Rămâi conectat

Sport

Nicolae Stanciu: Nu pot să mă compar cu Hagi sau cu Adi Mutu. Alții ca ei nu cred că se vor mai naște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Căpitanul Stelei, Nicolae Stanciu, a declarat cu modestie că o comparație între el și Gheorghe Hagi este deplasată, precizând că a simțit presiune purtând același număr 10 pe tricou la Campionatul European de Fotbal din Franța.

Euro 2016 Stanciu Romania 1Nicolae Stanciu a fost întrebat, într-un interviu acordat jurnalul.ro, cum s-a simțit ca la 23 de ani să poarte numărul istoric al ”Regelui” pe tricou.

”M-am simțit foarte bine și mândru să port un tricou cu asemenea „greutate”, dar, în același timp, nu am simţit presiune. Știți de ce? Pentru că nu pot să mă compar cu Hagi sau cu Adi Mutu. Alții ca ei nu cred că se vor mai naște. Cred că aceste comparații sunt deplasate. Eu vreau să fiu eu și să dau greutate tricoului pe care îl port, indiferent de numărul de pe spate. Am mai spus-o și o repet: mândria supremă e că pe spatele meu scrie România, nu contează numărul. Indiferent de tricoul pe care l-aș fi purtat la Euro, regret enorm că echipa noastră nu a reușit mai multe în Franța. Îmi place și numărul 23, așa că mă simt foarte bine la această vârstă și sper să urmeze și alte turnee finale cu naționala mea”, a spus Stanciu.

Întrebat care sunt care sunt oamenii care i-au marcat cariera fotbalistică, Stanciu a răspuns. ”În primul rând, părinții mei au contribuit la cariera mea prin educația primită și tot ce mi-au oferit. Dacă nu erau ei lângă mine și nu făceau sacrificii, nu puteam să continui să merg la antrenamente regulat, să fac ceea ce îmi place. Apoi urmează mai mulţi oameni care m-au ajutat și mi-au influenţat cariera. Primul meu antrenor de la juniori, Alexandru Kalanyos, Nicolae Lupu, președintele de la Alba Iulia, la Vaslui, domnul Porumboiu a avut un rol important în formarea mea ca fotbalist, iar în final, Laurenţiu Reghecampf, omul de la care am învățat şi învăţ foarte multe. Tuturor le voi fi recunoscător toată viața. Nu sunt doar vorbe spuse pe o hârtie, chiar sper să îi fac mândri de mine și îi asigur că fiecare lecție primită de la ei o am bine în minte, în sertarul “oameni frumoşi care m-au crescut frumos”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea