Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Niciunul din cele nouă spitale din județul Alba nu are autorizație de securitate la incendiu

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Niciunul din cele nouă spitale din județul Alba nu are autorizație de securitate la incendiu, însă pacienții nu sunt în pericol, iar unitățile nu pot fi amendate pentru acest lucru, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Alba, lt. col. Florin Zecheru.

Purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Florin Zecheru, a explicat că, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 1739/2006, autorizația de securitate la incendiu este obligatorie doar pentru construcțiile care suportă modificări sau care sunt finalizate după intrarea în vigoare a acestei prevederi. Zecheru a arătat că toate spitalele din județul Alba au fost construite înainte de anul 2006 și, întrucât legea nu activează retroactiv, nu pot fi sancționate pentru lipsa acestei autorizații.

”Autorizația de securitate la incendiu este un document care se obține după finalizarea lucrărilor unei construcții. Această autorizație este necesară și obligatorie pentru toate construcțiile care s-au finalizat și care au suferit modificări după intrarea în vigoare a HG nr. 1739/2006. În județul Alba sunt nouă spitale, toate construite înainte de anul 2006. Este de precizat, însă, că din cele nouă unități la patru s-au realizat modificări, iar pentru acest lucru s-a emis un aviz, conform legii, înainte de începerea lucrărilor. Chiar dacă nu au autorizații, pacienții și cadrele medicale nu sunt în pericol, iar ISU Alba efectuează periodic controale și instructaje cu personalul din unitățile sanitare”, a spus Zecheru.

Acesta a adăugat că după dezastrul de la clubul bucureștean Colectiv ”s-a observat o mai mare atenție” pentru prevenirea incendiilor.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, ec. Nicoleta Coșarcă, a declarat că documentația în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu, pentru această instituție, va fi depusă pe măsura finalizării lucrărilor de modernizare la diferite secții.

”Autorizația de securitate la incendiu este ultimul act care se obține după terminarea reparațiilor capitale. Am analizat împreună cu ISU dacă există posibilitatea să autorizăm întreg spitalul, însă la momentul de față nu este posibil deoarece avem secții în plin proces de reabilitare. Pe măsura finalizării lucrărilor vor fi depuse documentele necesare în vederea obținerii acestei autorizații. Toate proiectele de reparații capitale au avut, la demararea lucrărilor, avizul pompierilor. Dacă lucrurile merg bine ar trebui să obținem autorizații pentru secțiile de Boli Infecțioase, Oncologie, Unitatea de Primiri Urgențe, Chirurgie, la care s-au efectuat lucrări capitale”, a spus Coșarcă.

Cele nouă spitale, care funcționează în județul Alba, sunt: Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, Spitalul Orășenesc Abrud, Spitalul Municipal Aiud, Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Orășenesc Câmpeni, Spitalul Municipal Sebeș, Spitalul  Orășenesc Cugir, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud și Spitalul de Boli Cronice Câmpeni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile Vineri după-masa, pregătirile pentru petrecerea comunității de srilankezi din Alba, dar și din alte orașe din România, sunt în toi, pe malul râului Ampoi, zona unde vor sărbători pentru al treilea an consecutiv anul nou. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea