Rămâi conectat

Ştirea zilei

Nemţii de la Daimler, cifră de afaceri mai mare cu 134% faţă de întreg anul 2016, la Star Assembly Sebeș: „Anul acesta am produs în trei schimburi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nemţii de la Daimler au înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 134% faţă de întreg anul 2016, la Star Assembly de la Sebeș: „Anul acesta am produs în trei schimburi”. Daimler (Mercedes-Benz), cu Star Assembly, se pregăteşte să devină a doua cea mai mare companie din industria auto locală după Dacia.

Businessul Star Assembly, com­pa­nie parte a concernului Daimler care produce la Sebeş una dintre cele mai avansate cutii de viteze din lume pentru limuzinele de lux ale Mercedes-Benz, a urcat în prima jumătate a acestui an la peste 3,5 mld. lei (762 mil. euro), de 13 ori mai mult decât în prima ju­mă­tate a anului trecut, potrivit datelor pu­blice. Mai mult, com­pa­nia a înregistrat în pri­mul se­mestru un busi­ness mai mare cu 134% faţă de întreg anul 2016.

„Creşterea cifrei de afaceri se datorează in­trării în producţie a cutiei de viteze 9G-Tronic anul trecut. În 2016 uzina a func­ţionat cu un singur schimb, iar anul acesta am produs în trei schimburi. Creşterea producţiei s-a datorat unei cereri mari“, explică reprezen­tan­ţii Star Assembly.

Este cel mai mare salt realizat de o com­panie din România de la Nokia încoace, în condiţiile în care nemţii au urcat de la 1 mil. lei în 2013 la 7 miliarde de lei estimat anul acesta.

Creşterea puternică înregistrată de fabrica Star Assembly vine după ce compania a inau­gu­rat în aprilie 2016 o linie de producţie a cutiei de viteze automată cu nouă trepte 9G-TRONIC, dedicată automobilelor Merce­des-Benz. Noua cutie cu nouă trepte se regă­seşte pe 20 de modele Mercedes-Benz, iar po­tenţialul său este de a ajunge la peste 800.000 de unităţi anual, produse la Stuttgart şi Sebeş. Totodată, nu­mărul angajaţilor de la Star Assembly a urcat de la 860 în prima jumătate a anului trecut la 1.743 în primul semestru din acest an.

Dacă producţia menţine cadenţa şi în a doua jumătate a anului, compania va urca spre 7 mld. lei sau 1,52 mld. euro, devenind astfel a doua cea mai mare companie din industria auto locală după cifra de afaceri pe o singură entitate juridică.

Următorul pas la Sebeş este de a demara activitatea în uzina ce va recondiţiona cutii de viteze care va fi gata la începutul anului următor.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea