit al carierei şi sper să nu mă opresc aici, să luptăm cu «tineretul» pentru calificare. Era firesc să celebrez reuşita în braţele lui Gicu, să-i mulţumesc astfel pentru pasa decisivă. Noi «albanezii» formăm o enclavă valoroasă la lotul naţional, dovedim astfel că avem valoare”, a mai declarat Nicuşor Stanciu. Cert este că prestaţiile sale l-au adus mult mai aproape de concretizarea plecării de la Alba Iulia. În aceeaşi ordine de idei a talentelor uniriste, doi dintre jucătorii „alb-negrilor”, Eduard Schuller şi Ionuţ Stan (ultimul o veritabilă revelaţie) au fost convocaţi la echipa naţională Under 17, pentru o întâlnire cu Olanda în cursul săptămânii viitoare.
lVrea la FC Vaslui
Puştiul-minune s-a prezentat ieri la stadionul „Cetate”, dar nu s-a pregătit alături de colegii de la Unirea. „Eu nădăjduiesc ca în câteva zile să se rezolve favorabil transferul la FC Vaslui, deşi părţile mai negociază. Mi-aş dori să plec la gruparea lui Adrian Porumboiu. Nu ştiu dacă o să mai joc pentru FC Unirea”, a admis Stanciu. Divizionara secundă i-a fixat un preţ ferm, 200.000 euro plus TVA, însă moldovenii nu sunt decişi să plătească atât, legându-se de achitarea TVA-ului. Mijlocaşul s-a înţeles contractual cu FC Vaslui, e mulţumit de propunerea financiară, însă e nevoit să mai aştepte întrucât trupa lui Hizo nu poate efectua transferuri decât după 10 septembrie, din postura jucătorilor liberi, o situaţie complicată. Mutarea are şanse de reuşită, dar în acelaşi timp există posibilitatea să nu se rezolve favorabil, fotbalistul trebuind să plece ieri la Vaslui, însă şi-a amânat prezenţa la noua sa echipă, din motive legate de finalizarea tratativelor. Anumite surse susţin însă că mutarea este ca şi parafată, dar vasluienii trag de timp pentru a obţine o reducere a preţului.
Dan HENEGAR
Foto Prosport


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 2-3 (1-0), în ultima rundă a turului în play-out | „Roș-albaștrii”, eșec după ce au condus cu 2-0!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eșec neverosimil pentru Metalurgistul Cugir, 2-3 (1-0) pe propriul teren cu Viitorul Cluj, asta după ce gazdele au condus cu 2-0 și au primit 3 goluri în actul secund în mai puțin de 10 minute În minutul 15, căpitanul gazdelor, Tudor Șaucă a deschis scorul (șut din voleu), iar Vitinha (60, reluare cu capul la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea