Rămâi conectat

Ştirea zilei

Nicolae Tiberiu Drăgoi, bărbatul care a atacat o femeie în scara blocului M3 din Alba Iulia era agresiv şi în puşcărie. Ce violenţele a comis în închisoare

Publicat

în

Bărbatul care a atacat o tânără în scara blocului M3 din Alba Iulia ar fi trebuit să fie eliberat din închisoare în 25 mai 2019. Nu a obţinut eliberarea condiţionată pentru că a fost un deţinut-problemă, dar a ieşit mai repede din puşcărie în baza recursului compensatoriu.

Nicolae Tiberiu Drăgoi, bărbatul acuzat că a tâlhărit o tânără în scara unui bloc din Alba Iulia, a fost eliberat în urmă cu două luni din închisoare, unde ispăşea o pedeapsă de şapte ani şi două luni pentru tâlhărie şi viol. Drăgoi ar fi trebuit să iasă din închisoare în 25 mai 2019. A fost, însă, eliberat în 15 septembrie 2018 în baza legii privind recursul compensatoriu.

FOTO/VIDEO: Nicolae Drăgoi, suspectul atacului brutal din blocul M 3 din Alba Iulia a fost reținut și dus la sediul IPJ Alba

Elit - Gustul Desăvârșit

În Penitenciarul Aiud, Drăgoi a fost un deţinut-problemă care nu a reuşit, deşi a ispăşit două treimi din pedeapsă, să obţină eliberarea condiţionată tocmai din cauza comportamentului agresiv. Mai mult decât atât, până la eliberarea din închisoare, Drăgoi a fost încarcerat la maximă siguranţă, tot comportamentul său făcându-i pe judecători să nu îi schimbe regimul de detenţie, deşi numărul zilelor executate le permitea acest lucru.

Un document intrat în posesia „Adevărul” arată că în luna martie a acestui an, comisia de disciplină din cadrul Penitenciarului Aiud l-a sancţionat pe Drăgoi cu suspendarea dreptului la vizită pentru o perioadă de două luni pentru că în 14 martie, cu ocazia unei percheziţii asupra sa, deţinutul a avut o atitudine necuviincioasă faţă de agentul de supraveghere.

Video ȘOCANT: UPDATE: Fată tâlhărită în scara unui bloc din M-uri, la Alba Iulia!!! Politițiștii fac investigații pentru identificarea autorului. Autorul atacului a fost prins

Reprezentanţii Pentienciarului Aiud au arătat că pe întreaga perioadă a detenţiei, Drăgoi a fost sancţionat de 14 ori pentru abateri grave şi foarte grave. Printre abaterile pentru care deţinutul a fost sancţionat: a scuipat un gardian prin vizeta celulei sau a agresat alţi deţinuţi. Spre exemplu, la sfârşitul anului 2017, într-un dosar prin care Drăgoi a contestat decizia de menţinere a sa la maximă siguranţă, judecătorii i-au respins cererea reţinând „comportamentul oscilant, predominant negativ al deţinutului”. „Deşi execută pedeapsa pentru o infracţiune care presupune violenţa săvârşeşte în continuare, în stare de detenţie fiind, abateri disciplinare cu violenţă (trei abateri privind lovirea unor persoane deţinute, distrugerea unor bunuri)”, se arată într-o sentinţă emisă într-un dosar în care s-a judecat comportamentul lui Drăgoi din penitenciar.

Nici o zi caştigată prin muncă În iulie 2017, Nicolae Tiberiu Drăgoi a solicitat eliberarea condiţionată, îndeplinind cerinţa referitoare la executarea a două treimi din pedeapsă. Practic,din cele 2.617 zile de închisoare la care a fost condamnat, Drăgoi a executat 1.920 de zile. Dosarul a scos la iveală că deţinutul nu a câştigat nici măcar o zi prin muncă, toate cele 1920 de zile fiind executate efectiv.

„Raportat la antecedentele penale ale petentului, la conduita sa în perioada de detenţie, fiind sancţionat disciplinar de 10 ori (n.r.numărul sancţiunilor a crescut ulterior) pentru abateri disciplinare grave şi foarte grave (inclusiv lovire deţinut) fără a fi recompensat nici măcar o dată, apreciem că este departe de a fi dezirabil comportamentul acestuia. Abaterile săvârşite, natura acestora, este necesar a fi analizate prin prisma infracţiunilor pentru care a fost condamnat la pedeapsa pe care în prezent o execută, infracţiuni ce presupun violenţa, respectiv tentativă de viol, tâlhărie”, se arată în sentinţa prin care eliberarea condiţionată a lui deţinutului a fost respinsă de judecători.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Publicat

în

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Elevul fruntaș Flavius Taflan (clasa a IX-a) este fascinat de limbile străine pe care le studiază cu pasiune. Pentru a acumula cunoștințele și se perfecționa, învață constant, dedică timp și multă atenție studiului. Și-a testat cunoștințele la fazele județene ale olimpiadelor de limba franceză și limba engleză unde a reușit să obțină Premiul I, respectiv Premiul III.

Citește și: FOTO | Elev de excepție al Făgărașului, admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia

Calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză a reprezentat pentru Flavius nu doar un succes școlar ci și o motivație de a continua să aprofundeze acestă disciplină. În colegiul militar Flavius a reușit, sub îndrumarea doamnei profesoare Carmen Roman, să își consolideze baza de cunoștințe de limba franceză, formată pe perioada gimnaziului și cu ambiție și dorința de a se autodepăși a reușit să obțină un punctaj foarte bun la faza națională a olimpiadei, punctaj care i-a adus mențiune.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: FOTO| Impresiile unui „boboc” după prima lună la Colegiul Militar din Alba Iulia: „Îndrăgesc uniforma militară și mi-am dorit să continui tradiția familiei”

„Acest premiu obținut la Olimpiada Națională de Limba Franceză este rezultatul muncii și perseverenței. Sub îndrumarea doamnei profesoare am înteles nevoia unei pregătiri riguroase pentru a obține o astfel de performanță și mi-am concentrat forțele asupra dobândirii abilităților necesare pentru a face față cu brio acestui concurs național. În fiecare zi, cu gândul la marea competiție, am muncit intens, fără să pierd din vedere obiectivul final. Au existat, într-adevăr, și momente mai dificile, în care m-am simțit nesigur pe mine, însă posibilitatea de a concura la nivel național m-a determinat să fiu mai ambițios ca niciodată și să dau totul pentru a reuși. În final am obținut o mențiune, care dovedește implicarea și seriozitatea mea în această olimpiadă, premiu de care sunt foarte mândru. Îmi propun să îmi perfecționez în continuare franceza pentru ca, anul viitor, să pot urca pe podium. Sunt recunoscător tuturor celor care m-au sprijinit în acest drum și care au avut încredere că voi reuși.

Felicitări, elev și dascăl, pentru obținerea acestui rezultat deosebit la nivel național!”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Publicat

în

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale miercuri, 25 mai, între orele 09.00-14.00, în localitatea Uioara de Sus din județul Alba.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Compania regretă disconfortul creat şi mulţumeşte clienţilor pentru înţelegerea şi sprijinul acordat pentru desfăşurarea acestor lucrări.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Publicat

în

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Sâmbată 21 mai 2022 în jurul orei 8.15, la punctul de lucru al unei firme din Sebeș, județul Alba, s-a produs un eveniment deosebit de grav soldat cu decesul unui muncitor din Sri Lanka, în vârstă de 27 de ani.

Potrivit ITM Alba, victima avea permis de muncă pentru a desfășura activitate la o altă societate din Sebeș. La data producerii evenimentului victima era liberă, aceasta având locul de cazare în barăcile societății unde s-a produs evenimentul.

Victima repara o remorcă a societății unde era cazată, acesta prin cădere l-a prins sub ea lovindu-l.

Elit - Gustul Desăvârșit

În curs se desfășoară cercetări pentru a stabili împrejurările și cauzele care au dus la producerea accidentului mortal.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare