Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Nelu Tătaru, despre cel mai grav scenariu al pandemiei: „Pragul roșu este să avem 2.000 de cazuri în Terapie Intensivă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat vineri, la Iași, că România va atinge un prag critic atunci când vom avea 2000 de cazuri la Terapie Intensivă. Totodată, Nelu Tătaru a discutat și despre capacitatea de tratare a cazurilor de COVID-19.

„Cel mai grav scenariu este atunci când vom avea un număr crescând de cazuri de la o zi la alta, care vor sufoca sistemul medical, în mod special Terapia Intensivă. În acest moment nu vom ajunge. Avem în spitatele suport covid 2.000 de paturi, din care 840 sunt complet utilate. În acest moment, avem 300 de pacienţi în Terapie Intensivă. Pragul roșu este să avem 2.000 de cazuri în Terapie Intensivă”, a declarat vineri, ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a spus că oamenii trebuie să respecte în continuare regulile pentru a evita sufocarea sistemului medical.

„Eu sper să nu ne transformăm într-un stat polițienesc, populația trebuie să înțeleagă că este un moment dificil, cel puțin în următoarele două săptămâni pentru că am avut 14 zile cu un vid legislativ în care unii oameni au refuzat internarea și izolarea. Cei pozitivi vor transmite în continuare virusul, vom avea o creștere. Dacă putem impune, conform legii, internare, izolare, putem limita această transmitere”, a mai explicat Nelu Tătaru.

Acesta a făcut precizări privind capacitatea de tratare a cazurilor de COVID-19.

„Avem o capacitate de 27-28 de mii de teste pe zi. În acest moment nu pot spune că facem numărul acesta de teste”, a spus ministrul, acuzând lipsa personalului necesar pe perioada concediilor și chestiuni tehnice legate de aparatură.

În privința tratamentului, Nelu Tătaru a spus că România a primit un număr de flacone de REMDESIVIR în cadrul unui studiu, însă majoritatea producției a fost blocată de SUA.

Ministrul sănătății se află vineri la Iași, unde participă la o conferință de boli infecțioase.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea