Rămâi conectat

Curier Județean

Nici Clujul nu e numai lapte și miere: Ce i-au spus localnicii unei românce care dorește să revină cu familia în țară

Publicat

în

Nici Clujul nu e numai lapte și miere: Ce i-au spus localnicii unei românce care dorește să revină cu familia în țară

O româncă stabilită în Italia de 15 ani care se gândește să revină în țară și să se mute la Cluj Napoca i-a întrebat pe clujeni ce părere au despre viața din orașul lor.

„Buna ziua, scriu pe aceast grup pentru că împreună cu familia mea vrem să ne mutăm după 15 ani de Italia în Cluj si voiam să întreb daca cineva poate să îmi zică cum este viata la Cluj, adică sistemul sanitar, locurile de muncă, salariile, grădinițele cum sunt și viața de zi cu zi. Precizez ca vrem in oraș!”, a scris aceasta pe un grup de pe Facebook.

Electrica Furnizare Discount

Ce părere au clujenii despre orașul lor

„În ciuda cârcotașilor, eu pot să va spun că la Cluj o duci bine, e cam scump, dar nu duce lipsa de locuri de muncă”

„Viața la Cluj depinde de multe lucruri, ce știu 100% este faptul că este un oraș extrem de curat și civilizat, universități sunt multe și foarte bune. De aglomerat nu am cum să mint, într-adevăr este dar dacă folosiți autobuzul ajungeți mai repede de multe ori deoarece sunt benzi speciale, sau puteți folosi bicicletă. Oamenii sunt extrem de buni și te ajută cu orice . Plus multe activități pe care le poți face în Cluj. Și nu în ultimul rând, e un oraș în dezvoltare ceea ce înseamnă că o duce doar spre mai bine.”

„Scump, trafic blocat în orele de vârf, n-ai loc la grădinițe, salarii de mizerie vs. cheltuieli dacă nu lucrezi în IT / construcții / automotive.”

„E aglomerat, super aglomerat.

Apoi e scump, locuri de muncă sunt, depinde de studii, grădinițe… dacă ai noroc prinzi loc, dacă nu, nu. Sănătatea e la fel de aglomerată, veșnic fără fonduri. Învățământ bun, transport în comun 100% mai bun că și în multe orașe din Europa.

Sincer, după 15 ani de străinătate o să va fie extrem de greu să vă acomodați.”

„În ciuda cârcotașilor, eu pot să va spun că la Cluj o duci bine, e cam scump, dar nu duce lipsa de locuri de muncă. Serviciile medicale sunt bune, în comparație cu restul țării sunt lux, în comparație cu ce este afară, poate suntem la mediu. Grădinițe, școli, universități sunt, varietatea e mare, cu creșele e mai greu, deficit mare de locuri.

Viața de zi cu zi este aglomerată și tot mai poluată, dar avem un oraș curat, civilizat, ce încurajează transportul eco. Sunt și minusuri evident, mai câte o groapă, mai câte o pubelă supraaglomerată…dar na, nu cred că este vreo țară care să fie 10 din 10. Nu m-aș mută din Cluj nicăieri altundeva, aici îmi e sufletul!”

„Pizza bună 35-40 lei, chirie decentă în cartiere 400 €, sistem sanitar 80% performant, dar aglomerat în unele locuri (toată România vine la Cluj, poate sunt exagerat că lucrez în sistem), transport în comun excelent, cu mașina aglomerat, sistem de învățământ bun.”, sunt câteva dintre părerile exprimate.

sursa: ziare.com

Publicitate

Curier Județean

ITM Alba: Amenzi de 16.000 de lei și 6 avertismente, în perioada 29 noiembrie-3 decembrie 2021. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Publicat

în

ITM Alba: Amenzi de 16.000 de lei și 6 avertismente, în perioada 29 noiembrie-3 decembrie 2021. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul 2021, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii, s-a stabilit că unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului îl reprezintă combaterea muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Activitatea zilnică  a  inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii.

Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba, în perioada 29.11.-03.12.2021, în  activitatea de control, sunt redate mai jos.

Electrica Furnizare Discount

În domeniul relaţiilor de muncă:

Total unităţi controlate:   8

Numar de salariați ai angajatorilor controlați: 1990

                  Din care – femei :    911

Număr deficienţe constatate:      19

       Principalele deficienţe constatate în controale :

  • neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale;
  • neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;
  • neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;

      În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă:

Nr. total unităţi controlate:      9

Număr deficienţe constatate:  17

Număr de măsuri dispuse  :     17

Angajatori sancționați:              6

Nr. sancţiuni aplicate: –    8

                                   –     6  avertismente;

                                   –     2  amenzi in valoare de 16.000 lei.

Nr.evenimente in curs de cercetare : 3

              Principalele deficienţe stabilite în controale :

  • Lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor.
  • Lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate.
  • Lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR.
  • Lipsa instruirii periodice a lucrătorilor.
  • Organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006.
  • Lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.
  • Desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.

Citește mai mult

Curier Județean

Dosar penal pentru un bărbat din Alba care și-a agresat soția: A fost emis și un ordin de protecție

Publicat

în

Dosar penal pentru un bărbat din Alba care și-a agresat soția: A fost emis și un ordin de protecție

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat soția. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, pentru violență în familie.

La data de 5 decembrie 2021, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au fost sesizați, de către o femeie, de 37 de ani, din comuna Bistra, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către soț.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul, de 47 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.

Electrica Furnizare Discount

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

PESTE 460 de amenzi și 6 vitezomani lăsați fără permis, bilanțul unei actiuni a polițiștilor din Alba pentru combaterea excesului de viteză

Publicat

în

PESTE 460 de amenzi și 6 vitezomani lăsați fără permis, bilanțul unei actiuni a polițiștilor din Alba pentru combaterea excesului de viteză

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 460 de amenzi şi au reţinut 17 permise de conducere în cadrul unei acţiuni de creştere a siguranţei rutiere, care s-a desfăşurat în săptămâna trecută.

În perioada 4- 5 decembrie 2021, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au desfăşurat o acţiune care a avut ca scop creşterea siguranței rutiere, urmărindu-se, în principal, combaterea excesului de viteză.

Poliţiştii au constatat şi sancţionat 462 de abateri de natură contravenţională, din care 281 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Electrica Furnizare Discount

Au fost reţinute 17 de permise de conducere, din care 6 pentru depășirea cu peste 50 de kilometri/oră a limitei legale de viteză, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare și au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare