Nicolae Tiberiu Drăgoi, bărbatul care a atacat o femeie în scara blocului M3 din Alba Iulia era agresiv şi în puşcărie. Ce violenţele a comis în închisoare

Bărbatul care a atacat o tânără în scara blocului M3 din Alba Iulia ar fi trebuit să fie eliberat din închisoare în 25 mai 2019. Nu a obţinut eliberarea condiţionată pentru că a fost un deţinut-problemă, dar a ieşit mai repede din puşcărie în baza recursului compensatoriu.

Nicolae Tiberiu Drăgoi, bărbatul acuzat că a tâlhărit o tânără în scara unui bloc din Alba Iulia, a fost eliberat în urmă cu două luni din închisoare, unde ispăşea o pedeapsă de şapte ani şi două luni pentru tâlhărie şi viol. Drăgoi ar fi trebuit să iasă din închisoare în 25 mai 2019. A fost, însă, eliberat în 15 septembrie 2018 în baza legii privind recursul compensatoriu.

ELIT

FOTO/VIDEO: Nicolae Drăgoi, suspectul atacului brutal din blocul M 3 din Alba Iulia a fost reținut și dus la sediul IPJ Alba

În Penitenciarul Aiud, Drăgoi a fost un deţinut-problemă care nu a reuşit, deşi a ispăşit două treimi din pedeapsă, să obţină eliberarea condiţionată tocmai din cauza comportamentului agresiv. Mai mult decât atât, până la eliberarea din închisoare, Drăgoi a fost încarcerat la maximă siguranţă, tot comportamentul său făcându-i pe judecători să nu îi schimbe regimul de detenţie, deşi numărul zilelor executate le permitea acest lucru.

Un document intrat în posesia „Adevărul” arată că în luna martie a acestui an, comisia de disciplină din cadrul Penitenciarului Aiud l-a sancţionat pe Drăgoi cu suspendarea dreptului la vizită pentru o perioadă de două luni pentru că în 14 martie, cu ocazia unei percheziţii asupra sa, deţinutul a avut o atitudine necuviincioasă faţă de agentul de supraveghere.

Video ȘOCANT: UPDATE: Fată tâlhărită în scara unui bloc din M-uri, la Alba Iulia!!! Politițiștii fac investigații pentru identificarea autorului. Autorul atacului a fost prins

Reprezentanţii Pentienciarului Aiud au arătat că pe întreaga perioadă a detenţiei, Drăgoi a fost sancţionat de 14 ori pentru abateri grave şi foarte grave. Printre abaterile pentru care deţinutul a fost sancţionat: a scuipat un gardian prin vizeta celulei sau a agresat alţi deţinuţi. Spre exemplu, la sfârşitul anului 2017, într-un dosar prin care Drăgoi a contestat decizia de menţinere a sa la maximă siguranţă, judecătorii i-au respins cererea reţinând „comportamentul oscilant, predominant negativ al deţinutului”. „Deşi execută pedeapsa pentru o infracţiune care presupune violenţa săvârşeşte în continuare, în stare de detenţie fiind, abateri disciplinare cu violenţă (trei abateri privind lovirea unor persoane deţinute, distrugerea unor bunuri)”, se arată într-o sentinţă emisă într-un dosar în care s-a judecat comportamentul lui Drăgoi din penitenciar.

Nici o zi caştigată prin muncă În iulie 2017, Nicolae Tiberiu Drăgoi a solicitat eliberarea condiţionată, îndeplinind cerinţa referitoare la executarea a două treimi din pedeapsă. Practic,din cele 2.617 zile de închisoare la care a fost condamnat, Drăgoi a executat 1.920 de zile. Dosarul a scos la iveală că deţinutul nu a câştigat nici măcar o zi prin muncă, toate cele 1920 de zile fiind executate efectiv.

„Raportat la antecedentele penale ale petentului, la conduita sa în perioada de detenţie, fiind sancţionat disciplinar de 10 ori (n.r.numărul sancţiunilor a crescut ulterior) pentru abateri disciplinare grave şi foarte grave (inclusiv lovire deţinut) fără a fi recompensat nici măcar o dată, apreciem că este departe de a fi dezirabil comportamentul acestuia. Abaterile săvârşite, natura acestora, este necesar a fi analizate prin prisma infracţiunilor pentru care a fost condamnat la pedeapsa pe care în prezent o execută, infracţiuni ce presupun violenţa, respectiv tentativă de viol, tâlhărie”, se arată în sentinţa prin care eliberarea condiţionată a lui deţinutului a fost respinsă de judecători.

 

Facebook 

7 Comentarii

Traian 20 noiembrie 2018 at 22:20

Vă rog să verificați informația. Incidentul s-au întâmplat în M4. Spun asta pentru că oamenii se sprerie mai ales că în urma cu vreo 2 ani a avut loc un incident urat in M3.

Traian 20 noiembrie 2018 at 22:23

Vă rog să verificați informația. Incidentul s-a întâmplat în M4. Spun asta pentru că oamenii se sprerie mai ales că în urma cu vreo 2 ani a avut loc un incident urat in M3.

dolfi 20 noiembrie 2018 at 22:45

munca silnica pentru astfel de specimene!
Acest specimen a ales singur modul acesta de viata!

dolfi 20 noiembrie 2018 at 22:46

munca silnica pentru astfel de specimene!
acest specimen a ales singur acest mod de viata!

Nuvrem Gunoaie 21 noiembrie 2018 at 0:04

„Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lăsați” … Asa scrie in NOTA de mai jos.
In cazul asta, ma abtin …

mario dario 21 noiembrie 2018 at 9:01

Omul asta trebuie dus la psihatrie oameni buni . Nu este intreg la minte . Cine il cunoaste stie ca traieste intr-o lume paralela ! E dus rau cu pluta ! Psihatria e singura solutie .

un tata 21 noiembrie 2018 at 9:28

Nenorocitu’ dreakului, bagat inapoi si scos in 2050.
Ma-sa mai bine facea un kakat decat asa specimen.
Gunoaiele astea trebuie tinute in lanturi in custi.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...