Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Nici Clujul nu e numai lapte și miere: Ce i-au spus localnicii unei românce care dorește să revină cu familia în țară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nici Clujul nu e numai lapte și miere: Ce i-au spus localnicii unei românce care dorește să revină cu familia în țară

O româncă stabilită în Italia de 15 ani care se gândește să revină în țară și să se mute la Cluj Napoca i-a întrebat pe clujeni ce părere au despre viața din orașul lor.

„Buna ziua, scriu pe aceast grup pentru că împreună cu familia mea vrem să ne mutăm după 15 ani de Italia în Cluj si voiam să întreb daca cineva poate să îmi zică cum este viata la Cluj, adică sistemul sanitar, locurile de muncă, salariile, grădinițele cum sunt și viața de zi cu zi. Precizez ca vrem in oraș!”, a scris aceasta pe un grup de pe Facebook.

Ce părere au clujenii despre orașul lor

„În ciuda cârcotașilor, eu pot să va spun că la Cluj o duci bine, e cam scump, dar nu duce lipsa de locuri de muncă”

„Viața la Cluj depinde de multe lucruri, ce știu 100% este faptul că este un oraș extrem de curat și civilizat, universități sunt multe și foarte bune. De aglomerat nu am cum să mint, într-adevăr este dar dacă folosiți autobuzul ajungeți mai repede de multe ori deoarece sunt benzi speciale, sau puteți folosi bicicletă. Oamenii sunt extrem de buni și te ajută cu orice . Plus multe activități pe care le poți face în Cluj. Și nu în ultimul rând, e un oraș în dezvoltare ceea ce înseamnă că o duce doar spre mai bine.”

„Scump, trafic blocat în orele de vârf, n-ai loc la grădinițe, salarii de mizerie vs. cheltuieli dacă nu lucrezi în IT / construcții / automotive.”

„E aglomerat, super aglomerat.

Apoi e scump, locuri de muncă sunt, depinde de studii, grădinițe… dacă ai noroc prinzi loc, dacă nu, nu. Sănătatea e la fel de aglomerată, veșnic fără fonduri. Învățământ bun, transport în comun 100% mai bun că și în multe orașe din Europa.

Sincer, după 15 ani de străinătate o să va fie extrem de greu să vă acomodați.”

„În ciuda cârcotașilor, eu pot să va spun că la Cluj o duci bine, e cam scump, dar nu duce lipsa de locuri de muncă. Serviciile medicale sunt bune, în comparație cu restul țării sunt lux, în comparație cu ce este afară, poate suntem la mediu. Grădinițe, școli, universități sunt, varietatea e mare, cu creșele e mai greu, deficit mare de locuri.

Viața de zi cu zi este aglomerată și tot mai poluată, dar avem un oraș curat, civilizat, ce încurajează transportul eco. Sunt și minusuri evident, mai câte o groapă, mai câte o pubelă supraaglomerată…dar na, nu cred că este vreo țară care să fie 10 din 10. Nu m-aș mută din Cluj nicăieri altundeva, aici îmi e sufletul!”

„Pizza bună 35-40 lei, chirie decentă în cartiere 400 €, sistem sanitar 80% performant, dar aglomerat în unele locuri (toată România vine la Cluj, poate sunt exagerat că lucrez în sistem), transport în comun excelent, cu mașina aglomerat, sistem de învățământ bun.”, sunt câteva dintre părerile exprimate.

sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea